Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Kent u de belangrijkste verschillen tussen het zoekalgoritme van Google en het systeem voor het classificeren van Amazon?

Laten we het tegelijkertijd onder ogen zien - volgens het recente onderzoek is de moderne gebruiker drie keer meer geneigd om te zoeken naar het benodigde product, met name op Amazon, in plaats van op een belangrijke zoekmachine, zoals Google zelf, en als Yahoo, Bing, enz. En ik gok dat de meesten van ons zich nog steeds niet bewust zijn van het A9-productalgoritme dat het Amazon-rankingsysteem aandrijft. Serieus, ik ben er zeker van dat het leeuwendeel van de actieve shoppers die regelmatig aankopen doen op Amazon daar nooit last van hadden. Dus het bestaan van het Amazon-rankingsysteem zelf, evenals de manier waarop het werkt, zijn niet al te populaire discussies over onderwerpen. Natuurlijk, tenzij je actief bent, bijvoorbeeld als een handelaar in elektronische handel die daar producten verkoopt, of op zijn minst een stukje ervaring hebt in de industrie van de Search Engine Optimization (SEO). Het rangschikkingssysteem van Amazon is niet zo uitgebreid en verreikend, vooral als het wordt afgewogen tegen een hele reeks van meer dan 200 rangschikkingsfactoren die worden gebruikt door de Google-zoekmachine en het zeer geavanceerde algoritme.

Merk echter op dat Amazon nog steeds zijn eigen belangrijkste rankingfactoren en optimalisatie eigenaardigheden heeft. Niettemin, als u al een beetje SEO kent, bent u waarschijnlijk al op weg om de basisprincipes van e-commerce-optimalisatie en Amazon-productonderzoek in het bijzonder te begrijpen. Ik bedoel dat het veel effectiever is om de belangrijkste verschillen van het Amazon-rankingsysteem te leren kennen en te begrijpen dan waar de enige zoekmachine van Google van afhankelijk is. Waarom? Gewoon omdat die twee heel veel gemeen hadden. Dat is de reden waarom ik hieronder snel de belangrijkste verschillen tussen het rangschikken op Google en Amazon voor u zal doornemen om de belangrijkste focus op de juiste plaats te krijgen en minder kansen heeft om uw productvermelding te optimaliseren op de manier die uw zakelijk succes niet dient. Dus, laat alles uitzoeken.

Voor alles beginnen we met het vergelijken van twee rangschikkingsschema's op schaal. In de aanslag lijkt de rangorde in Amazon duidelijk rechttoe rechtaan dan Google. Het lijkt misschien een no-brainer, maar Amazon ranking-systeem draait helemaal om SEO op de pagina - simpelweg omdat er geen off-page search-optimalisatie is voor het A9-zoekalgoritme voor producten. En dit enige kernaspect van diversiteit zal elke gids of waarschijnlijk een casusbespreking over Amazon SEO minstens al halveren, toch? Het betekent dat we niet moeten knoeien met die externe factoren, zoals sociale media, linkbuilding, DA, PA, PR, enzovoort.

Verder ben ik blij om te zeggen dat er gelukkig maar een paar eenvoudige regels en kernpijlers zijn van het Amazon-ranglijstsysteem om ze voor eens en voor altijd te onthouden. Niet te veel, toch? Houd er echter rekening mee dat de volgende drie uitspraken van cruciaal belang zijn, dus zorg ervoor dat u ze vanaf het begin goed krijgt.

Hier zijn ze:

  • Hoewel Google ernaar streeft om de meest accurate reactie te geven op het feit dat de gebruiker het best doet om de zoekwoordquery te evenaren, is Amazon alleen gericht op het tonen van een bepaalde reeks aangepaste productaanbiedingen die een potentiële koper waarschijnlijk zal verkrijgen bij het invullen van een zoekverzoek daar.
  • Het systeem voor het rangschikken van Amazon is vooral bedoeld om altijd maar in de richting van slechts één doel te gaan - het maximaliseren van het niveau van RPC (opbrengst per klant).
  • Een actie van de bezoeker die op zoek is naar producten op die echt drukke online marktplaats vindt nooit plaats zonder op te vallen en gevolgd te worden door Amazon's A9-algoritme voor zoekrangschikking. Serieus, elke klik (en zelfs waar de muis op de webpagina zweeft) wordt voortdurend gevolgd en op zijn eigen manier in aanmerking genomen.
  • Uiteindelijk zijn het systeem voor het rangschikken van Amazon zelf en het A9-algoritme voor productzoekingen bedoeld om de bovengenoemde trackgegevens aan elkaar te koppelen en de opbrengst per klant te maximaliseren door gebruik te maken van algemene winkelbedoelingen, gedragspatronen, voorkeuren, interessegebieden enz.

En nu is het tijd om eindelijk door de kernpijlers van het A9-zoekalgoritme te kijken. Met andere woorden, hieronder laat ik je de belangrijkste factoren zien waarmee Amazon-ranglijstsysteem voornamelijk gokt. Simpel gezegd, alle factoren kunnen in slechts drie categorieën van belangrijk belang vallen: conversieratio, relevantie, evenals klanttevredenheid en retentie. Merk op dat ik de volgende informatie heb verzameld, vanwege de officiële website van de A9, en de basisinstructies voor verkopers die ik heb gekregen van mijn persoonlijke Central Account.

 Conversiepercentage  - deze categorie omvat alle ranglijsten van Amazon, waarvan wordt aangenomen dat ze een statistisch meetbaar effect hebben dat met name relevant is voor de omzettingssnelheid. Een van de andere voorbeelden daar, productkwaliteit, klantbeoordelingen, concurrerende prijzen en duidelijke productafbeeldingen worden door het Amazon-ranglijstsysteem gezien als de belangrijkste factoren die bijdragen aan het succespercentage.

 Relevantie  - is de tweede categorie van even belangrijke rankingfactoren. En het ding is dat relevantie zelf precies is wat beide online reuzen ronddraaien. Ik bedoel dat het concept van Relevantie dat door het Amazon-classificatiesysteem wordt gebruikt, absoluut verschilt van het concept dat door Google wordt gebruikt (ze hebben een compleet verkeerde aanpak om het meeste uit de factor relevantie te halen, om preciezer te zijn).

Met andere woorden, het systeem voor het rangschikken van Amazon verzamelt gewoon alle relevante resultaten die overeenkomen met de zoekopdracht - gewoon om te beslissen op welke manier ze worden opgesomd. Dus, dergelijke belangrijke factoren van relevantie zoals Product Titel en Beschrijving secties worden altijd in aanmerking genomen door Amazon ranking systeem, bijvoorbeeld als het gaat om het rangschikken van uw productpagina voor een bepaald zoekwoord of long-tail zoekterm.

 Klanttevredenheid en retentie  - het klinkt misschien als een goed idee, maar Amazon kent het geheim van het maximaliseren van het RPC-tarief. Daarom is alles met de derde groep rankingfactoren vrij eenvoudig - het beste is om zoveel mogelijk geld van elke shopper te verdienen, het Amazon ranking-systeem is bedoeld om alle kopers tevreden te stellen zodat ze met succes worden omgezet in de staande klanten die meer zijn waarschijnlijk herhaaldelijk aankopen doen van tijd tot tijd. Meestal is deze categorie rankingfactoren gerelateerd aan de snelheid van ODR (orderdefectsnelheid) en feedback van klanten.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport