Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Kun je me alles vertellen over de A9-zoekmachine en de optimalisatie die wordt omgezet?

De A9-zoekmachine staat ook bekend onder de naam van het unieke algoritme van Amazon dat is ontworpen om producten te rangschikken die daar in de uitverkoop worden vermeld. En het ding is dat het lijkt veel op het oorspronkelijke ranking-algoritme dat wordt gebruikt door de grote zoekmachine (dat wil zeggen Google zelf), hoewel niet zo geavanceerd. Ik bedoel dat de A9-zoekmachineoptimalisatie op Amazon gebaseerd is op vele algemene principes, die bekend moeten zijn bij het leeuwendeel van apt SEO's. Met andere woorden, terwijl de A9-zoekmachine veelvuldig gokt op verschillende kernrankingfactoren die ook door 's werelds zoekgigant worden overwogen om individuele ranglijstposities in de lijst van de SERP's te bepalen en te belonen, heeft Amazon SEO een reeks eigen unieke eigenaardigheden. En het probleem is dat om de een of andere reden het concept van e-commerce SEO vaak wordt onderschat door te veel online ondernemers die hun producten verkopen op die hele drukke markt. Het betekent dat waarschijnlijk de enige manier om een redelijk geoptimaliseerde productpagina vorm te geven, precies is wat Amazon van je wil als een gewone verkoper die naar de top van de SERP's wil klimmen die relevant zijn voor een bepaald item in de aanbieding of de hele productcategorie.

Dus, hoe kunt u uw productvermeldingen laten ondersteunen met de beste of niet-winnende contentoplossingen en geldige SEO-technieken? Ik geloof dat de meeste verkopers van Amazon gemakkelijk vrienden kunnen maken met de A9-zoekmachine. Uiteindelijk - om te genieten van een meetbare verbetering in hun posities op zoekrangschikking voor de belangrijkste doelzoekwoorden en long-tail-combinaties van productzoekopdrachten, is hun onderwerp relevant. Als u dat doet, kunt u profiteren van een groter webverkeer en een hogere CTR (click-through-rate). Dat gezegd hebbende, als beide metrics de weg naar verbetering hebben bewogen, hebt u een absoluut betere kans om een toenemend aantal van uw potentiële klanten om te zetten in de echte kopers die aankopen met u doen, naast af en toe terug te komen naar uw winkel om een ander item te krijgen dat is verkregen van uw productlijst. Daarom ga ik hieronder een kort overzicht geven van de A9-zoekmachine zelf, de belangrijkste factoren die van groot belang zijn en waarmee rekening wordt gehouden voor de rest, evenals de rest van verborgen dingen die ook de regel van de speel en bestuur de hele Amazonemarkt op hun eigen manier. Laten we ons dus gaan verdiepen!

Alles wat u moet weten over de A9-zoekmachine

De vraag is dus: hoe haalt u het meeste uit de A9-zoekmachine, zodat u elke inspanning op de SEO-pagina van de productpagina uitvoert zal je altijd die verdiende winsten in een hogere ranking op Amazon brengen (betere exposure naar online zoeken naar relevante zoekopdrachten), op zijn beurt laat je de deur open voor het pompen van een groter volume aan webverkeer - rechtstreeks naar je productvermelding op Amazon, en tot slot profiteren van zijn conversie genererende potentieel dat draait op de maximale prestatie. Het is tenslotte veel beter om te weten wat de A9-zoekmachine precies wil met uw productvermelding en wat waarschijnlijk moet worden herzien of, bijvoorbeeld, om een A / B-test uit te voeren om te kijken wat goed werkt voor u en welke SEO-tactiek net zo goed schadelijk kan zijn voor je vooruitgang op Amazon als de leidende verkoper die meteen een van de best verkopende items is die door elke gebruiker boven aan het scherm wordt gezien. En hier zijn de belangrijkste factoren van de A9-zoekmachine, aangepast met enkele praktische suggesties en slimme optimalisatie-ideeën met een bewezen gebruik dat ik heb gemaakt voor mijn eigen e-commerce-SEO om ook Amazon-conversies te verbeteren.

Officiële verklaringen voor de A9 Search Engine Optimization

Het lijkt misschien een beetje, maar ik wil beginnen met een stukje leren - gewoon om te begrijpen wat logisch is met de A9-zoekmachineoptimalisatie en waar u de juiste punten kunt vinden om de primaire focus te leggen.Ik bedoel dat het een goed idee is om met de bron te beginnen, nietwaar? Laten we dus eindelijk verder gaan met de officiële richtlijnen en verklaringen van Amazon, die eigenlijk worden aanbevolen voor elke beginnende verkoper. Oké, meestal houden de meeste bezoekers niet van het nuttigen van al die gewone tekstgeschriften die te vinden zijn op de officiële site van dit e-commerce platform. Dat is waarom ik zal beginnen met alleen kritische uitspraken, die van primair belang zijn - alleen al omdat de A9-zoekmachine oorspronkelijk is ontworpen om te voldoen aan die brede rankingrichtlijnen en optimalisatieregels die al jarenlang ronddraaien. Tot dat punt, hier zijn mijn beste bevindingen - ik trok samen op basis van de officiële verklaring van de A9-zoekmachine. Dus, hier is waar het algoritme voor het rangschikken van Amazon voornamelijk op is gericht.

Twee fasen van berekening van de SERP's door de A9-zoekmachine

Zoekresultaten worden berekend lang voordat een klant een zoekopdracht invult voor een bepaald productzoekwoord ( of bijvoorbeeld long-tail zoekterm die momenteel wordt gezien bij de populairste populaire productverzoeken op Amazon).

 1.  De A9-zoekmachine heeft al veel verschillende statistieken beschikbaar, zelfs voordat de klant besluit om een bezoek te proberen om een bepaald artikel te vinden. zoeken naar. Het betekent dat ten minste een beschrijving van de tekstinhoud in elke productcatalogus daar al is geïndexeerd, d.w.z. veel goed geanalyseerde gegevens oplevert en rekening houdt met alle meest kritieke eerdere verkeerspatronen. Simpel gezegd, Amazon is altijd bereid om elke potentiële koper te ontmoeten met zijn enorme "catalogus" die alle SERP's samenbrengt uit alleen relevante productvermeldingen.

 2.  Op die manier verplaatst de A9-zoekmachine zich naar de tweede fase van dit vrij eenvoudige proces - gewoon verfijnen van die te omvangrijke allround zoekresultaten, en ze in een duidelijke volgorde sorteren, zodat alles op een 'relevante' manier wordt weergegeven.

Amazon's A9-zoekmachine versus World's Industry Giant

Merk echter op dat volgens Amazon zelf, een reeks factoren verband houdt met "menselijke oordelen" "De A9-zoekmachine is bedoeld om dergelijke productgerichte en gebruikersgerichte SERP's weer te geven in de hoedanigheid van de beste relevante productvermeldingen die de live-gebruiker het meest waarschijnlijk zal kopen. Het betekent dat, in tegenstelling tot Google, het algoritme voor het rangschikken van Amazon elke beweging en klik van de live-kopers daar volgt. Daarom richt de A9-zoekmachine zich vooral op de klanttevredenheid om nog meer te converteren.

Simpel gezegd, het A9-rankingalgoritme doet er goed aan om een toenemend aantal shoppers te ontwikkelen die al tevreden zijn met hun recente aankoop - in puur loyale klanten die af en toe terugkomen om een ander item te krijgen van hun aanbevolen Amazon-verkopers, opnieuw en opnieuw. Dientengevolge wordt het duidelijk dat Amazon's A9-zoekmachine, in tegenstelling tot Google zelf, slechts één eenvoudige taak draait. Ik bedoel dat Amazon altijd het beste doet om alleen maar de maximale RPC (Revenue Per Customer) te scoren, in plaats van te proberen om logisch te zijn vanuit een veel bredere gemoedstoestand, door simpelweg de meest accurate reactie op de zoekopdracht te bieden.

Het werk in tweeën hakken

Dat gezegd zijnde, Amazon's A9-zoekmachine laat zich leiden door een meer rechtlijnige aanpak dan Google. Wat betreft het hele concept van SEO op het gebied van e-commerce voor e-commerce op grote schaal, kan ik zeggen dat we er nu al baat bij hebben om het werk in tweeën te knippen. Het punt is dat Amazon alleen rekening houdt met interne factoren door zijn algoritme voor het rangschikken van producten. Dus, als het gaat om het bepalen van een overeenkomstige rangordepositie voor elk item dat daar wordt verkocht, heeft de A9 niet zoiets als off-page SEO. Nogmaals, aangezien Amazon alleen interne rankingfactoren erkent die precies gerelateerd zijn aan SEO op de pagina en niets anders ertoe doet - er is een aantal verschillende internetstatistieken genegeerd door Amazon, bijvoorbeeld linkbuilding van hoge kwaliteit, aanwezigheid op sociale media, DA, PA. PageRank, enz. Daarom durf ik te stellen dat de A9-zoekmachine lijkt te werken op een nogal schone of zelfs Spartaanse manier. Als gevolg hiervan is het moeilijk te zeggen of dit goed of slecht is - maar het ranking-algoritme van Amazon maakt het veel gemakkelijker, tenminste voor digitale marketeers en SEO's.

Bottom Line

En nu kunnen we eindelijk een kleine samenvatting maken. Ik bedoel dat er maar drie niet al te uitgebreide en eenvoudig te begrijpen regels zijn om een groot beeld te krijgen van de rangorde van Amazon op schaal. Dus, aangezien het algoritme voor het rangschikken van producten van Amazon een heel eenvoudige manier van correlatie heeft met het proces van A9 Search Engine Optimization (A9 SEO), is hier alles wat u moet weten over de A9 SEO, zodat deze echt converteert. Hoewel de volgende drie regels nogal duidelijk zijn, is hun bottom-line van cruciaal belang voor ons om de voordelen van Amazon-optimalisatie en de manier waarop het werkt te begrijpen. Om het meeste uit zijn conversie-genererende potentieel te halen, lees je ze twee keer om er zeker van te zijn dat je alles goed hebt.

Drie eenvoudige regels over de A9-zoekmachine

Het uiteindelijke doel van Amazon's ranking-algoritme is het maximaal mogelijke niveau van RPC (Revenue Per Customer). En RPC is precies wat vraagt om de klantgerichte benadering van Amazon.

Het zwaarste accent van Amazon's A9 Search Engine Optimization wordt gegeven aan de algemene gedragspatronen van de gebruiker die een eerlijke oordeelsvorming bepalen over bepaalde items of productcategorieën. Dergelijke echte sentimenten die de markt domineren, evenals de belangrijkste statistische gegevens die werden verzameld door elke gebruiker die daar browde, werden uiterst belangrijk voor de A9. Alleen omdat het alles wil weten over het converteren van potentiële kopers, die zich op hun leukste plek in de marketingtrechter bevinden - slechts één stap voor het maken van een definitieve aankoop bij Amazon, woord voor woord.

Het belangrijkste werkingsprincipe van het algoritme voor het rangschikken van zoekresultaten op Amazon is om al die real-life trackinggegevens over de klanten samen te voegen (clausule 2) om het uiteindelijk te correleren met het uiteindelijke doel om de marge te maximaliseren met elk item met succes daar verkocht (clausule 3).

Kernplaatsingsfactoren van Amazon's A9-zoekmachineoptimalisatie

Gebaseerd op de officiële site van het A9-algoritme, vergezeld van enkele aanvullende informatie beschikbaar bij Amazon Seller Central Ik wil graag alle kernrangschikkingsfactoren in een duidelijke en overzichtelijke volgorde groeperen, wat een heel perfect gevoel geeft, vooral vanuit het oogpunt van conversies. Alle productrankingfactoren vallen dus in drie categorieën hieronder weergegeven.

  •  Conversiepercentage  - deze categorie van rangordefactoren van Amazon draait voornamelijk rond klantrecensies, productprijzen en beeldkwaliteit. Over het algemeen heeft de A9-zoekmachine van Amazon dergelijke factoren onderkend die een statistisch relevant effect op de conversiesnelheid op schaal kunnen elimineren.
  •  Relevantie  - zoals het in het begin al werd genoemd, de eerste voorbereidende inspanning van de A9-zoekmachine moet leiden tot het verzinnen van een enorme "catalogus" waarin alle productvermeldingen samenkomen in afwachting van hun relevantie. Deze categorie is voornamelijk gericht op producttitel, productomschrijving en de manier van inhoudsoptimalisatie voor de belangrijkste zoektermen.
  •  Klanttevredenheid  - wederom is Amazon van mening dat de enige geheime aanpak die de weg baant naar het maximale gemiddelde niveau van RPC (Revenue Per Customer) de neiging heeft om een gelukkige, loyale klant af en toe te laten inkapselen terug voor een nieuwe aankoop bij Amazon. Wat maakt loyaliteit? Feedback van verkopers en gemiddelde koersdefecten.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport