Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt - Uygulamaları Ve Dosyaları Yapılandırmak İçin .NET Framework Nasıl Çalışır?

.NET framework, .NET framework'ü, kesintisiz, görsel ve işitsel uygulamalar içeren bir programlama modelidir. kullanıcı deneyimi ve güvenli iletişim modeli. Son pazarlama endüstrisinde iş kararları ve işlemleri yapmak için yararlı ve değerli verilere erişmeniz gerekir. Burası .NET framework'ün bulunduğu yerdir.

Netten yararlı bilgileri almak için kapsamlı web kazıma araçlarına ihtiyacınız var. .NET framework, web kazıma gereksinimlerinizi ve özelliklerini karşılayan yüksek kaliteli yazılımlar ve araçlar oluşturmak üzere tasarlanmıştır. Şu anda, kullanılan .NET Framework sürümleri 4 ve 4.5 sürümleridir. Bu çerçevenin önceki sürümleri 2.0, 3.0 ve 3.5 sürümlerini içeriyor. .NET Framework, yapılandırma dosyaları aracılığıyla, web kazıyıcılara, web kazıma araçlarının çalışma şeklini denetleme fırsatı verir.

.NET Framework nasıl çalışır

.Bu durumlarda, yapılandırma dosyaları, diğer kullanılabilir formatlara kolayca değiştirilebilen XML dosyaları gibi kazınmış içerikten oluşur. .NET Framework ile yapılandırma dosyalarının sözdizimini ve güvenlik, uygulama ve makine içeren üç yapılandırma dosyasını öğrenirsiniz.

.NET Framework vs. ASP.NET

ASP.NET, .NET framework ile dinamik web uygulamaları ve hizmetleri oluşturmak için kullanılan bir web çerçevesidir. Bu açık kaynak çerçevesi Basamaklı Stil Sayfalarına (CSS), JavaScript'e ve HTML5'e dayalı yüksek kaliteli siteler oluşturur.

Bir yapılandırma dosyası, bir uygulamanın özgün öğe web ayarlarını içerir. Bununla birlikte, uygulama yapılandırma dosyasının konumu ve adı uygulama ana makinenize bağlıdır...NET Framework ile web veri çıkarma araçlarını yapılandırmak daha da kolaylaştı.

ASP.NET nasıl çalıştırılır

ASP.NET, Internet Information Services'ın sonraki sürümlerinde (IIS) tümleşik modda çalışırken bu ayarları kullanabilirsiniz. Öğe web ve desteklenen özelliklerin yalnızca, yüklü ASP.NET uygulamanızın IIS 7.0 veya yeni sürüm sürümleri barındırılıyorsa çalıştığını unutmayın.

Bir işlemde ASP.NET için başarıyla kuyruğa alabileceğiniz en fazla istek sayısı, istek sırası sınır özniteliği tarafından belirlenir. Bu çerçevenin ikiden fazla uygulaması tek bir uygulama havuzunda çalıştırıldığında, herhangi bir uygulama havuzuna yapılan toplam istek sayısı, öğe web ayarlarına tabi olur.

ASP.NET'i yapılandırma dosyası kullanarak yapılandırma

Uygulama havuzu web ayarları, öğe web ayarlarının yapılandırma dosyasında bulunduğu belirli bir .NET framework sürümünde çalışan tüm havuzlar için geçerlidir. Windows 7'de IIS 7.0 çalıştırarak tüm uygulamalar havuzları için ayrı bir yapılandırma dosyası da yapılandırabileceğinizi unutmayın. Bu, her uygulama havuzu öğesi tarafından yürütülen iş parçalarının genel performansını denetlemenize yardımcı olacaktır.

ASP.NET çerçevesi yalnızca aşağıdaki koşullar altında çalıştırılırsa yararlı sonuçlar verecektir:

Klasik mod, komutunuzu yok saymaya çalıştığından IIS 7.0'ı tümleşik modda çalıştırdığınızda komutunuzu yoksayar.

ASP.NET çerçevesi bir IIS 7.0 (veya en son sürüm) uygulama havuzunda barındırılmalıdır.

Uygulamanızda .NET framework 3.5 Seri Çevresel Arabirim (SPI) veya diğer en yeni sürümler kullanılmalıdır.

Uygulama havuzu öğesi, bir ASP.NET yapılandırma dosyasındaki tüm IIS uygulama havuzlarının nihai yapılandırma ayarlarını belirlemenize yardımcı olur. Öğe web ayarları aşağıdaki bileşenlerden oluşmalıdır:

  • Şema adı
  • Can be Empty
  • Doğrulama dosyası

Ad alanı 

Üst öğe, ortak dil çalışma zamanı ve .NET framework uygulamaları tarafından kullanılan her yapılandırma dosyasının birincil bileşenini belirlemek için çalışır. Hem çocuk hem de ana öğenin bir öğe bileşimi, ASP.NET çerçevesinin çoklu iş parçacıklarını nasıl yönettiğini ve .NET çerçevesi bir IIS uygulama havuzunda barındırıldığında tüm istekleri nasıl sıraladığını verimli bir şekilde yapılandırmanıza olanak tanır.
View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport