Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Amazon'daki Satış Sıralamasından ne gibi şeyleri bilmeliyim?

Amazon'da satış sıralamasından şaşkına dönük çok sayıda tüccar var. Nasıl çalıştığını ve mevcut sıralamanızın durumunun farkında olmak için ne kadar doğru bir şekilde hesaplandığını net değildir.

Bu yazıda, Amazon Satış Sıralaması hakkında bilmeniz gereken en önemli unsuru tartışacağız. Ayrıca, satış sıralamasını etkileyebilecek faktörleri ve Amazon arama sonuçları sayfasındaki ürün konumunuzu iyileştiren faktörleri yakından inceleyeceğiz.

Amazon satış sıralamasında bilmeniz gereken en önemli bilgiler

  •  Satış rütbesi zaman içinde değişir 

Amazon Satış Sıralaması, istikrarlıdır ve mevsime, pazar nişine ve son kez nişinizde yer alan yeni satıcıların sayısına bağlı olarak biraz değişebilir. Amazon piyasasında rekabetçi olduğu için iyidir, bu yüzden paniğe ihtiyaç duymazsınız.

  •  Geçerli Amazon Satış Sıralaması, bir öğenin ne kadar iyi sattığını söyleyemiyor

Şu anki Amazon Satış Sıralamasında bir ürünün ne kadar iyi satış yaptığını anlayamıyorum Bir önceki paragrafta bahsettiğiniz gibi, Amazon Satış Sıralaması kısa sürede çok sayıda değişime uğrayabilir. Bu nedenle, tek veri noktasına bakmak, eşyalarınızın ne kadar iyi sattığını söyleyemezsiniz. Örneğin, yüksek satış rütbesi, sizi belirli bir ürünün Amazon'da iyi satış yaptığını düşünmeye zorlayabilir ancak gerçekte satılmıştı. 

Bir maddenin ne kadar iyi satış yaptığına ilişkin net bir veri elde etmek için birden fazla veri noktasına bakmalı ve bir maddenin satışlarının zaman içindeki eğilimlerini nasıl sıraladığını görmelisiniz. 

  • Ürünün Satış Sıralaması ile bağlantılı olarak değerlendirilmesini düşünün

Satış derecesi verisinin doğruluğu hakkında tereddüt ediyorsanız; ürünün yorumları..Belli bir öğenin ürün incelemeleri ne kadar çok olursa, satış sıralaması gerçekliğe daha yakın olur. Bir ürünün satış sıralaması yüksekse ancak birkaç olumlu yorum varsa, satışların sıralamasının son satışın geçici sonucu olduğunu gösterebilir. Amazon'un Sponsorlu Ürün reklamları, eşyalarınızı potansiyel müşterilerinizin önünde göstermek için kullanılır.

  •  Sponsorlu Ürün Reklamları Amazon'taki satış sıralamanıza katkıda bulunabilir

Dolayısıyla, ürünlerinizin satış sıralaması zayıfsa, durgunlaşan ürün satışlarınızı iyileştirmek için Amazon reklamlarını kullanmanız önerilir. Arama motoru optimizasyonu yardımıyla tıklama oranınızı yükseltin Ürünleriniz eşleşmelidir.

  • Arama motoru optimizasyonu yardımıyla tıklama oranınızı yükseltin

Ürünleriniz kullanıcı sorgularıyla eşleşmelidir ve ürününüz ne kadar çok alakalı olursa, tıklama oranınız o kadar yüksek olur. Dolayısıyla, girişinizi doğru şekilde optimize ettiyseniz ve hedeflenen arama terimleriyle zenginleştirdiyseniz, potansiyel müşterileriniz üzerine tıklarlar.

  • Son fiyatınıza FBA ekleyin

Düşük bir fiyatınız varsa, sonunda kazanacağınız açık değildir. Amazon fiyat savaşları ile ünlüdür, bu nedenle fiyatınızı rekabet gücünüzü korumak için elinizden gelenin en iyisini yapmalısınız. Amazon yerine getirme programına göre müşterilerinize ücretsiz gönderim hizmetleri sunmak iyi bir fikirdir. Bu Amazon programını uygulayarak, müşterilere ücretsiz ve hızlı teslimat hizmeti veren müşteri hizmetleri kalitesini artırabilirsiniz.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport