Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt: een achtergrondafbeelding uit een website extraheren

Een van de aantrekkelijkste kenmerken van een website is de achtergrondafbeelding. Zodra u een webpagina raakt, is de achtergrondafbeelding een van de eerste dingen die u opvalt. Soms kom je een website tegen met een fantastische achtergrondafbeelding, en je kunt besluiten om het te schrapen.

Helaas beschermen veel organisaties de inhoud van hun site meestal, inclusief de achtergrondafbeeldingen, zodat deze niet kunnen worden geschrapt of gedownload. Dus, het kopiëren ervan kan moeilijk zijn. Hier zijn drie belangrijke opties voor het downloaden van achtergrondafbeeldingen van websites:

  • De eerste optie is om de taak van het downloaden van achtergrondafbeeldingen uit te besteden aan een ervaren webschrapersbedrijf van derden. Deze optie is echter een beetje duurder dan andere.
  • De tweede optie is om programmeurs in te huren om een aangepaste webschraptool voor u te bouwen. Dit kost je ook veel geld. Het is dus misschien geen goed idee om achtergrondafbeeldingen regelmatig te schrapen.
  • De derde optie is ofwel gebruik te maken van een generiek hulpmiddel of een geschikte techniek voor de taak te vinden. Als u snel een afbeelding van een bepaalde website wilt downloaden, moet u het pad naar het CSS-bestand van de webpagina zoeken. Vervolgens moet u een eenvoudige set codes voor de taak schrijven. Hoewel deze optie vrij effectief is, heeft het een klein nadeel. Het vereist enige programmeerkennis en vaardigheden.

Hoewel het schrapen van achtergrondafbeeldingen een complexe taak lijkt, is er een eenvoudige oplossing voor. Soms heeft een schijnbaar complexe taak een heel eenvoudige oplossing. Als u beveiligde achtergrondafbeeldingen van sommige websites wilt downloaden, hebt u een Firefox-browser nodig.

Hoe achtergrondafbeeldingen te downloaden met Firefox-browser?

  • Open de doelwebpagina met uw Firefox-browser
  • Hierna moet u met de rechtermuisknop ergens op de afbeelding klikken
  • Kies uit de opties "View Page Info"
  • Nu zal enige belangrijke informatie over de doelwebpagina in verschillende tabbladen verschijnen
  • Selecteer het tabblad Media
  • Een lijst met alle afbeeldingen die aanwezig op de achtergrond van de website zal verschijnen. Klik op de achtergrond (en) die u wilt schrapen
  • Zodra u op de afbeelding klikt, verschijnt het voorbeeld in een ander venster
  • Klik op de knop "Opslaan als" en u zult wordt gevraagd om de locatie te kiezen waar u de geschraapte achtergrondafbeelding wilt opslaan. Het is beter om het op te slaan op uw lokale computer voor meerdere doeleinden.

Conclusie

Er zijn andere webscrapingtools die de taak aankunnen, maar je moet er verschillende proberen, totdat je struikelt over degene die achtergrondafbeeldingen effectief kan schrapen. Eén ding is zeker, website-eigenaren zullen hun beveiligingsfuncties blijven upgraden om het voor elke robot of software moeilijk te maken om gegevens van hun site te schrapen, dus u moet ook uw kennis en hulpmiddelen voor het extraheren van gegevens blijven upgraden.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport