Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Hoe werkt het mechanisme van Amazon Search?

Heb je je ooit afgevraagd hoe Amazon de rangorde van elk product bepaalt? Amazon gebruikt het speciale ranglijstalgoritme dat A9 wordt genoemd. Net als Google houdt Amazon in het geheim vast hoe hun algoritme voor rangschikken werkt en weet alleen Amazon zeker wat er in hun classificatiesysteem is geïntegreerd.

Volgens de recente onderzoeken heeft Amazon zelfs Google overtroffen door het aantal gebruikers dat op zoek is naar producten. Wat mij betreft, het is een ultieme reden om een ranking-algoritme geheim te houden. Het is waarschijnlijk een deel van de reden waarom het algoritme voortdurend wordt verbeterd en bijgewerkt door Amazon.

Zoals Amazon-vertegenwoordigers stellen, is een van de belangrijkste doelen van het Amazon A9-algoritme om gebruikers de meest relevante zoekresultaten te bieden. Daarom streven ze er voortdurend naar de beste resultaten te behalen en de zoekervaring van gebruikers te verbeteren. A9 ranking algoritme leert automatisch om meerdere relevantie-functies te combineren. Gestructureerde gegevens van Amazon-catalogi bieden vele relevante functies. Dus, Amazon kan leren van eerdere zoekpatronen en deze gegevens aanpassen aan wat belangrijk is voor klanten. Op die manier krijgt elke klant op Amazon een andere pagina met zoekresultaten op basis van zijn eerdere onderzoekers, aankopen en voorkeuren. Alle zoekresultaten worden gescoord en geplaatst in een volgorde van wat het meest relevant is voor de gebruiker.

In dit korte bericht bespreken we de primaire interne en externe factoren die van invloed zijn op de Amazon-rangorde en andere zaken waarmee Amazon rekening houdt bij het geven van een bepaalde paginarang voor elk product.

Interne rankingfactoren van Amazon

De fundamentele interne factoren waar Amazon rekening mee houdt bij het rangschikken van producten zijn:

  •  Human oordelen 

Er zijn geen specifieke richtlijnen gegeven voor het bepalen van Amazon-oordelen. We kunnen echter wel stellen dat Amazon rekening houdt met factoren zoals het aantal en de kwaliteit van gebruikersrecensies en elke productsterrenrangschikking..Bovendien telt Amazon het aantal klikken van een zoekopdracht en andere gedragsfactoren die de zoekervaring van de gebruiker beschrijven.

  •  Programmatische analyse 

Deze interne ranglijstfactor is blijkbaar essentieel, maar zonder de parameters en details van de analyse blijven we in het donker achter.

  •  Belangrijke bedrijfsstatistieken 

Wat betekent dat alles wat Amazon doet, één doel voor ogen heeft. Dat is om de winst en de totale bedrijfsopbrengsten te vergroten. Maar het is nog steeds niet duidelijk wat Amazon gebruikt om de kritische bedrijfsstatistieken bij te houden en te meten.

  •  Amazon-prestatiemaatstaven 

Klanttevredenheid is een van de belangrijkste prestatiemaatstaven die Amazon in aanmerking neemt om te bepalen hoe goed u presteert als een verkoper op Amazon. Online verkopers kunnen controleren hoe ze het doen met betrekking tot klanttevredenheid, verwijzend naar het Account Health-dashboard.

Welke factoren kunnen van invloed zijn op uw Amazon-rang?

  •  Verkooprang 

Verkooprang is belangrijk Amazon ranking factor die direct van invloed kan zijn op uw productpositie op de pagina met zoekresultaten. Hoe hoger uw verkooprang, hoe beter uw relevantie score wanneer klanten zoeken naar een product dat ze gaan kopen. Om je verkooprang op Amazon te verbeteren, moet je meer goede deals sluiten.

  •  Click Through Rate 

Wanneer een gebruiker zijn vraag in het zoekvak van Amazon invoegt, denkt hij waarschijnlijk aan iets kopen. Om een klant aan te moedigen om een bestelling te plaatsen, biedt Amazon een lijst met producten die zijn gescoord door het algoritme en opgesomd in rangorde van relevantie. Wanneer een gebruiker een lijst van relevant voor de vraagproducten verkrijgt, begint Amazon bij te houden waar hij vervolgens op klikt. Dus, Amazon telt klikfrequenties en integreert deze statistieken in het algoritme.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - %s, Semalt.com. All rights reserved