Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Is het mogelijk om SEO te doen voor elk deel van de site? Zelfs PDF-optimalisatie?

Er was een tijd dat Google de inhoud van niet-HTML-documenten niet kon ontcijferen. Gelukkig zijn de dingen in de loop van de tijd veranderd. Nu indexeert Google PDF-bestanden. Bovendien hebben ze zelfs een speciale tag in SERP's ontworpen om gebruikers ervan te overtuigen dat het resultaat op PDF is gebaseerd.

seo site optimization

Waarom PDF-documenten optimaliseren?

Hoewel Google sinds 2001 PDF-bestanden indexeert, blijft het optimaliseren van dergelijke bestanden voor SEO de ongebruikte mogelijkheid. De reden hiervoor is dat best practices vaak onderbenut zijn of gewoon onbekend.

PDF-documenten zijn perfect voor SEO-campagnes omdat ze meestal een grote hoeveelheid relevante en boeiende inhoud bevatten die door Google kan worden geïndexeerd. Het optimaliseren van PDF voor zoeken vereist echter een enigszins andere benadering. Hoewel het raamwerk vergelijkbaar is met de typische SEO-benadering, verschillen de details aanzienlijk.

Optimalisatie van PDF-bestanden is een perfecte beslissing voor die bedrijfseigenaren die een stap voor willen zijn op de concurrentie. Dit artikel is nuttig voor iedereen die PDF-documenten publiceert op zijn sites. Hierin zal ik een eenvoudige oplossing voorstellen voor het eenvoudig optimaliseren van PDF's en zonder kwaliteitsverlies. Dus, dichterbij het punt.

Stapsgewijze handleiding voor het optimaliseren van PDF's

Kies zorgvuldig de bestandsnaam

Het is natuurlijk gemakkelijker om het document op te slaan als wat dan ook wordt automatisch voorgesteld, in plaats van de SEO-impact te overwegen die dit kan hebben op kritieke factoren zoals de URL van de pagina. Onthoud dat het selecteren van de juiste bestandsnaam de eerste stap is naar het converteren van een normaal tekstdocument naar het universeel transporteerbare PDF-formaat.

Nuttige tip: als het bestand aan u wordt doorgegeven als het al in PDF-indeling is, overweeg dan om een ​​analyse van zoekwoorden en concurrenten uit te voeren voordat u de naam wijzigt. Zorg ervoor dat u een sleutelzin gebruikt die overeenkomt met de vraag van de gebruiker. Vergeet ook niet om de eerste letter van elk woord te kapitaliseren, waarbij woorden worden gescheiden door koppeltekens.

Uitgang naar relevante inhoud

Deze is vooral van toepassing op inhoud die zich in uw bron bevindt. Door vanuit een PDF-document terug te koppelen naar uw site, vergroot u de kans dat Google de inhoud als een essentieel onderdeel van uw website zal bekijken.

Een ander voordeel van het gebruik van PDF-bestanden is dat externe sites meer geneigd zijn ernaar terug te koppelen. Het werkt als volgt: wanneer u links in het PDF-document opneemt naar relevante pagina's van uw bron, krijgt u beide: autoriteit en ranglijsten voor meer dan alleen de PDF.

Creëer unieke en catchy titels
Als het op PDF's aankomt, wordt de volgende basis voor SEO vaak genegeerd of gewoon vergeten. De waarheid is dat het een paar klikken kost om de aangepaste titel voor uw PDF in te stellen. U kunt dit snel doen in het gedeelte 'Documenteigenschappen'. Google gebruikt PDF-titels op dezelfde manier als waarop het HTML-title-tags verwerkt. Zoals u begrijpt, is dit de klikbare tekst die een gebruiker in SERP's ziet.

Denk goed na bij het selecteren van de zoekwoorden waarop u wilt rangschikken. Statistieken tonen aan dat PDF's meestal het meest geschikt zijn om te classificeren voor lange staartquery's..Zorg ervoor dat de titel en beschrijving een afspiegeling vormen van het onderzoek van het document. Probeer uw PDF niet te optimaliseren voor een brede, op conversie gerichte voorwaarden - het is zeer onwaarschijnlijk dat u zult slagen.

Het is ook aan te bevelen dat u uw inhoud afstemt op de mobiele PDF-ervaring. Deze suggestie is tegenwoordig van toepassing op bijna elk gebied van webmarketing, dus het is geen verrassing dat dit ook van toepassing is op SEO voor PDF's. Overweeg de inhoud aan de linkerkant van de webpagina uit te lijnen. Op deze manier kunt u gemakkelijker door de inhoud op mobiele apparaten scrollen zonder eerst eerst horizontaal te moeten schuiven. Een ander geweldig idee is om gebruik te maken van vetgedrukte tekst en opsommingstekens. Deze eenvoudige tactieken zullen uw inhoud aantrekkelijker maken voor tijdgevoelige lezers.

Verdeel uw inhoud met interessante ondertitels

PDF-documenten bevatten meestal veel diepgaande informatie. Vergeet niet dat iemand de moeite neemt om je artikel te lezen vanwege intrigetitel, maar de helft van de strijd is. Een andere helft is om de lezer te krijgen om verder te lezen. Subkoppen maken uw inhoud leesbaarder voor personen die mogelijk door het document scannen. Ook voorkomen ze dat de auteur van het onderwerp afstapt.

SEO-experts stellen voor om niet meer dan vier zinnen per alinea op te nemen. Tussen blokken tekst voegt u subkoppen in die de komende sectie beschrijven. Het is ook raadzaam dat u een van uw doelzoekopdrachten in ondertitels plaatst.

Afbeeldingen comprimeren voor PDF's

Het valt niet te ontkennen dat laadsnelheid een essentiële rangorde-factor is voor elke site. Als het gaat om grote PDF-documenten, is versnelling een must. Nadat je zoveel werk en moeite hebt gestoken in het creëren van een ongelooflijk stuk werk, wil je niet dat je afbeeldingen of afbeeldingen moet verwijderen om het bestand te comprimeren.

Gelukkig zijn er tal van handige tools op het web die u kunnen helpen al die elementen te comprimeren zonder aan enige merkbare kwaliteit in te boeten. Overweeg dergelijke hulpmiddelen, zoals JPEGmini of Soda PDF.

seo site

Profiteer van alternatieve tekst

Merk op dat u de alt-tekst op uw afbeeldingen binnen een PDF kunt instellen. De exacte manier om dit te doen, is echter afhankelijk van de software die u gebruikt om het bestand te maken en te hosten. Zie dit als nog een mogelijkheid om Google belangrijke signalen te geven over de inhoud van het bestand, en ook een middel om te classificeren via beeldzoekopdrachten. Hoewel PDF's niet het meest geschikte resultaat zijn voor een zoekopdracht, voldoen afbeeldingen veel vaker aan het verzoek van de gebruiker.

Inpakken

Zoals u ziet, is PDF-optimalisatie niet zo moeilijk als op het eerste gezicht lijkt. Zorg ervoor dat elk PDF-document op uw website dat zich niet achter een abonnementsmuur bevindt, is geoptimaliseerd voor zowel gebruikers als zoekmachines. Door uw PDF's te optimaliseren, creëert u een naadloze webervaring voor elke bezoeker die deze waardevolle documenten tegenkomt.

Hebt u uw PDF's nog niet geoptimaliseerd? Doe het zo snel mogelijk door de bovenstaande aanbevelingen te implementeren!

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport