Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Hoe schrijf je een Amazon-productbeschrijving die converteert?

In tegenstelling tot het traditionele concept van de Search Engine Optimization (SEO), zal het optimaliseren van de inhoud van uw Amazon-productbeschrijving een eigen specifieke schrijfvaardigheid en SEO-vaardigheden vereisen. Waarom? Gewoon omdat, gezien het feit dat Amazon een echt beperkend e-commerceplatform is, het bijna onmogelijk is om daar te slagen als een best presterende verkoper - tenzij je goed voorbereid bent om elk inhoudsgedeelte van je productvermelding te vervaardigen in strikte overeenstemming met de belangrijkste regels en richtlijnen voor Amazon SEO. Anders profiteert u nooit van een goed geoptimaliseerde Amazon-productbeschrijving die echt wordt omgezet in een groot aantal succesvolle deals die worden vervuld op 's werelds top populaire online marktplaats. Daarom ga ik hieronder wat nuttige informatie geven, ondersteund door de basisset praktische aanbevelingen voor u om een echt aantrekkelijke productlijst te maken die goed scoort in de relevante lijst van de SERP's daar. Laten we dus eens kijken hoe we de taak met e-commerce inhoud SEO op zijn best kunnen voltooien.

Betaal voldoende aandacht voor de hoofdregels van het spel

Laat ik om te beginnen beginnen met een kort woord van waarschuwing. Het punt is dat als het gaat om een productgerichte content-SEO, er veel anders is over copywriting voor Amazon dan je misschien denkt. Laten we eerlijk zijn - met een echt ongeëvenaarde verzameling van veel verschillende regels en voorschriften die samen zijn gesmeed binnen de TOS (Terms of Service), is de Amazon online marktplaats waarschijnlijk een van de meest nipte verkoopplatformen die ik tot nu toe heb ontmoet. Ik bedoel de situatie wanneer er te veel spullen zijn die elke grote verkoper moet volgen, in overeenstemming met een heleboel andere dingen over inhoud-SEO die gewoon niet mogen worden gezien in de beschrijving van het Amazon-product zelf, of elders in de hele wereld de rest van uw vermelding (bijvoorbeeld Producttitel, Lijst met opsommingstekens, evenals het gedeelte over de beëindiging dat is ingesloten met de Voorwaarden voor back-end zoeken).

Hoewel agressieve overtreders of gewoon een beetje gewetenloze verkopers al geruime tijd problemen kunnen vermijden, wanneer Amazon actie onderneemt - krijgt alles meestal zware gevolgen, die een sterk negatief potentieel hebben in termen van rangschikking de lijst met relevante SERP's daar. Ik bedoel die worst case-scenario's die volledig in staat zijn om uw productpagina op te leggen met een tijdelijke / permanente schrapping, of Amazon-verkopersaccounts onder opschorting te plaatsen. Bovendien kan het net zo goed tot het uiterste komen als alles eindigt met het verbannen van een verkopersaccount, in bepaalde omstandigheden gepaard met een totaal en vaak onomkeerbaar verlies van al die zuurverdiende verkopersprivileges.

Nu, wat?

We erkennen het belang van SEO-richtlijnen voor Amazon en de belangrijkste aanbevelingen die worden vermeld in de Central-account. Laten we eindelijk eens kijken wat er aan de hand is. De vraag is dus: wat is de beste manier om de beschrijving van het Amazon-product, de titel, de lijst met opsommingstekens en het backend-gedeelte met de zoektermen van de verkoper te optimaliseren? Het lijkt misschien een vrij eenvoudig proces voor de meesten van ons, maar hier gaan we een absoluut delicate overgang in. Ik bedoel dat ondanks het feit dat er veel verschillende gidsen zijn over e-commerce content-optimalisatie en Amazon SEO zelf, de informatie die beschikbaar is in open access echter te vaak verouderd is of zelfs in strijd is met Amazon's Seller Central-dashboard. Maar u hoeft zich geen zorgen te maken - hier is een korte praktische gids samengesteld met mijn eigen verkoperervaring om u te helpen met het optimaliseren van de Amazon-inhoud die nooit zal mislukken. Overweeg de volgende suggesties en vrij eenvoudige ideeën om te navigeren door de complexiteit van de optimalisatie van lijstkopieën op Amazon. Laten we ons eindelijk eens gaan verdiepen.

Content SEO voor Amazon Productbeschrijving, titel en opsommingstekens

Het lijkt misschien een beetje, maar in tegenstelling tot de grote zoekmachines (zoals Google zelf) , elk gebied dat bedekt is met het A9-rankingalgoritme van Amazon is direct te vinden op zijn officiële website en nergens anders. Want er bestaat niet zoiets als off-page SEO op Amazon, toch? Dus we kunnen gelukkig die tijdrovende en arbeidsintensieve werken vergeten die meestal nodig zijn voor het bouwen van kwalitatieve links, een sterkere online aanwezigheid in sociale media ontwikkelen, lokale SEO-optimalisatie verwerken, enzovoort. Simpelweg omdat al deze elementen geen effect hebben op hoe goed uw productvermelding op de Amazon online marktplaats scoort. Dat is de reden waarom er niet te veel dingen worden gebruikt door het A9-algoritme als het gaat om het toekennen van een positie in de verkooprangorde aan elk bepaald item dat in de uitverkoop wordt bekeken.

En hier is de set die alle belangrijke elementen van e-commerce-SEO bij elkaar brengt die belangrijk zijn voor Amazon:

  • Kwaliteit van verkopersaccounts, vaak gemeten met het gemiddelde aantal schendingen, opschortingen, klachten, enzovoort.
  • Uw vorige, evenals de meest recente verkoophistorie met het gemiddelde niveau van voorraden op voorraad, is tot nu toe gehandhaafd.
  • Een algemeen niveau van conversie en bouncepercentage op schaal van het gemiddelde aantal potentiële klanten uit de relevante zoekresultaten die op uw vermelding hebben geklikt, maar nog steeds zijn weggegaan zonder te zijn omgezet in echte kopers.
  • Inhoudskwaliteit en de juiste manier van optimalisatie voor uw Amazon-productbeschrijving, producttitel, belangrijkste functies / voordelen (lijst met opsommingspunten), evenals de backend-sectie die is ingesloten met de rest van de zoektermen van de hoofdverkoper.

Aangezien content SEO tot de belangrijkste rankingfactoren op Amazon behoort, wordt het duidelijk dat uw productvermelding zelf ook een meetbare basis biedt voor uw conversie genererende potentieel op zijn eigen manier. Dus, het is tijd voor een snelle doorloop door de belangrijkste gebieden van uw inhoud SEO die echt converteert. Hier is wat je precieze aandacht nodig heeft, eerst en vooral (opgesomd in de volgorde van hun afnemende belang).

Producttitel

Het allereerste gedeelte van uw productpagina is blijkbaar een van de meest essentiële elementen van SEO-optimalisatie van Amazon-content. Daarom is de titel van uw product waarschijnlijk de meest geschikte plaats om alleen het beste van uw best presterende zoekwoorden of meest winnende zoektermen en hun long-tail-combinaties te laten vallen. Houd er rekening mee dat uw meest waardevolle zoekwoorditems dichter bij de titel moeten worden geplaatst, zodat ze het maximale gewicht hebben in termen van relevantie.

Amazon Product Description

Sommige SEO's en zelfs big-time e-commerce verkopers geloven dat Amazon-productbeschrijving niet bedoeld is om altijd geïndexeerd te worden voor productgericht zoek daar. Maar ze hebben het vreselijk fout. Het ding is dat het niet noodzakelijkerwijs betekent dat je net zo goed geen potentieel winstgevende sleutelwoorden bij de beschrijving van je Amazon-product kunt hebben. Helemaal niet! Natuurlijk is het niet nodig om extremen te gebruiken, bijvoorbeeld om dit gedeelte van uw productvermelding letterlijk boordevol met zo veel mogelijk belangrijkste zoektermen te krijgen. Maar ik geloof nog steeds dat de productbeschrijving van elke verkoper in Amazon nog steeds de moeite waard is om ten minste een paar van de meest noodzakelijke zoekwoorden achter te laten - om er zeker van te zijn dat ik het maximum haal uit mijn potentieel voor ranking en conversie.

Lijst met kogelpunten

Alles over uw lijst met kogels is bijna vanzelfsprekend. Ik bedoel dat Amazon ook de belangrijkste productvoordelen en eigenschappen indexeert die in deze sectie worden genoemd. Dus het hebben van een meetbaar deel van je must-winning keywords en de rest van winstgevende long-tail zoektermen zou prima zijn voor je onder alle omstandigheden. Als u dat doet, verbetert u de algemene zoekplaatsing van uw productvermelding zelfs in een veel hogere mate.

Amazon Productbeschrijving die echt converteert

Laten we eerlijk zijn - Amazon heeft iets van ongeveer 450 miljoen items in de uitverkoop, waarschijnlijk de enige manier om de leiden over zo'n massale productselectie is anders. Serieus, wie kan zich de live shoppers voorstellen die eindigen met productanalyse - gewoon elk item vergelijken dat ze een voor een willen kopen, toch? Dat is waarom het tonen van de sterkste kanten van uw product, benadrukken wat het echt uniek maakt, en laten zien waarom het absoluut beter is dan de andere vergelijkbare items die te koop worden aangeboden op die al ernstig overvolle online marktplaats - is de juiste manier om naar uw totale dominantie van de niches omdat de leidende verkoper altijd prominent werd weergegeven in relevante zoekopdrachten. Dus, hier is wat er gedaan moet worden om meer live shoppers aan te trekken en te verleiden om te klikken naar uw productvermelding - rechtstreeks van de relevante product-SERP's.

  • Beknibbel je tijd en moeite niet om echt opvallende titels te maken. Handel voorzichtig, zodat u een gezond evenwicht kunt bewaren tussen uzelf goed houden voor het algoritme van de A9-classificatie, in overeenstemming met het behoud van een fijne en volledig verleidelijke gebruikerservaring.
  • Denk hierbij niet alleen aan de standaard productdetails en kenmerken die standaard worden aanbevolen voor Amazon-verkopers (zoals merk, kleur, model, maat enz.), Maar er zijn ook andere sterk differentiërende eigenschappen die worden nog steeds onderstreept door de meeste van je naaste marktconcurrenten, toch?

  • Onder de anderen zijn hier verschillende redelijke ideeën om u te helpen iets te ontdekken dat uw tegenstanders niet ten voordele van hen gebruiken, ten minste tot nu toe . Waarschijnlijk heeft uw product puur unieke kenmerken, zoals een patent, zeldzame kleuropties, bonusartikelen bij elke aankoop, exclusieve beschikbaarheid die beperkt is in de tijd, aanzienlijk lagere prijskaartjes, unieke accessoires of ondersteunende items die verband houden met het hoofdproduct, enz.
  • Vergeet niet dat u zich altijd op het product zelf moet concentreren. Als je het vergelijkt met de andere vergelijkbare aanbiedingen van je dichtstbijzijnde concurrenten, zul je een ander concurrentievoordeel zijn om meer verkeer, klikken te pompen en ten slotte te profiteren van een meetbare verbetering in termen van betere conversie. Op die manier, voel je vrij om veel verder te gaan dan het schrijven van die saaie gewone tekst die gewoon de belangrijkste voordelen van je te koop aangeboden item laat zien. Laat uw Amazon-productbeschrijving letterlijk een levend beeld scheppen dat uw potentiële kopers helpt zichzelf te visualiseren en uw product te ervaren - en u bent klaar!

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport