Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

SEO için web sitesi tasarımını optimize etmek için en iyi yol nedir?

Bir web sitesi tasarımı, potansiyel müşterilerinizin alan adınızı takip ettiklerinde gördüğü ilk şey olduğundan çevrimiçi varlığınızın en önemli parçasıdır. Bir web sitesi tasarımı, işletmeniz için bir kartvizit görevi görür. İş ortaklarınıza ve müşterilerinize kaliteli bilgi taşımayan karışık ve çirkin bir kartvizit verdiğinizi düşünün.

Seni nasıl algılarlar?

Büyük olasılıkla sizinle bir ortaklığı durdurmak istiyorlar. Aynı durum, web sitenizin ziyaretçilerinin, sitenizin ve onlara sağladığınız içeriğin görsel açıdan bir karar vermiş olduğu çevrimiçi alanda da olabilir. Sitenizin tasarımını en güçlü kurşun jeneratörü yapmak istiyorsanız, "SEO için bir siteyi en iyi duruma getirme" sorusu muhtemelen sizi uyarmaktadır.

Gerçekten söylenebilir ki, bu konu ziyaretçilerinizden başka kimseye cevap verilemiyor ve bunu çeşitli şekillerde yapıyorlar. Potansiyel müşterilerinizin ne istediğini anlamak için doğru analitik araçlara sahip olmanız gerekir. Bu araç, ziyaretçinizin yerinde deneyimi hakkında hem kalite hem de miktar verisi sağlamalıdır. Dolayısıyla, web sitenizin tasarımını iyileştirmek ve kullanıcı dostu yapmak için, kullanıcıların sitenize neden ilk etapta geldiklerini anlamak önemlidir.

Bu yazıda bazı kullanışlı tasarım optimizasyon taktikleri ve yeniden tasarımınızdaki potansiyel müşterinizin tepkisini kontrol etme yöntemleri bulacaksınız.

Web sitenizin tasarım optimizasyonu için etkili teknikler

Web kaynağınızı geliştirirken göz önüne almanız gereken neredeyse sınırsız sayıda teknik var. Bununla birlikte, her sitenin bir parçası olması gereken üç temel öğeyi ayırt edebiliriz:

  • Güçlü harekete geçirici mesajlar
  • Müşteri desteği
  • Özlü mesajlaşma

Tüm bu SEO öğeleri, web sitenizin kullanıcı dostulığını önemli derecede artırabilir ve iş hedeflerinizi karşılamanıza yardımcı olabilir. Bu paragrafta, daha potansiyel müşteriler çekmek ve gelirinizi iki katına çıkarmak için site tasarımınızı nasıl optimize edebileceğiniz konusunda bazı temel bilgiler bulacaksınız.

  •  Web sitesi yapısı 

Gezinmeyi kolaylaştırmak ve çekici olabilmek için site yapınızı optimize etmeniz gerekir. Tasarımınızı geliştirirken daima site ziyaretçilerinizi düşünün. Kullanıcılar olarak, deneyim önemli bir Google sıralama faktörüdür. Potansiyel müşteriler, ihtiyaç duydukları bilgiyi elde etmek için web sitesi sayfalarında verimli bir şekilde hareket edebilmelidir. Ziyaretçilerinizin sabırsızlanmasını önleyecek ve web sitesi hemen çıkma oranını azaltacaktır. Dahası, içeriğin ziyaretçilerin kolayca erişebilmesini sağlamak için mantıklı bir şekilde kalite ve kullanıcı dostu bir düzen oluşturulmalıdır.

Günümüzde, ızgaralı düzenler, webmasterlar arasında en çok esnek oldukları için popülerdir. Belli ızgara sistemleri, duyarlı şema, 960 Izgara sistemi, Önyükleme 3 ve diğer kaliteli aletleri içerir. Bu sistemler, web tasarımcılarının iyi yapılandırılmış ve kolay gezinilebilen bir site tasarımları oluşturmalarını sağlar.

Google, mobil yanıt veren web sitelerini beğenir ve onu sıralama etmeni olarak görürse, tüm mobil cihazlarda yanıt veren bir web sitesi tasarımına sahip olmanız gerekir. Önemli web sitesi içeriğinin tamamı, mobil ekranların sınırlamalarına uyacak şekilde mükemmel bir şekilde düzenlenmelidir. Ayrıca, ziyaretçilerinizin sitenize kolayca akıllı telefonlarından erişmelerini sağlamak için listelerdeki düğmeler ve işlevler arasında bir boşluk bırakmanız gerekir. Cep telefonlarına tam olarak yansıyamayacağı için, duyarlı tasarımdaki güçlü tasarım konstrüksiyonlarından ve pop-up'lardan kaçınmanızı öneririm.

  •  Web sitesi tasarımı 

Web sitenizin tasarımını çekici ve kullanıcı dostu yapmak için doğru yazı tiplerini uygulamalısınız. Yazı tiplerinin doğal ve herhangi bir ekran için uygun olduğundan emin olun. Aksi takdirde, içeriğiniz çok küçük ve okunamaz görünebilir. Örneğin, uzun cümlelerdeki italikler harfler birbirine karışırken okuma sürecini zorlaştırdı. Ayrıca okuyucular için kaba görünebileceği için yalvaran büyük harf sayısından kaçının.

Sitenizdeki önemli öğelere kullanıcıların ilgisini çekmek için beyaz boşlukları uygulayın. Kullanıcıların tüm görseller üzerinde bir mola vermek ve içeriğinizi verimli bir şekilde ekranlamak için olanak sağlar. Beyaz boşlukları uygulayarak, sayfa görsel yönünü geliştireceksiniz. Üstelik, içeriğinizi farklı boyut ekranlarında görünür kılmak için iyi bir tekniktir.

Senin düzen renk düzenini düşünün. Renkler potansiyel müşterinizin duygularını ve ruh halini etkileyebileceğinden, soluk renkler kullanmanız ve çok fazla parlak öğeden kaçınmanız gerekir. Göz renk düzenlerini tatbik ederek müşterilerinize mutlu bir duygu getirin. Ayrıca, bir müşterinin bir satın alma işlemine mani olabilmesi için çok fazla renk kullanmayın.

  •  Web sitesi içeriği 

Arama motoru optimizasyonu, bir web sitesine hedefli trafik ürettiği için, bir ticari çevrimiçi durum gelişmesinin en önemli yönüdür.

SEO, hangi bilgilerin belli kitleler için gösterilmesi gerektiğini belirlemeye yardımcı olur. Marka tanımasını artırmak ve web sitesi dönüşümünü artırmak için SEO uygulamanız gerekir. Anahtar sözcükler, başlıklar, alt başlıklar, resimler, infografi, tanıtım videoları, dahili ve harici bağlantılar, meta açıklama ve içerik kullanımını gerektirir. İçerik bir kraldır ve web sitenizi SEO için nasıl optimize edebileceğiniz en iyi seçenektir.

İçeriğinizi her iki arama botuna ve potansiyel müşterilerinize görünür kılmak için, endüstri arama terimlerinizle en alakalı olan içeriye girdiğinizden emin olun. Kullanıcılar, gerekli bilgileri ilk bakışta bulmayı isterler; bu nedenle, sayfanızda en alakalı içeriğin bulunmasını kolaylaştırmanız gerekir. Web sayfanız taranması kolay olmalıdır. Dolayısıyla, anahtar kelime doldurma ve uzun metinlerden kaçınmanız gerekir. İçeriğinizin iyi yapılandırılmış olduğundan emin olun ve madde işareti ve sayı listeleri, küçük paragraflar, başlıklar ve altyazıları ekleyin.

website seo

Ayrıca, sitenizin birincil amacına odaklanmak önemlidir. Ziyaretçilere, sitenizin özellikli olduğunu bildirmek için sitenizin ana yönünü ana sayfada sunmanız gerekir. Kullanıcıların ilgisini çekmek için bir ana sayfa pazarlamacılığına odaklanmanız ve konuyla ilgili daha derinlemesine bilgi almak için onları diğer sayfalara yönlendirmeniz gerekir.

Web sitesini basit ve tutarlı tutmanız önerilir. Basit bir web sitesi yapısı, ziyaretçilerin sayfalar arasında gezinmesini kolaylaştırır ve daha sonra deneyimlerini geliştirir. Çağdaş dünyada kullanıcılar, yalnızca gerekli bilgileri aramak için zaman kaybetmek istemiyorlar. Hızlı ve kolay bir şekilde almak isterler. Bu nedenle içeriğiniz stratejik olarak her kullanıcı tarafından görülebilecek şekilde yerleştirilmelidir. Gereksiz bilgiden kaçınmanız ve metin sayısını en aza indirmeniz gerekir.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport