Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Hoe een vruchtbare e-commerce SEO-audit te maken?

Meestal kunnen beginnende e-commerceondernemers nog steeds het leeuwendeel van de verschillende kansen missen om hun online zichtbaarheid in de zoekresultaten van Google te verbeteren. Veel van die ontdekte prospects kunnen gemakkelijk worden ontdekt door tijdig een SEO-audit voor e-commerce aan te vragen. Eenvoudig in het Engels, wat als u al uw problemen met optimalisatie van de zoekfunctie op locatie, evenals conversieproblemen proactief zou kunnen aanpakken? Bijvoorbeeld voordat u substantiële investeringen start in de ontwikkeling van inhoud, sociale media-promotie of pay-per-click-advertenties?

ecommerce seo audit

Hieronder ga ik illustreren hoe u een indrukwekkende vooruitgang kunt boeken voor uw drop-shipping winkel op basis van e-commerce met SEO-audit. Niet om te zeggen dat nu het afhandelen van een goede SEO-audit een MUST is geworden voor elk modern online project, waarbij we eigenlijk elke commerciële component of sector buiten beschouwing laten.

Laten we proactief handelen en een checklist opstellen voor een standaard e-commerce SEO-audit. Om te voorkomen dat ik letterlijk overweldigd word door te veel verschillende metrics die aan het licht zijn gekomen door de audit, raad ik aan om van tevoren alles te prioriteren. Op die manier komt hieronder wat je eerst en vooral moet concentreren:

  • Zichtbaarheidsproblemen

Directe zichtbaarheid is meestal gebaseerd op paginafouten en defecten omleidingen. Zodra uw e-commerce SEO-audit is voltooid, moet u al uw omleidingen bekijken om elke interne link die leidt naar 404-pagina's te corrigeren en die interne links die van toepassing zijn op doorverwijzingen bijwerken.

Online zichtbaarheid kan ook worden beïnvloed door geblokkeerde pagina's, dus u moet ze ook op korte termijn bekijken. Merk echter op dat soms individueel geblokkeerde pagina's net zo goed bewust kunnen zijn. Controleer ook uw robot.txt-bestanden en verhelp eventuele andere problemen die u tegen kunt komen.

  • Defecte metadata

Aangezien elke webpagina een degelijke titel en een juiste beschrijving nodig heeft om goed te worden weergegeven bij de beste zoekresultaten, vink dan je hebt alles op de juiste plek. Als dit wordt gedetecteerd, moet u alle dubbele metagegevens corrigeren, omdat het een signaal van lage kwaliteit kan zijn om uw ranglijst te verlagen.

Controleer uw metabeschrijvingen en zorg ervoor dat ze vol genoeg zijn om een relevant lang sleutelwoord of sleutelzin te dragen. In tegenstelling tot metabeschrijvingen mogen uw titels die worden ondersteund met zoekwoorden nooit te lang worden. Anders kunnen ze gedeeltelijk worden gesneden voor weergave in de SERP's.

  • Inhoud

Nogmaals, begin met het corrigeren van eventuele dubbele inhoud. Controleer vervolgens de rest van de best presterende webpagina's voor een volledig voldoende inhoudsvolume, omdat soms een gebrek aan rijke inhoud (zelfs voor productbeschrijvingen, categorieoverzichten, enz.) Kan worden herkend als een negatief signaal voor de zoekmachines.

  • Links

Bekijk alle verbroken links, omdat ze niet alleen van invloed zijn op een goede gebruikerservaring, maar soms ook kunnen leiden naar pagina's met een hoge onontwikkelde potentieel. Zorg er ook voor dat je geen Alt-links mist. Let op, ze kunnen net zo goed een resteffect zijn van standaard website-onderhoud.

seo audit

  • Semantische kwesties

Zorg ervoor dat uw inhoud een juiste semantische structuur heeft en controleer of u volledig gebruikmaken van rubrieken. En vergeet niet schema.org te gebruiken, zodat uw website goed zichtbaar is in de SERP's met rich snippets.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport