Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Wat zijn de essentiële rankingfactoren van Amazon?

Amazon-optimalisatieprocedure bestaat meestal uit veel meer dan alleen maar het creëren van een fatsoenlijke listingtekst en het uploaden van kwaliteitsfoto's. Amazon houdt rekening met een groot aantal factoren buiten de tekst van uw vermelding. Naast fundamentele optimalisatiefactoren, zoals correcte plaatsing van zoekwoorden en kwaliteitsproductafbeeldingen, evalueert Amazon uw klikfrequentie en conversie.

In dit artikel bespreken we de belangrijkste factoren waarmee Amazon rekening houdt bij het rangschikken van uw vermelding.

De TOP-factoren voor ranglijsten van Amazon

Klikfrequentie (CTR)

Het belangrijkste doel van Amazon is alle klanten tevreden te stellen. Dat is de reden waarom als je aanbieding niet al aan de TOP staat, maar wel de hoogste klikfrequentie op de pagina heeft, Amazon je naar het TOP-resultaat zal leiden omdat dit het meest relevant lijkt voor de zoekopdrachten van gebruikers.

Om een hoge klikfrequentie te hebben, moet u uw vermelding correct organiseren en uw klanten een concurrerende prijs aanbieden. Een hoge CTR speelt een grote rol bij het bepalen van uw algehele classificatie voor een specifieke zoekopdracht.

Omrekeningskoers

De wisselkoers is goed verbonden en hangt samen met de klikfrequentie. Het is duidelijk dat u geen conversies ontvangt als kopers niet op uw productvermelding klikken. Of anders, als een aanzienlijk aantal zoekers op uw vermelding klikt, maar geen aankoop doet, kan dit aantonen dat u producten van slechte kwaliteit hebt of een slechte reputatie. Al met al zijn zulke lijsten grote rode vlaggen in de ogen van amazone-crawlers.

U kunt het gedrag van gebruikers niet rechtstreeks beïnvloeden op uw Amazon-aanbiedingspagina. U moet echter uw best doen om het zo relevant mogelijk te houden, zodat u kunt voldoen aan de behoeften van de klant en kunt reageren op al hun potentiële vragen. Maak optimaal gebruik van de productfuncties en -beschrijving om elk mogelijk aspect van uw product te behandelen. Zorg ervoor dat u informatie over productvoordelen opneemt, niet alleen hun kenmerken.

Reviews

Recensies zijn nog steeds essentieel als het gaat om het verhogen van de klikfrequentie en conversiepercentages.

Vorig jaar veranderde Amazon hun reviewbeleid en verbood alle soorten gestimuleerde beoordelingen. Momenteel kunt u uw klanten niet vragen beoordelingen van uw producten achter te laten in ruil voor kortingen, weggeefacties en cadeaubonnen. Tegenwoordig hebben verkopers dus niet zoveel controle over hoe een product presteert en wie een beoordeling achterlaat. Er zijn echter enkele bewezen manieren om negatieve beoordelingen te voorkomen. Laten we sommige van hen eens nader bekijken:

  • Als uw klant een beschadigd pakket of een defect product heeft ontvangen, geef hem dan een restitutie met korting op de volgende aankoop. Hierna kunt u deze klant vragen om een beoordeling te verwijderen of deze door de nieuwe te vervangen.
  • Zorg ervoor dat u reageert op alle negatieve beoordelingen. Op die manier laat u voor andere klanten zien dat u zich zorgen maakt over klantproblemen en streeft u naar klanttevredenheid.
  • Reageer grondig op alle vragen die u in Seller Central ontvangt. Het zal uw zorg en bereidheid tonen om het probleem op te lossen.
View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport