Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Hoe kan het gebeuren dat de resultaten van de SERP altijd verschillend zijn?

Wat mijzelf betreft, ik ondervond dit probleem bij het bekijken van SERP-resultaten voor mijn zoekwoorden in een rangtrackingstool. Ja, dat was nogal verrassend, moet ik toegeven. Sterker nog - ik was gealarmeerd waarom de resultaten van de Google-SERP zo dramatisch kunnen variëren, met name wanneer ze worden vergeleken met schattingen van toptrackers in het algemeen. Natuurlijk begreep ik dat mijn organische verkeer veel belangrijker was dan wat ik kon zien op de pagina's met zoekresultaten van zoekmachines. Laten we dus eens kijken waarom de resultaten van Google-resultaten altijd verschillend zijn. Hier zijn enkele redelijke suggesties voor:

  •  Persoonlijk aangepaste resultaten 

Van 's werelds zoekgigant is bekend dat deze SERP-resultaten weergeeft op basis van de recente gebruiker geschiedenis en typische gedragspatronen om op maat gemaakte resultaten te bieden die passen bij de behoeften en intenties van elke gebruiker. Dit betekent dat de activiteiten van uw Google-account, browsegeschiedenis en betrokkenheid van sociale media (delen, leuk vinden, reageren, YouTUbe-video's afspelen, producten kopen of services bestellen van een bepaalde website) er toe doen.

Natuurlijk, als u uw werkelijke statistieken wilt bijhouden, kunt u een aantal speciale online tools gebruiken om preciezere gegevens te hebben. U kunt net zo goed uitloggen bij een Google-account en een privé-modus (a.k.a, incognito) in browsermodus gebruiken.

serp results

  •  IP-adres en geolocatie 

Geen twijfel, uw huidige locatie wordt overwogen met betrekking tot de gepersonaliseerde zoekopdracht van Google. Tegelijkertijd kan uw huidige IP-adres ook worden gebruikt om uw zoeklocatie te bepalen. Deze functie wordt het beste uitgevoerd wanneer u een zoekopdracht opgeeft met een zoekopdracht als "bij mij in de buurt"..Probeer gewoon zoiets te doen. Op die manier kunt u net zo goed proxy- of VPN-oplossingen gebruiken voor Google-zoekopdrachten om te testen hoe het werkt.

  •  Apparaattype 

Ik raad u hier aan hetzelfde apparaat gebruiken voor uw dagelijks browsen en incidentele controles met rangtrackingstools. Blijkbaar zullen uw mobiele SERP-resultaten altijd in contrast staan met de oorspronkelijke desktopversies. Het enige dat u hoeft te onthouden, is dat lokale SEO nu op een gloednieuw niveau van cruciaal belang wordt gebracht voor mobielvriendelijke online platforms, evenals de rest van de websites die onder AMP draaien.

google results

  •  Andere factoren die de SERP-resultaten aansturen 

Controleer eerst uw zoekinstellingen, aangezien ze een merkbaar effect op zoekranglijsten die in het bijzonder nooit in overweging worden genomen door hulpprogramma's voor het classificeren van zoekwoorden. Ik bedoel hier dat er verschillende zoekopties zijn die we gewoonlijk in één keer kiezen, zoals de websites zelf, kaarten, afbeeldingen, video's, enzovoort.

Volgende factor die de SERP-resultaten aandrijft, is de werkelijke tijd van uw huidige zoekopdracht. Er zijn bijvoorbeeld enkele uiterst gevoelige verzoeken zoals mondiale aangelegenheden, weersvoorspellingen of breaking news. Elke zoekopdracht zoals deze wordt vaak meerdere keren per dag gewijzigd.

Vergeet immers niet dat Google synchronisatie uitvoert via datacenters over de hele wereld. De zoekmachine is afhankelijk van veel datacenters, daarom ondervindt het proces van gegevenssynchronisatie nogal wat vertragingen. Dat is waarom je soms heel slechte resultaten ziet voor dezelfde zoekwoorden, omdat er verschillende gegevens kunnen zijn die nog steeds op weg zijn naar synchronisatie.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport