Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Arama motoru organik trafiği nasıl getirir?

Çağdaş dijital pazarlama dünyasında, web sitesi sahiplerinin web kaynaklarına trafik çekme biçimlerinin pek çok yolu vardır. Kuşkusuz çeşitlendiriyoruz. Sadece organik (arama) trafiği değil aynı zamanda ücretli, sosyal ve yönlendirme de çekebiliriz. Tüm bu trafik kaynakları, web sitenizin sıralamalarını artırabilir. Bununla birlikte, organik (arama) motor trafiği, en nitelikli ve dönüştürülmüş olduğu için web sitesi trafiğinin açık bir lideridir. Organik trafik, hem e-ticaret web kaynakları hem de bloglardaki ziyaretçilerin% 50'sinden fazlasını kullanmaktadır. Bu nedenle asıl görevimiz, daha fazla ilgilenen ziyaretçiyi aramadan çekmek ve bunları düzenli ödeme yapan müşterilerimize dönüştürmektir. Tabii ki, trafik almak için organik kazanmak daha kolaydır. Bununla birlikte, kullanıcılar, organik aramaların en üstünde yer alan web sitelerine daha fazla güveniyor. Dahası, organik trafik ücretli olmaktan daha fazla hedeflenmektedir ve uzun vadeli fırsatlara sahiptir. Bu makalede, doğal olarak arama motorlarından trafik almaya başlayabilmemiz için hangi yöntemle başlayabileceğimiz tartışmaktadır.

search engine traffic

Organik arama motoru trafiğini kazanmanın nedenleri nelerdir?

En fazla kar elde eden kullanıcılar sitenize organik arama sonuçlarından gelir. Bu, Google arama kutusu bilgilendirici ve işlemli arama sorgularına giren herkesin organik arama sonuçları aldığı anlamına gelir. Web sitenizin içeriği, ortalama kullanıcı istekleriyle eşleşirse, büyük olasılıkla sitenize girecek ve müşterilerinize veya müşterilerinize dönüşeceklerdir. Organik arama, kullanıcıların sorguları temel alınarak daha fazla reklam göreceği için blog yazarlığı için de kârlıdır. Reklamlardan ve bağlı programlardan gelir üretmek söz konusu olduğunda, organik aramalardan trafik almak hep yararlı oluyor. Organik trafik üretmenin bir diğer yararı, hemen çıkma oranını azaltabilir ve sitenizdeki kullanıcı deneyimini artırabilirsiniz.

Arama motoru trafiğini artırmak için çalışma teknikleri

Web sitenizin sıralamalarını iyileştirmek, tıklama oranını yükseltmek ve daha kaliteli hedeflenmiş trafik elde etmek için size yardımcı olabilecek bazı yararlı teknikleri tartışalım.

  • Arama motoru optimizasyonu

Google gibi arama motorları, belirli bir internet sitesinde kullanıcı deneyimine öncelik verdikçe, kullanıcı dostu ve gezinilmesi kolay bir web sitesi oluşturmak için elinizden geleni yapmanız gerekir. Üstelik, siteniz kullanıcının sorgusuyla maksimum düzeyde ilişkili olmalıdır. İki tür SEO vardır - sayfa dışı ve sayfa. Sayfada, siz ve SEO uzmanlarınız tarafından tamamen yönlendirilebilirsiniz. Bunlara içerik yazma, anahtar kelime araştırması, bağlantılar yapı optimizasyonu ve web sitesi gezinme geliştirme dahildir. Sayfa dışı SEO, arama motorlarının gözünde bir site yetkisini şekillendirir. Web sitesi sıralamalarını iyileştirmek ve web kaynağını SERP'de daha görünür hale getirmek için kazanan bir bağlantı kurma kampanyası oluşturmanız gerekir. Ayrıca, daha fazla arama motoru trafiği kazanmak için sitenizin arama botları tarafından taranabileceğinden emin olmalısınız. Optimizasyon kampanyanızın başarısını ölçmek için Google Analytics aracı ve Semalt Web Analyzer'ı kullanabilirsiniz.

İçerik pazarlaması, organik arama motoru trafiğini çekmek için en mükemmel ve en basit yoldur.

google traffic

  • İçerik pazarlama

Harika içerik üretmede başarının anahtarı, arama motorları için değil, kullanıcılar için içerik yaratmaktır. Web sitenizin içeriği, potansiyel müşterilerinizin aradıklarıyla alakalı olmalıdır. Alan adınızı yükseltmek ve markanıza olan sadakati artırmak için ilgilendikleri temayla ilgili kullanıcılarınıza uzman bir fikir vermelisiniz. İçeriğinizin benzersiz, alakalı ve güncel olduğundan emin olun. Ayrıca, arama botlarının sitenizi kolayca ayrıştırmasına izin vermek için özellikle başlıklarda bazı önemli cümleler koyun.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport