Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Op welke factoren is het algoritme voor het rangschikken van Amazon-producten gebaseerd?

Net als bij Google heeft het algoritme voor het rangschikken van Amazon-producten veel eigen nuances. Om nog maar te zwijgen over het mysterie dat een deel van zijn soms te bewolkte rangordefactoren omgeeft. Maar vandaag ga ik alle gerelateerde misverstanden elimineren, zodat je precies weet wat er moet gebeuren om goed te scoren in Amazon's product-SERP's.

Amazon Product Ranking Factors

Het is al bekend dat de grote zoekmachines zoals Google externe factoren gebruiken om de positie van de positie van de zoekresultaten voor elke pagina te bepalen geïndexeerd op internet. Onder andere is het algoritme voor zoekrangschikking van Google voornamelijk gericht op het backlinkprofiel van de website, aanwezigheid van sociale media, website / domeinautoriteit, enzovoort. Tegelijkertijd gebruikt het algoritme voor het rangschikken van Amazon-producten echter alleen interne factoren zonder externe SEO-elementen rekening mee gehouden. Daarom kijkt Amazon naar de puur interne factoren, zoals de daadwerkelijke verkoop, producttitels, het juiste gebruik van zoekwoorden en long-tail-zoekcombinaties (meestal in het backend-veld), productbeschikbaarheid, klanttevredenheid, concurrerende prijzen, klantbeoordelingen , enz. Maar hoe te begrijpen op welke manier Amazon eigenlijk producten rangschikt om uw producten op de eerste pagina te plaatsen? Er is een algemeen geaccepteerde, op conversie gebaseerde benadering van de rangschikking van Amazon-producten, en hieronder zal ik snel een aantal hoofdelementen doornemen.

Conversie-gebaseerde aanpak

In tegenstelling tot Google met meer dan 200 rangschikkingsfactoren, is het algoritme voor het rangschikken van Amazon-producten niet zo geavanceerd. In feite is alles vrij eenvoudig: hoe meer mensen een klik maken om met u te kopen, hoe hoger uw productvermelding op Amazon wordt gerangschikt. Het punt is dat Amazon gewoon meer omzet wil maken. Dus, als je product goed converteert, zal het natuurlijk dezelfde weg vinden. Dat is het!

Verkoop

Nogmaals, aangezien Amazon uiteindelijk op zoek is naar meer verkopen, hoe meer succesvolle verkoopdeals u levert, hoe hoger uw potentiële ranking. Het betekent dat de items die goed worden verkocht consequent bovenaan de SERP's staan. En ze hoeven niet eens goed geoptimaliseerd of beoordeeld te worden op hetzelfde moment. Houd er echter rekening mee dat het algoritme voor het rangschikken van producten van Amazon niet alleen rekening houdt met uw recente verkoopresultaten, maar ook met de algehele verkoopgeschiedenis die u heeft gehad sinds uw eerste succesvolle verkoopovereenkomst daar werd voltooid.

Gesponsorde producten

Laten we eerlijk zijn: hogere rangorde, met name die producten die meer omzet hebben, is logisch (althans vanuit het oogpunt van deze online marktplaats). En het draait allemaal om praktisch elk bedrijf dat we ons kunnen voorstellen, toch? Het heeft echter een zeker nadeel voor Amazon-verkopers. Ik bedoel dat deze situatie heel erg lijkt op die met websites die meer verkeer hebben. Simpel gezegd, hoe sneller uw product wordt verkocht in het meest recente tijdsbestek (verkoopactiviteit), hoe beter en sneller de rangschikking die u gaat krijgen. Als gevolg hiervan kan het echt een uitdaging worden om een nieuwe productlijn te lanceren of te overleven op Amazon als een beginnende verkoper. Dat is de reden waarom soms, beginnend met Amazon's gesponsorde producten, of PPC-advertenties de enige manier is om dit te doorbreken. Dit zou een "gap in de rangorde" zijn en een voordelige kickstart hebben met een snel verbeterde verkoopsnelheid.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport