Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Een Site Scraper Service uitgelegd door Semalt

A plaatsschrapen is een type programma waarvan de primaire functie is om inhoud van een externe website te kopiëren en er gebruik van te maken. Siteschrapers hebben in essentie dezelfde functies als webcrawlers. Beide programma's werken om websites te indexeren. Het is echter belangrijk om op te merken dat webcrawlers verantwoordelijk zijn voor het hele web, maar het belangrijkste doel van een scraper is om gebruikersspecifieke websites te targeten.

Het doel van het programma om inhoud van een andere website te spiegelen met als hoofddoel inkomsten te genereren, vaak door de verkoop van gebruikersgegevens en advertenties. Niettemin is het essentieel dat een leverancier van een scraping-service een bewakingsservice instelt voor de doelgebruikerswebsite en ervoor zorgt dat de scraping-instellingen altijd in onderhoud zijn.

XML, CSV, HTML

Siteschrapers kunnen elke vorm van gegevens downloaden, zelfs van volledige websites. Dit vermogen hangt grotendeels af van de gebruikersspecificaties en het programma zelf. Na het downloaden volgt de software de koppelingen naar een andere externe inhoud voor verdere downloads. De software kan de gedownloade bestandstypen in verschillende indelingen opslaan, zoals HTML, CSV of XML bestanden. Een populairste scraper voor sites heeft een extra mogelijkheid om een gebruiker in staat te stellen de bestanden naar een compatibele database te exporteren.

Inhoudschrapen

Dit is een illegale techniek om originele inhoud van een bekende of legitieme website te stelen en dezelfde inhoud op een andere website te plaatsen zonder de relevante rechten van de eigenaar van de inhoud te verkrijgen. De enige bedoeling is om de gestolen inhoud als originele inhoud door te geven, met het niet toewijzen van de inhoud aan de eigenaar.

Site scraping heeft tal van functies; de meest voorkomende zijn plagiaat en gegevensdiefstal. Bovendien faciliteert het gebruikers om geschraapte gegevens van andere websites op te nemen. Een website die is samengesteld uit geschraapte inhoud van andere websites staat bekend als een scrapersite.

Verschillende scraper-sites worden over de hele wereld gehost. In het verleden zijn sommige scraper-sites gevraagd auteursrechtelijk beschermd materiaal te verwijderen, maar in plaats van ze weg te halen, verdwijnen ze gewoon of schakelen ze de domeinen om.

Voorbeelden van scrapers

Het World Wide Web breidt zijn kwaliteit en datagrootte altijd uit, wat ertoe leidt dat dataliefhebbers zoeken naar alternatieve platforms voor extractie gegevens van internet. Technologische vooruitgang heeft de ontwikkeling van verschillende soorten siteschrapers vergemakkelijkt om gegevens van een gewenste website te verkrijgen.

Er bestaan tegenwoordig verschillende schrapers voor sites in het internet. Enkele van de beste scrapers die vandaag de dag op de markt beschikbaar zijn, zijn onder meer Wget, Scraper, Web Content Extractor, Scrape Goat, Chrome-uitbreiding voor webkrabber, Spinn3r, ParseHub, Fminer, etc.

Er zijn echter nog andere manieren van site scraping. Ze omvatten het maken van zoekmachines en het weergeven van fragmenten in een SERPS, het grijpen van een pagina van een website en het opnieuw formatteren om een gepersonaliseerde webdirectory te creëren, het voorraadproces van de ene website te verkrijgen en de andere op een andere website weer te geven.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport