Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt - Wat is een Data Ripper?

Rippen, vaak aangeduid als digitale extractie, is een proces waarbij audio en video-inhoud wordt gekopieerd van cd's, dvd's en andere streaming media naar een computerstation. Het proces wordt gedaan met behulp van specifieke software genaamd rippers. Het ripper-programma gebruikt een encoder om het bestand te comprimeren en vervolgens op te slaan op het computerstation. De meeste ripprogramma's hebben converters. Het converterprogramma verandert het bestandsformaat naar andere formaten. Het proces van het kopiëren van de geripte gegevens naar een op te nemen bestand wordt branden genoemd. Sommige programma's kunnen het bestand in één stap rippen en branden door het bestand tijdens het proces opnieuw te coderen.

De naam ripping heeft geen relatie met de slang-uitdrukking "rip off" wat "stelen" betekent. De term wordt vaak gebruikt vanwege de snelheid, vooral vergeleken met de tijd die nodig is om opnieuw op te nemen en op cd of dvd. Anderen denken dat de naam afkomstig was van het Raster Image-proces (RIPping). De generieke betekenis was de conversie van media naar analoog naar digitaal, vooral in tape-audio en vinyl. Tegenwoordig betekent dit vaak dat u media vastlegt en hetzelfde omzet naar een ander formaat. Tegenwoordig is de conversie van bestanden digitaal-digitaal dan analoog-digitaal.

Een voorbeeld is het rippen van een audio-CD met 16-bits, 44.1 kHz LPCM-gecodeerde audio. De software geeft de opdracht de firmware van de CD-drives het bestand te lezen en de LPCM-samples te ontleden. de gegevens in WAV of AIFF-bestandsindelingen, kunnen ze net zo goed in een codec invoegen om een MP3 of FLAC-bestand te produceren. Het rippen kan track per track worden uitgevoerd of alle tracks tegelijk. Sommige tools kunnen de capaciteit hebben om te detecteren en rectificeer fout tijdens en na het rippen. Dvd rippers werken vaak op dezelfde manier als de cd rippers, maar dvd's bevatten geen databestanden voor gebruik in computers. De commerciële dvd's zijn gecodeerd om geautoriseerde toegang tot de bestanden te voorkomen. lastig om te kopiëren naar gewone dvd-r. De ripsoftware kan opnieuw worden gecodeerd, hoewel er tijdens het comprimeren wat kwaliteitsverlies optreedt.

Verschil tussen dvd-rippen en dvd-kopiëren

kopiëren en kopiëren van dvd's Het rippen van dvd's zijn twee concepten die er zo op lijken, maar anders zijn zijn vergelijkbaar omdat beide betrekking hebben op het omzeilen van inhoudsbeperkingen en iemand toelaten de gegevens te manipuleren zoals hij/zij dat wenst. Kopiëren is zo eenvoudig als met de linkermuisknop klikken en kopiëren selecteren. Het kan worden gedaan met behulp van gemeenschappelijke programma's zoals Window Media Players. Bij het rippen van dvd's worden gegevens geëxtraheerd en in een ander bestandsformaat opgeslagen. Het geeft de gebruikers de vrijheid om het bestand op meerdere apparaten af te spelen. Rippen vereist specifieke programma's.

Wettigheid

Illegaliteitsproblemen hebben het concept van ripping in verschillende landen omgeven. In de meeste landen is het legaal om een kopie te maken van een media-apparaat waarvan men eigenaar is voor persoonlijk gebruik. De beperkingen zijn niet van toepassing op delen, verkopen of verspreiden aan iemand anders. De Motion Picture Association of America is tegen uitbreiding van het beleid voor commerciële video. Het rippen van een materiaal dat zich niet in het publieke domein bevindt zonder toestemming van de eigenaar, wordt beschouwd als schending van het auteursrecht. Sommige landen laten hetzelfde toe in specifieke omstandigheden onder de wetten voor redelijk gebruik.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport