Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt Review - Hoe gegevens in Excel te schrapen

Het concept van Big Data is snel realiteit aan het worden, omdat organisaties nu een onverzadigbaar hebben ontwikkeld zin in regelmatige gegevens. Het zou geen verrassing moeten zijn, want het grootste wapen van de concurrentie in de bedrijfswereld is nu de hoeveelheid gegevens die tot uw beschikking staat.

Hoewel elke organisatie gegevens nodig heeft, hebben zij deze in een ander formaat nodig. Om de grote vraag naar webgegevensextractie te verzilveren, hebben verschillende softwarebedrijven verschillende tools voor gegevensextractie ontwikkeld, waarbij de ene probeert de andere te overtreffen.

Er zijn talloze methoden om gegevens in een Excel-bestand te downloaden. De methoden zijn afhankelijk van de versie van Excel die u gebruikt. In dit artikel worden de stappen beschreven die nodig zijn voor het afzonderlijk downloaden van gegevens in Excel 2000 en Excel 2003, te beginnen met het eerste.

Gegevens downloaden naar Excel 2000

Om gegevens in Excel 2000 te downloaden, moet u beginnen met het openen van een nieuw Excel-werkblad. Ga naar Gegevensmenu en selecteer "Externe gegevens ophalen" of "Externe gegevens importeren". Daarna moet u "Nieuwe webquery" selecteren.

Er verschijnt een dialoogvenster met de vraag naar de URL van de webpagina waarin u de gegevens wilt schrapen. Het zal ook vragen om de vereiste tabel met gegevens en het formaat van de vereiste gegevens. Vul het vak dienovereenkomstig in en kies ook hoe vaak u de gegevens wilt bijwerken.

Nadat u het dialoogvenster hebt ingevuld, kunt u opnieuw "Externe gegevens importeren" selecteren in het menu Gegevens. Ten slotte moet u ook Eigenschappen van gegevensbereik kiezen en bent u klaar. Deze methode is geschikt voor het verkrijgen van statistische gegevens, aangezien de gegevens in Excel 2000 in de juiste rijen en kolommen worden geïmporteerd. Als u besluit om alleen te kopiëren en plakken, ziet u dat een hele rij in slechts één cel wordt weergegeven. Het is dus absoluut onbruikbaar.

Hoe gegevens in Excel 2003 te downloaden

Om gegevens in Excel 2003 te downloaden, moet u een nieuw Excel-werkblad openen en de optie "Gegevens" in de werkbalk selecteren. Daarna kunt u "Externe gegevens importeren" selecteren en vervolgens "Nieuwe webquery" selecteren.

Er is een tekstveld beschikbaar voor de URL van uw doelwebpagina. Het veld staat bovenaan het venster, naast "Adres". Voer gewoon de vereiste URL in en klik op de knop "Go". Hierna kunt u op de gele pijl (en) klikken naast de informatie die u naar Excel wilt downloaden.

Zodra u zich realiseert dat uw vereiste gegevens zijn gedownload, kunt u op de knop "Importeren" klikken en ook klikken op de locatie in het werkblad waar u de gegevens wilt laten plakken. Klik vervolgens op de knop "OK" en u bent klaar om te beginnen. Dat is het.

Concluderend kunnen deze methoden eenvoudig zijn als u van plan bent om gegevens van slechts een paar webpagina's te extraheren. Kun je je voorstellen hoe je deze stappen kunt toepassen wanneer je van plan bent gegevens van meer dan honderd webpagina's te schrapen? Het is absoluut niet mogelijk. Kies daarom voor een van de gespecialiseerde web scraping tools die beschikbaar zijn of kies voor de service van een webschrapen bedrijf.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport