Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Wat moet verwacht worden van Amazon SEO in 2018?

Dit artikel is nuttig voor zowel nieuwe Amazon-verkopers die volgend jaar hun bedrijf gaan opzetten als voor de professionele handelaren die op de hoogte willen blijven van alle nieuwe informatie over de ontwikkeling van Amazon-bedrijven.

Dit korte bericht is gewijd aan de optimaliseringstrends voor Amazon-zoekrobotten die we in 2018 moeten verwachten. Onze primaire aandacht zal gaan naar optimalisatietrucs en nieuwigheden uit de Amazon-lijst.

Hoe Amazon SEO Amazon-listingconversie bijdraagt?

Een goed geconverteerde Amazon-lijst bevat meestal de volgende vijf elementen:

  • een beschrijvende titel;
  • het voltooien van afbeeldingen;
  • beknopte opsommingspunten;
  • een gedetailleerde productbeschrijving;
  • een concurrerend prijsbeleid.

Al deze bovengenoemde aspecten zijn verplicht als u een Amazon Buy Box wilt winnen en uw producten goed gekocht wilt hebben.

Een vermelding aan Amazon-systeem toevoegen is geen ingewikkelde taak. Het is echter de moeite waard om te vermelden dat elk van deze vijf elementen zorgvuldig moet worden gemaakt volgens de noodzakelijke Amazon-vereisten en optimalisatietactieken.

Aangezien het Amazon A9-klasseringssysteem elk jaar meer en meer geavanceerd wordt, verwachten we dat Amazon SEO 2018 grondige analyse van marktniches en verbeterde naleving van Amazon-optimalisatieregels vereist. Amazon zoekmachine optimalisatie is wat ervoor zorgt dat productvermeldingen hoger scoren dan andere zoekopdrachten bij Amazon shopping. Daarom is het essentieel om de gerichte zoektermen, product- en merknamen in uw aanbieding op te nemen. Het eerste deel van de kwaliteitsoptimalisatie van Amazon is gericht op zoekwoordenonderzoek, terwijl u in de tweede fase deze termen strategisch in uw vermelding moet integreren (met name in producttitels, opsommingstekens en beschrijving).

Er is in theorie echter geen verschil tussen theorie en praktijk, in de praktijk is dat wel zo. Niet alle Amazon-shoppers gebruiken dezelfde zoekopdrachten om uw producten te vinden op de Amazon-zoeklijst. Dat is de reden waarom onderzoek met Amazon-zoekwoorden een struikelblok kan zijn in het proces van het optimaliseren van uw Amazon-advertentie. Het is raadzaam om speciale online software te gebruiken om dit proces te versnellen en de meest nauwkeurige gegevens te verkrijgen. Onthoud dat Amazon verschilt van andere zoeksystemen en dat de zoektermen die hier worden gebruikt om een product te vinden dat ze nodig hebben, ook anders kunnen zijn. Dat is de reden waarom als u de meest nauwkeurige onderzoeksgegevens in één keer wilt hebben, u hulpprogramma's voor zoekwoorden moet gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor Amazon.

Nadat u een lijst met relevante zoekbewerkingen voor grote volumes hebt verkregen, kunt u doorgaan met de optimalisatie van vermeldingen. Er zijn twee belangrijke redenen waarom u een goed geoptimaliseerde Amazon-productlijst nodig hebt. Ten eerste, als uw productvermelding niet voldoet aan de richtlijnen voor het rangschikken van Amazon, wordt deze gemarkeerd als van lage kwaliteit en uiteindelijk onderdrukt, waardoor al uw SEO-inspanningen worden verwoest. Ten tweede zijn productvermeldingen van slechte kwaliteit doorgaans niet hoog op Amazon, wat ook de kansen verkleint om een Buy Box te winnen en de verkoop te stimuleren.

Om een kwaliteitsvermelding te maken en aan te passen aan de SEO 2018-richtlijnen van Amazon, moet u vijf basiselementen van uw vermelding verbeteren. Allereerst moet speciale aandacht worden besteed aan de producttitel. Ik raad u aan om een beproefde formule te gebruiken voor uw Amazon-titel: 'Productmerk/beschrijving + lijn/collectie + materiaal/ingrediënt + kleur/grootte + aantal'. Zorg ervoor dat uw titel beschrijvend is en alleen de benodigde informatie over uw spullen bevat.

Dan moet je verder gaan met de overtuigende productafbeelding. Amazon heeft strenge richtlijnen voor de kwaliteit en de grootte van de productafbeeldingen. Deze regel vindt u op de officiële Amazon-richtlijnenpagina voor verkopers. Zorg ervoor dat je deze regels volgt. Anders kan dit uw positie in zoekresultaten negatief beïnvloeden of zelfs leiden tot waarschuwingen van lage kwaliteit.

Zorg er bovendien voor dat je duidelijke en beknopte opsommingen hebt. Hier moet u productdetails en belangrijke producteigenschappen in een korte en precieze vorm presenteren. Er moet speciale aandacht worden besteed aan de eerste drie kogels, omdat kopers ze het vaakst controleren. Naast het benadrukken van primaire productfuncties, kunt u uw Amazon-zoekmachineoptimalisatie maximaliseren door gerichte zoektermen in uw lijstexemplaar te implementeren. Ik raad aan om alle toegestane tekens in elke bullet te gebruiken om je kansen te maximaliseren om meer potentiële klanten aan te trekken. U moet echter onthouden dat Amazon promotieteksten (prijsinformatie, promotietaal, gratis verzending, etc.) in kogels beperkt.

En tot slot wil ik het hebben over productbeschrijving. Het moet maximaal beschrijvend en overzichtelijk zijn. Hier kunt u het artikel dat u verkoopt op de juiste manier beschrijven en alle mogelijke vragen beantwoorden die uw potentiële klanten kunnen hebben voordat u een aankoop doet. Amazon staat tot 2000 tekens toe in uw gedetailleerde productbeschrijving. Het kan dus een perfecte kans zijn om uw aanbieding te optimaliseren. Voeg hier al uw gerichte zoektermen en productvoordelen in. Als u de benodigde HTML-codes kent, kunt u deze hier ook invoegen om alinea's op te splitsen, vetgedrukte koppen toe te voegen of zelfs een tweede lijst met opsommingen te maken. Houd er rekening mee dat een slim vervaardigde productbeschrijving uw kans is om de juiste indruk te maken over uw merk.

Het laatste element in een hoogwaardige Amazon-lijst is een concurrerend prijsbeleid. Een aantrekkelijke prijs is in de regel de beste prijs op uw markt. Toekomstige Amazon-verkopers proberen lage-prijsleiders te combineren, ongeacht hoe ze de verkoopprijs of verzendkosten van een product presenteren. Sommige verkopers vermelden alles als "gratis verzenden" maar blazen de productprijs op om de kosten te dekken. Anderen hebben mogelijk lage productprijzen en hogere verzendkosten.

Wat mij betreft, moet u uw klanten in gedachten houden en hen een eerlijke en redelijke prijs bieden. U moet dus verzendkosten in uw uiteindelijke Amazon-prijs opnemen. Natuurlijk, als u een deelnemer aan het Amazon FBA-programma bent, kunt u uw prijsbeleid niet vrijelijk beheren. Als u echter samenwerkt met Amazon, lijkt de combinatie van een lagere prijslijst vaak hoger in het resultaat, zelfs voor een gloednieuwe verkoper. Bovendien hoeft u zich niet druk te maken over alle routinekwesties, zoals verzending en bezorging.

Om uw prijs concurrerend te maken, moet u dus de gemiddelde marktprijs van uw producten volgen en deze vergelijken met de prijs van uw TOP-concurrenten. Om dit proces te vereenvoudigen, kunt u speciale repricing-software implementeren.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport