Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Waarom is positionering van merkwebsites belangrijk?

Duidelijke merkpositionering is een integraal onderdeel van elke succesvolle marketingstrategie. Eenvoudig gezegd kan merkpositionering worden gedefinieerd als het proces waarbij uw merk in de geest van uw klant wordt geplaatst.

website positioning

Merkpositionering laat een krachtige en duurzame indruk achter op uw klanten als ze professioneel zijn gemaakt. Hoe meer mensen positiviteit aan uw merk koppelen, hoe groter de kans dat ze bij u kopen in plaats van bij uw concurrenten. Er zijn tal van tactieken die u kunt toepassen om uw strategie voor het positioneren van websites te verbeteren. De meest populaire daarvan zijn de volgende:

  • Aantrekkelijke verpakking;
  • Concurrerende prijzen;
  • Spannende promoties.

Deze drie zijn perfect voor het aantrekken van willekeurige internetgebruikers en omvormen ze tot terugkerende klanten. De sleutel tot het aantrekken en behouden van de juiste doelgroep is om het doel en de status van uw merk als geheel te communiceren.

Start from the Basics

Voordat u een overtuigende merkpositioneringsstrategie kunt opstellen, moet u bepalen wat uw bedrijf onderscheidt. Bedenk wat uw merk uniek maakt op de markt en hoe het verschilt van de concurrentie. Lang verhaal kort, wijs de goede plek aan waar je de rest overtreft.

Bepaling van uw huidige merkpositie


Het identificeren van uw merkpositionering is van cruciaal belang omdat daarmee de waarde, het unieke karakter en de differentiatie van uw merk worden bepaald. Over het algemeen zijn deze drie de belangrijkste redenen waarom klanten naar u toe moeten komen en moeten betalen voor de services die uw bedrijf levert. Het bepalen van uw huidige merkpositionering kan worden omgezet in de volgende twee stappen:

  • Het uitvoeren van een merkaudit;
  • Praten met uw klanten.

Openstaan voor hun feedback is het meest cruciale onderdeel. Bepaal hoe zij uw merkidentiteit waarnemen en wie zij denken dat u bent..Vergeet niet dat de merkpositie alles te maken heeft met het identificeren van de doelmarkt, het analyseren van het concurrentielandschap, het identificeren van haalbare gebieden voor differentiatie en het creëren van een positioneringverklaring die in beide kan worden gebruikt: uw interne en externe communicatie.

Een onderzoek door concurrenten uitvoeren

Onderzoek uw concurrenten en zoek uit hoe uw merkpositionering zich verhoudt tot die van hen. Het is essentieel dat u tijd en moeite spendeert aan het ontwikkelen van een positioneringsstrategie die u onderscheidt van de massa. Benut u efficiënt uw uniekheid? Bedenk wat uw bedrijf onderscheidt en bepaal op welke manier u uw branding rond die opmerkelijke eigenschap kunt opbouwen.

Een effectieve verklaring opstellen

Een positioneringverklaring is een duidelijke en beknopte beschrijving van uw doelmarkt. Het geeft weer hoe u wilt dat die markt uw merk ziet en ervaart en biedt consistentie voor uw marketingstrategie. Zorg ervoor dat alle beslissingen met betrekking tot uw merk uw positioneringsverklaring ondersteunen.

Strategie om te werken

Zodra u over een geldige positioneringsstrategie beschikt, is het hoog tijd om deze te implementeren. Uw teamleden moeten uw positie begrijpen en uitdrukken in alles wat ze doen. Om dit doel te bereiken, noteert u alle manieren waarop u met uw klanten communiceert en zorgt u ervoor dat elk van die contactpunten de positie communiceert die u hebt geselecteerd.
Uw strategie moet 100% consistent zijn met berichtenverkeer in al uw marketing- en reclamekanalen. Gebruik elke gelegenheid om de waarde van uw merk aan prospects te communiceren - PR-strategieën toe te passen, e-mailcommunicatie, verschillende verkoopprogramma's, conferenties en de lijn gaat maar door.

online marketing

Conclusie

Beoordeel elk van deze touchpoints regelmatig om beter te begrijpen hoe goed u de belofte van uw merk uitdrukt. Met een goed ontworpen merkpositioneringsstrategie die consistent wordt gecommuniceerd, zullen uw klanten uw merk waarnemen als een vertrouwde optie die haar beloftes waarmaakt.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport