Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Hoe kunt u uw productrangen verbeteren op Amazon?

Het is essentieel om hoogwaardige producten te rangschikken op Amazon omdat dit u hoge en stabiele inkomsten garandeert. Door uw voorraadrang te verbeteren, wordt u voor uw potentiële klanten geplaatst en vergroot u de kansen om uw verkopen uit te breiden.

Amazon implementeert zijn unieke rankingformule om producten in een bepaalde volgorde op de Amazon-zoekresultatenpagina te plaatsen. Dit algoritme staat bekend onder de naam A9. Net als alle andere zoekmachines werkt Amazon zijn rangorde-systeem voortdurend bij om het systeem beter te maken en elimineert het alle bestaande fouten. Daarom moet u op de hoogte blijven van alle laatste ranglijstupdates en nieuwigheden in de branche om ervoor te zorgen dat uw producten een hogere rang hebben in de Amazon-zoekresultaten.

In dit artikel bespreken we hoe u uw producten zichtbaar kunt maken op Amazon door enkele nuttige en bewezen optimalisatie en marketingtechnieken te gebruiken.

Manieren om de rang van producten op Amazon te verbeteren

Maak een lijst met mogelijke zoekwoorden

Om te zorgen dat uw producten worden vermeld voor de juiste zoektermen, moet u zoveel mogelijk relevante zoekcombinaties onderzoeken. Als u de meeste van uw potentiële klanten wilt targeten, moet u populaire hoogvolume zoekwoorden gebruiken. U kunt deze zoektermen vinden die onderzoek doen naar de Amazon-marktplaats of hulpprogramma's voor zoekwoorden van derden implementeren. U kunt ook uw getargete zoektermen identificeren in het tabblad 'Keyword Central Keyword'. Zorg ervoor dat u over long-tail-zoektermen beschikt. Deze zoektermen helpen u om de precieze zoekopdrachten van gebruikers te beantwoorden.

Onder de beste keyword research tools die ik persoonlijk heb geprobeerd, kan ik u adviseren om de volgende te gebruiken:

  •  Semalt Auto SEO / Semalt Amazon SEO 

Deze tool biedt u uitgebreide zoekwoordresearch met een zoekvolume van elke geselecteerde zoekterm. Het kan u zowel algemene zoektermen als langzeerzinnen bieden.

  •  Sonar 

Sonar is een gratis hulpprogramma voor zoekwoorden dat u helpt om alle waardevolle zoektermen te vinden die u nodig hebt om uw producten te rangschikken op Amazon. Alles wat u nodig heeft, is om uw primaire zoekwoord in te voeren en het systeem zal automatisch verschillende zoekwoordsuggesties leveren.

Werk onder uw vragen en antwoorden

Productvermeldingen met veel gereageerde vragen staan hoger op de Amazon-zoekresultatenpagina. Als u op alle gebruikersvragen reageert, geeft dit een positief signaal aan Amazon, wat aantoont dat u een actieve en betrokken verkoper bent. Als je een goed gemaakte productbeschrijving hebt, krijg je niet veel vragen van klanten. U kunt echter enkele relevante details achterlaten; je kunt alleen zaaien.

Om meer vragen te genereren, kunt u uw vrienden of vaste klanten vragen vragen stellen op uw productpagina en vervolgens volledige antwoorden op deze vragen schrijven, zodat uw nieuwe bezoekers kunnen zien dat u bereid bent om klantproducten op te lossen. Dezelfde dingen die u kunt doen met uw productrecensies die niet minder belangrijk zijn om uw producten een boost te geven, staan op Amazon.

Bovendien, als u nieuw bent op de Amazon-marktplaats, kunt u uw verkopen uitbreiden met die van uzelf. U kunt uw producten alleen kopen of uw vrienden of familieleden vragen om dit te doen. Het zal u helpen om uw verkooprang te verbeteren en uw producten beter zichtbaar te maken voor uw potentiële klanten. Bovendien geeft het je de kans om positieve feedback te krijgen.

Geef uw klanten de kortingen

De meeste Amazon-kopers zoeken naar de fantastische deals. In de regel kunnen ze er minstens één vinden op Amazon en kopen. Een perfecte manier om meer gericht en geconverteerd verkeer naar uw vermelding te trekken, is door uw potentiële klanten items te bieden met een kortingstarief. Bovendien kun je ze een korting geven op het tweede item of aanmoedigen met een klein cadeautje. Het beste deel is dat u veel organische beoordelingen kunt krijgen en vervolgens uw rangpositie op SERP kunt verbeteren.

Tijdelijke kortingen werken het beste op Amazon omdat gebruikers beperkt zijn in de tijd en behoefte hebben om snel beslissingen te nemen. U kunt hen dus bliksemsnelle deals, de beste aanbiedingen, 'koop er één krijgen' aanbiedingen, enzovoort bieden.

Briljante klantenservice bieden

Amazon richt zich op inkomstenmaximalisatie. Dat is waarom het geeft om klant winkelen ervaring. Het vergt elke stap om klanten blij te maken dat ze terugkomen voor meer. Daarom moet u alle klanten kwalitatief hoogwaardige klantenservice bieden. Stuur ze e-mails met hun bestelstatus en levertijd. Bovendien moet u hen vragen of ze tevreden zijn gebleven met de kwaliteit van uw diensten of een aantal klachten hebben. Als u negatieve feedback ontvangt, moet u alles in het werk stellen om de klanttevredenheid te veranderen en hem vragen een nieuwe recensie te schrijven. Negatieve feedback van klanten kan van invloed zijn op de positie van uw aanbieding op Amazon en uw positie aanzienlijk verlagen.

Als u problemen ondervindt met de kwaliteit van de producten die u verkoopt, zullen uw klanten waarschijnlijk aanspraak maken op de bestelling. Deze fall-outs, evenals problemen met betrekking tot het verzendingsproces, kunnen negatieve feedback veroorzaken. Om het aantal negatieve feedbacks te verminderen en rangordedalingen te voorkomen, moet u uw defecten in de bestelling verbeteren en de kwaliteit verbeteren van de producten die u verkoopt (of de leverancier wijzigen).

Bouncepercentage verlagen

Amazon kan eenvoudig meten hoe klanten omgaan met uw productpagina. De tijd die een klant op uw pagina doorbrengt, kan eenvoudig worden bijgehouden door het Amazon-systeem. Als een klant uw vermelding binnen enkele seconden sluit, geeft dit een signaal aan Amazon dat uw productbeschrijving niet relevant is. En omgekeerd, als een klant veel tijd op uw aanbiedingspagina doorbrengt, betekent dit dat hij geïnteresseerd is in uw product en meer details wil.

Om het bouncepercentage van uw producten te verminderen, kunt u de volgende technieken implementeren:

  • Maak uw productvermelding zo veel mogelijk beschrijvend, en voeg alle essentiële productkenmerken en voordelen toe;
  • Maak uw contact leesbaarder en vermijd alle onnodige informatie;
  • Maak gebruik van interpunctie en hoofdletters;
  • Maak je lijst niet gevuld met zoektermen;
  • Meer visuele inhoud toevoegen aan uw lijst (kwaliteitsfoto's, promovideo's);
  • Gebruik infographics om uw inhoud aantrekkelijker te maken;
  • Implementeer aantrekkelijke metabeschrijving;
  • Maak je beschrijving goed gemaakt en authentiek.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport