Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Wat is webschrapen? Top 10 Python-bibliotheken - Semalt Expert

Webscraping is een effectieve manier om informatie van internet te verzamelen. De web harvesting software benadert het World Wide Web met behulp van het Hypertext Transfer Protocol, verzamelt gegevens van verschillende sites en transformeert het in een leesbare en schaalbare vorm. Bots spelen een belangrijke rol bij het verzamelen en extraheren van gegevens. Ze helpen geschraapte inhoud op te slaan in een gecentraliseerde database voor offline gebruik.

Webpagina's zijn opgebouwd met behulp van verschillende programmeertalen zoals HTML en XHTML. Daarom hebben bedrijven verschillende web scraping systemen ontwikkeld en vertrouwen ze op DOM-parsing, computervisie en natuurlijke taalverwerking om het menselijk gedrag te simuleren. Data scraping wordt beschouwd als een ad hoc en onelegante techniek, maar het is nuttig voor bedrijven, programmeurs, niet-codeerders, webmasters, journalisten, digitale marketeers en freelance schrijvers.

A web scraper is een API die helpt bij het extraheren van informatie van verschillende sites. Bedrijven zoals Google en Amazon bieden verschillende webschraperservices en hulpmiddelen. De nieuwste vormen van webschrapen zijn gegevensfeeds, RSS-feeds, Twitter-feeds en ATOM-feeds. JSON en CSV worden gebruikt als transportopslagmechanisme tussen webservers en client. Octoparse, Import.io, Kimono Labs en ParseHub zijn de bekendste webschrapingtools. Ze komen zowel in gratis als betaalde versies en kunnen een aantal taken voor je uitvoeren. Nadat ze zijn gedownload en geïnstalleerd, kunnen ze honderden webpagina's binnen een uur schrapen.

Top 10 Python-bibliotheken voor webschrapen:

Python is een programmeertaal op hoog niveau. Het beschikt over een dynamisch systeem en automatisch geheugenbeheer. Python ondersteunt verschillende programmeerparadigma's, zoals objectgericht, functioneel, procedureel en imperatief. Het heeft een groot aantal standaardbibliotheken, maar de beroemdste Python-bibliotheken worden hieronder beschreven.

 1. Verzoeken 

Verzoeken is een Python HTTP-bibliotheek die zich richt op de interactie van verschillende websites. Het kan cookies beheren, ingelogde sessies bijhouden en sites behandelen die down zijn of lang duren om te reageren. Het is gelicentieerd door de Apache2-licentie en het doel van Requests is om HTTP-verzoeken op een vriendelijke en uitgebreide manier te verzenden.

 2. Scrapy 

Scrapy is een software voor webscraping die helpt nuttige informatie van verschillende websites te extraheren.

 3. SQLAlchemy 

SQLAlchemie is een databasebibliotheek die nuttig is voor programmeurs en webontwikkelaars.

 4. BeautifulSoup 

Deze HTML en XML-parseerbibliotheek is nuttig voor freelancers en webmasters.

 5. Lxml 

Het is een hulpmiddel voor het werken met XML en HTML-documenten. Het helpt XPath en CSS-kiezers te evalueren en passende elementen op het net te vinden.

 6. Pygame 

Deze Python-bibliotheek helpt taken van 2D-game-ontwikkeling te volbrengen.

 7. Pyglet 

Het is een krachtige engine voor 3D-animatie en creatie, die bekend staat om zijn gebruiksvriendelijke interface.

 8. Nltk (Natural Language Toolkit) 

Het helpt bij het manipuleren van verschillende strings en kan meerdere taken tegelijkertijd uitvoeren.

 9. Neus 

Neus is een testraamwerk voor Python dat door honderden programmeurs over de hele wereld wordt gebruikt.

 10. SymPy 

Met SymPy kunt u meerdere taken uitvoeren en de kwaliteit van uw webcontent evalueren.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport