Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Giriş yapın veya kayıt olun
Q&A
Question Center →

Hoe een effectieve Amazon zoekmachine optimalisatie strategie te bouwen?

In onze tijd wordt Amazon beschouwd als het grootste en meest winstgevende e-commerceplatform met bijna 80 miljoen actieve gebruikers. Het rangschikkingssysteem van Amazon is zo gebouwd dat gebruikers alle beschikbare producten op een platform kunnen kopen. Ze proberen shoppers de beste winkelervaring te bieden om ze terug te laten komen voor meer. Met behulp van het A9-algoritme biedt Amazon gebruikers de meest nauwkeurige zoekresultaten op basis van hun persoonlijke voorkeuren en zoekgeschiedenis. Met andere woorden, Amazon doet er alles aan om het voor hen gemakkelijker te maken om een aankoop te doen.

Alles wat we moeten doen om op Amazon te slagen, is dus om uw vermelding te optimaliseren volgens de richtlijnen voor het rangschikken van Amazon. De drie belangrijkste aspecten die van invloed zijn op de rang van het product op Amazon omvatten relevantie, succespercentage en productautoriteit. In deze korte bijdrage vindt u hoe u een effectieve Amazon SEO-strategie kunt ontwikkelen en uw productrangschikking op deze drie gebieden kunt verbeteren.

Vergroot de relevantie van uw productpagina

Het essentiële element van het algoritme voor het rangschikken van Amazon is om de relevante producten te matchen met de zoekopdracht van de gebruiker. Dit betekent dat de relevantie van uw productpagina rechtstreeks van invloed is op uw productranking. Er zijn minstens zeven belangrijke secties van uw productvermelding waar u rekening mee moet houden:

 •  Titel 

Optimalisatie van de Amazon-titel is veel meer ingewikkelder dan op Google. Amazon heeft zijn vereisten voor titeloptimalisatie, omdat deze factor van invloed kan zijn op de koopbeslissing van de gebruiker. Het betekent dat als je titel niet correct is geoptimaliseerd, je nooit hoog op Amazon SERP zult staan. Hier zou u zich niet alleen moeten bekommeren om uw gerichte zoekwoorden. Je zou je meer moeten bekommeren om je titelbeschrijvingen. Het is redelijk om te schrijven over de primaire kenmerken en functies van uw product, met uitzondering van alle aanvullende informatie. Het is de moeite waard om te vermelden dat Amazon begonnen is met het rechtzetten en standaardiseren van de titel.

 •  Bullet points 

Dit gedeelte met aanbiedingen staat precies boven de titel. Hier moet je belangrijke productpunten beschrijven, met een accent op de voordelen ervan. Kogelpunten zijn korte zinnen die kort een verkoopitem beschrijven. Als deze informatie wordt gelezen, moet de Amazon-shopper weten of hij een product moet kopen of niet.

 •  Beschrijving 

De productbeschrijving geeft de meer gedetailleerde informatie dan kogels. Dit veld dient om alle mogelijke vragen van gebruikers te beantwoorden en hen te helpen een juiste koopbeslissing te nemen. Het is redelijk om uw productbeschrijving te optimaliseren en daar de meest relevante zoektermen in te voegen. Het zal een positieve invloed hebben op uw product ranking en de verkoop stimuleren.

 •  Merk en fabrikant 

Als u de merkartikelen verkoopt die welbekend zijn voor mensen, moet u het fabrikantnummer vermelden in uw titel.

 •  Categorieën 

Zoekresultaten van Amazon worden weergegeven op categoriebereik. Daarom moet je goederen onder de juiste categorie plaatsen.

 •  Zoektermen 

Zoals ik hierboven al zei, zijn er zeven hoofdcategorieën op Amazon. Het is redelijk om uw gerichte zoektermen in elk daarvan op te nemen om uw vermelding zichtbaar te maken op Amazon SERP. Het is de moeite waard om te vermelden dat je herhalingen van zoekwoorden moet vermijden, omdat dit een negatieve invloed kan hebben op je aanbieding op Amazon.

 •  URL's 

Bijzondere aandacht moet worden geschonken aan de optimalisatie van Amazon-URL's, omdat dit een perfecte manier is om de relevantie van de vermelding en het zoeken te bepalen. Een standaard URL-schema ziet eruit als "keyword = your products + keyword." U kunt het korter maken met speciale online software en ten slotte het verkeer ernaar leiden. Als gevolg hiervan bepaalt Amazon dat bezoekers uw producten hebben opgezocht voor uw doelzoekwoorden.

Maak je aanbieding goed omgezet

Maak je aanbieding goed omgezet is essentieel voor hoge Amazon-ranglijsten. Als je een hoog conversiepercentage hebt, laat het Amazon zien dat gebruikers van je producten houden, en hoogstwaarschijnlijk verschijnt je aanbieding in de TOP van Amazon-zoekopdracht. De volgende punten moeten worden opgemerkt om de conversieratio van uw producten te verhogen.

 •  Verkoop 

De meest effectieve rankingfactor voor Amazon is de verkoop. Als u een lange en positieve verkoophistorie heeft, zult u hoger scoren op Amazon SERP. De producten met de hoogste verkoop staan altijd op de Amazon-pagina vooraan omdat ze meer inkomsten genereren voor Amazon.

 •  Klantrecensies 

Een andere kritieke factor voor de rangorde van Amazon is het aantal en de kwaliteit van productrecensies. Voordat gebruikers een aankoop doen, controleren ze meestal de eerdere klantbeoordelingen om te controleren wat andere gebruikers erover zeggen. U moet meer organische beoordelingen genereren, vooral wanneer u een nieuwe aanbieding indient. Zorg er echter voor dat u uw klanten niet aanmoedigt om positieve recensies te schrijven, omdat dit uw positie negatief kan beïnvloeden.

 •  Q'A 

Ik weet niet precies hoe de vragen- en antwoordensectie van invloed is op de rangschikking van producten, maar het is belangrijk als het gaat om de aanbieding vanwege het vermogen om de conversieratio te beïnvloeden. Als er geen duidelijke antwoorden op vragen van klanten zijn, kunnen ze van mening zijn dat u niet bekend bent met het product of dat u te lui bent om om de eisen van uw klanten te geven.

 •  Afbeeldingen 

De kwaliteit van uw productafbeeldingen is ook essentieel voor Amazon-ranglijsten. U moet gebruikers de mogelijkheid bieden om de hoek van elk product te controleren. Daarom verdient het de voorkeur dat de afbeeldingspixeldimensie ten minste 1000 px of groter is. Zorg er bovendien voor dat je extra foto's van je afbeelding hebt om alle vereiste details te tonen.

 •  Prijsbeleid 

Als u een Amazon-dealer bent, zult u hoogstwaarschijnlijk deelnemen aan een prijzenoorlog. Gebruikers hebben de neiging om de goedkoopste producten op de markt aan te schaffen. Daarom moet u uw prijzen concurrerend houden. Bovendien is het een van de factoren of een verkoper de Koopbox kan winnen.

 •  Bouncepercentage verlagen 

Bouncepercentage, evenals de tijd die een gebruiker doorbrengt op uw productpagina, kan van invloed zijn op uw succespercentage. Als de koper lang op uw pagina blijft, heeft dit een positieve invloed op uw succespercentage en zal Amazon waarschijnlijk uw rangschikking verbeteren. Daarom moet u altijd dergelijke statistieken bijhouden om uw strategie op tijd te kunnen heroverwegen.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2020, Semalt.com. All rights reserved

Skype

TimchenkoAndrew

WhatsApp

+16468937756

Telegram

Semaltsupport