Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Hoe krijg je meer omzet op Amazon marketplace?

Amazon is het enorme platform voor online detailhandel dat is bedoeld voor de verkoop van massale vraaggoederen. De populariteit van dit platform groeit van jaar tot jaar en trekt meer verkopers en klanten van over de hele wereld aan.

Dit aanzienlijke e-commerceplatform werd in 1995 opgericht als een kleine online boekhandel. Het is echter radicaal veranderd en biedt klanten momenteel meer dan veertig productcategorieën, waaronder elektronica, voedsel, kleding, huishoudelijke apparaten en andere hooggevraagde productcategorieën.

Tegenwoordig is Amazon-oprichter Jeff Bezos een van de rijkste personen ter wereld met een persoonlijk vermogen van 72,8 miljard dollar. Met andere woorden, het is een nettowinst van Amazon retailing company.

De meeste verkopers denken dat het gemakkelijk kan zijn om hun fortuin te verhogen op Amazon omdat bijna negen van de tien gebruikers Amazon checken, zelfs als ze het op Google of andere zoekmachines hebben gevonden. Natuurlijk verhoogt de hoge mate van geloofwaardigheid van deze zoekmachine uw kansen om op een dag voor uw potentiële klant te staan. Laten we echter niet vergeten wat de negatieve kanten zijn van een dergelijke extreem hoge Amazon-populariteit. Het is een zeer concurrerend e-commerceplatform waar je de strijd nodig hebt om een goede winst te behalen en je onderscheidt van de massa van je niche-concurrenten.

Amazon ranking systeem dat A9-algoritme wordt genoemd, dient om de meest relevante en goedgekochte producten binnen een bepaalde categorie te onderscheiden. Amazon-gebruikers ontvangen in de regel 10 tot 100 pagina's met producten die relevant zijn voor hun zoekopdracht. Alleen goed geoptimaliseerde productvermeldingen die volledig aan de gebruikerseisen en Amazon-optimalisatievereisten voldoen, worden op de TOP of Amazon-zoekresultatenpagina geplaatst.

In dit artikel zal ik enkele praktische technieken met u delen die u zullen helpen om uw verkopen op Amazon een boost te geven.

Bewezen manieren om verkoop op Amazon te krijgen

  •  Productrecensies stimuleren 

Beoordelingen is een belangrijke rankingfactor voor Amazon. Ze dienen als openbaar bewijs van de kwaliteit van producten en bieden veel waarde voor verkopers die ze in bulk hebben. Klanten die een beslissing kopen, komen meestal op de producten die betere beoordelingen hebben. Bovendien kunnen Amazon-recensies een positief effect hebben op uw andere verkoopkanalen, aangezien consumenten geneigd zijn om eerst de Amazon-zoekmachine te onderzoeken.

Het is de moeite waard te vermelden dat Amazon recentelijk een belangrijke wijziging in het herzieningsbeleid heeft doorgevoerd. Ze beperkten alle gestimuleerde recensies die verkopers kunnen krijgen in ruil voor geschenken en kortingen. Tegenwoordig verbiedt Amazon alle onnatuurlijk ogende of verdachte beoordelingen. Het goede nieuws is dat momenteel alle Amazon e-commerce spelers volgens de regels moeten spelen.

Wat kunt u doen om organische beoordelingen te krijgen?

Allereerst kunt u uw klanten ondersteuning bieden bij de verkoop, zodat ze tevreden blijven met uw klantenservice en de kwaliteit van uw producten. Bovendien kunt u e-mails verzenden met een niet-promotionele context en klanten vragen om uw winkelwerk te evalueren.

Het is raadzaam om meer dan twee e-mails te verzenden - één tijdens de orderbevestiging en één enkele weken nadat het product is ontvangen. Door dit te doen, laat u zien dat u zich zorgen maakt over de meningen van uw klanten.

  •  Gesponsorde productadvertenties uitvoeren 

Amazon biedt verkopers de mogelijkheid om hun producten aan klanten te verkopen. Amazon advertising heeft een standaard pay-per-click-model dat de mogelijkheid biedt om producten te promoten via zoekresultaten. Uw advertenties kunnen bovenaan of bovenaan de zoekresultaten worden geplaatst. Bovendien kunnen ze worden ingesteld op de pagina met productdetails.

Het is beter om uw advertentiecampagne te starten met automatische targeting. Amazon zal u een lijst met mogelijke en gerichte zoektermen voor uw advertentiecampagne voorstellen. Bovendien zal Amazon u voorzien van gegevens over hoe verschillende zoektermen presteren. Deze gegevens helpen u bij het kiezen van een bod voor uw getargete zoektermen.

In de tweede fase moet u beginnen met het evalueren van uw automatische targetingcampagne om te beslissen welke zoektermen u de meeste waarde op Amazon zullen opleveren. U moet handmatig een bod aanpassen voor elke zoekterm die u op uw lijst hebt staan. Als u van mening bent dat u waardevolle zoektermen heeft gemist die nog niet goed hebben gepresteerd, dan is het redelijk om verschillende biedingsbedragen te controleren. Houd er rekening mee dat meerdere biedingen verschillende resultaten kunnen opleveren, dus stop niet met het testen van nieuwe kansen en ideeën.

  •  Maak een promotiecampagne 

Amazon-promotie is een geweldige en gemakkelijke manier om je spullen met een verhoogde snelheid te verkopen. Als gevolg hiervan, zal het u helpen om meer positieve beoordelingen voor uw producten te genereren. Het is redelijk om gebruikers kortingen te geven op de eerste fase van uw productlevenscyclus op Amazon. Het zal u helpen om uw naamsbekendheid te vergroten en uw autoriteit bij klanten te vergroten.

Bovendien voert Amazon het Early Review-programma uit, volgens hetwelk sommige klanten kleine geschenkbonnen krijgen in ruil voor het delen van hun onpartijdige beoordelingen. Het is een uitstekende gelegenheid voor verkopers om hun onlangs gelanceerde producten zichtbaar te maken op Amazon.

  •  Gebruik externe verkeersbronnen om uw Amazon-productrang te verhogen 

Er zijn veel waardevolle verkeersbronnen op het Amazon-platform. Als je ze gebruikt, zul je meer potentiële klanten aantrekken en je positie op de Amazon-zoekresultatenpagina verhogen. U kunt verkeer ontvangen van blogberichten die zijn gewijd aan uw bedrijfsthema. Bovendien kunt u uw blog maken waar waardevolle inhoud met betrekking tot uw producten te delen. Een efficiënte manier om gericht verkeer aan te trekken is door samen te werken met niche-influencers. Ze kunnen worden beschreven als bloggers, schrijvers of zelfs prominente vertegenwoordigers van bedrijven.

Een effectieve methode voor het genereren van verkeer die we gebruiken om onze Amazon-klanten te helpen hun verkopen te stimuleren, trekt gericht verkeer van Google aan. We verhogen hun rangordepositie op de pagina met zoekresultaten van Google door een effectieve linkbuilding-campagne uit te voeren.

Laatste gedachten

Samenvattend, alles wat ik noemde, zou ik willen zeggen dat het verkrijgen van meer omzet op Amazon uw voortdurende betrokkenheid en hard werken vereist. Je moet wat tijd spenderen aan het optimaliseren en promoten van je aanbieding om een betere positie te krijgen om te concurreren. Probeer niet het Amazon ranking-systeem te spelen, omdat het op de lange termijn geen positief effect zal hebben. In plaats daarvan focus je op wat je wilt krijgen op de plek van een klant.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport