Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Webpagina-extensies - verklaard door Semalt Expert

Laten we eerst eens definiëren wat een bestandstype is. Het is een bepaalde specificatie (een van de vele) die de feitelijke structuur van een bestand beschrijft. Volgens deze structuur wordt het bestand opgeslagen, verwerkt door programma's en weergegeven. Het zichtbare deel van het bestandstype voor een gebruiker is de bestandsextensie.

De extensie is een specifieke tekenreeks (letters en cijfers), na de bestandsnaam na het puntsymbool "." en gebruikt om een type bestand te identificeren per programma en gebruiker. Met het zien van de extensie van het bestand, begrijpt de persoon of het programma welk type gegevens in een bepaald bestand is opgeslagen, welke functies het heeft, wat nodig is om het uit te voeren.

Het is vermeldenswaard dat bestandsextensies meestal een kenmerk van een bepaald bestand betekenen, en niet dat bestanden tot een groep behoren. Niet alle afbeeldingen hebben bijvoorbeeld dezelfde extensie.

.html en .htm

HTML is een standaardtaal voor hypertext-opmaak van documenten die webpagina's vormen. Bestanden geschreven in html hebben meestal een titel met een zelftitel.

.htm is een extensie die soms voor html-bestanden wordt gebruikt.

Het verschil tussen .html en .htm is slechts één ontbrekende letter in een bestandsextensie. Eerder werd het gedicteerd door de noodzaak om het aantal letters in de bestandsextensie te beperken: het oude besturingssysteem kon slechts drie symbolen lezen. Vandaag is er geen echt verschil.

.php

Een bestand met de extensie .php is een tekstbestand met een code van de scripttaal PHP (Personal Home Page Tools). PHP-taal wordt veel gebruikt om webtoepassingen en webpagina's te ontwikkelen. Op basis van php-bestanden maakt de webserver dynamische webpagina's. Dus php-file is een programma geschreven met PHP en .php is de extensie.

Webafbeeldingen

Een brede populariteit voor webafbeeldingen ontving twee formaten met extensies met dezelfde naam: GIF en JPEG. Hun multifunctionaliteit, veelzijdigheid, kleine hoeveelheid bronbestanden met voldoende kwaliteit voor een webpagina is wat ze tot een standaard voor webafbeeldingen maakte. Er is ook een PNG-indeling die ook door browsers wordt ondersteund bij het toevoegen van afbeeldingen. De populariteit van PNG is echter veel kleiner dan die van GIF en JPEG indelingen.

GIF (Graphics Interchange Format) is een indeling van grafische bestanden die veel worden gebruikt bij het maken van sites en het plaatsen op webpagina's. GIF gebruikt 8-bits kleuren en comprimeert effectief hele kleurgebieden terwijl de details van een afbeelding behouden blijven. GIF ondersteunt een frame-per-frame wijziging van afbeeldingen waardoor deze indeling populair is voor het maken van banners en eenvoudige animaties.

JPEG (Joint Photographic Experts Group) is een ander populair formaat voor webafbeeldingen. JPEG ondersteunt 24-bit kleuren en houdt de helderheid en schakeringen van kleuren in foto's ongewijzigd. Dit formaat wordt meestal gebruikt voor foto's. Het JPEG-formaat kan .jpeg- en .jpg-extensies hebben - hetzelfde als met .html en .htm, al het verschil zit in één ontbrekende letter.

PNG (Portable Network Graphics) is vergelijkbaar met GIF. Volgens de ontwikkelaars gebruikt PNG een verbeterd formaat voor datacompressie.

Dus, om te concluderen, in de meeste gevallen zijn .gif-bestanden animaties en afbeeldingen die sterke compressie en kleine omvang vereisen, .jpg en .jpeg zijn foto's en .png-bestanden zijn de rest.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2020, Semalt.com. All rights reserved

Skype

TimchenkoAndrew

WhatsApp

+16468937756

Telegram

Semaltsupport