Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Web tasarımı ve arama motoru optimizasyonu arasında öncelik vermem gerekir?

Google felsefesi "kullanıcıların sitenizle olan iyi deneyimini düşünmeli, refah takip edecektir." Ancak, bir çok web sitesi sahibi ve arama motoru optimizasyonu uzmanı, bu deyimi ciddiye almamakta ve öncelikle arama için tasarlanmış bir web sayfası oluşturmaktadır. botlar, ortalama kullanıcılar için değil. Böylece, sıralamalarını düşürüp hemen çıkma oranını yükseltiyorlar.

Günümüzde Google, kullanıcı deneyimi için geliştirmenin yalnızca arama motoru optimizasyonu için tasarlandıklarından çok daha değerli olduğunu belirtiyor. SEO ve keyifli kullanıcı deneyimi kavramları tamamlayıcı ve birbiriyle ilişkili hale gelir ve arama motorları yerine kullanıcılar için tasarlanmış kaliteli web siteleri, web sitesi SEO iyileştirme ve yüksek sıralamalarda sonuçlanır. Deneyimli web tasarımcıları, bir web sitesini hem arama motorları hem de kullanıcılar için verimli kılmak için SEO ve UX'in her iki yönünü de dikkate alırlar. Bu yazıda, web sitesi sıralamalarını etkileyebilecek ve sitenizin SEO'yu iyileştirebilen bazı UX temel bilgilerini numaralandıracağız.

Web tasarımı ve arama motoru optimizasyonuyla ilgili temel bilgiler

  • Mobil duyarlı tasarım

2015'te Google, web sitelerinin mobil uyumlu olmasını temel sıralama faktörü olarak yapan bir sıralama güncellemesi yaptı. Bu güncellemeye göre, tüm siteler tüm mobil cihazlar ve tabletlerde okunaklı ve işlevsel olmalıdır. Bu nedenle, günümüzde ilk Google sayfasında yer almak istiyorsanız, sitenizi sadece masaüstü bilgisayarlar için değil, aynı zamanda mobil ekranlar için de tasarlamalısınız.

Mobil cihazlar için üç en çok tercih edilen tasarım yolu vardır - web sitesine duyarlı tasarım, dinamik sunum ve ayrı URL'ler. Ancak, duyarlı tasarımı en iyi yolu web sitesi SEO geliştirmektir. Duyarlı tasarımı sayesinde, potansiyel müşterilerinize sitenizin aynı sürümünü mobil cihazlarında kullanmaları için bir fırsat veriyorsunuz. Web sitesinde mobil cihaz kullanımının iyileştirilmesinin diğer yolları, mobil web sitesi sürümünü ana masaüstü sürümünden ayırdıkları ve kendileri için mobil sürüm rütbesini oluşturduğu için daha az kullanışlı. Arama motoru optimizasyonu ve kullanıcıların mükemmel deneyimi, mobil siteler söz konusu olduğunda harmanlanır. Mobil sürüm tasarımınızın kullanıcıların sitenizde kolayca gezinmesini sağlamasını sağlayın. Dolayısıyla, sitenizle olan mobil deneyimlerini iyileştirmek için düğmeler arasında bir boşluk bırakın ve pop-upların yanı sıra çok büyük veya çok küçük öğeler kullanmaktan kaçının.

  • Sonsuz kaydırma akıllıca kullanılmalıdır

Kullanıcı web sayfasının en altına ilerledikçe daha fazla içeriğin yüklenmeye devam ettiği sonsuz kaydırma parçaları uygulayarak web sitesi ziyaretçileri deneyiminizi artırabilirsiniz. Ancak, bu durumda, Google botlar kullanıcı davranışlarını taklit edemez ve kullanıcılar tarafından görünür olan içerik arama botları tarafından çözümlenmemiş olarak kalır. Sitenizin sonsuz bir kaydırma gibi tasarım özelliğine ihtiyaç duyduğunu düşünüyorsanız, birçok kaydırma parçasının yanında sayfa dizili bir dizi oluşturun. Kullanıcı deneyimini, gereksinim duydukları şeyi kolayca bulmalarına izin vererek geliştirmenize yardımcı olur.

search engine optimization

  • Genişletmek için tıklayın'ı kullanmaktan kaçının

Arama motoru optimizasyonu ve kullanıcı deneyimi kombinasyonu söz konusu olduğunda, tıkla genişleyen veya sekmeli içerik de mantıklı. Çoğu tasarımcı, kullanıcıların daha fazla içerik için tıklayabileceği aktif sekmeleri kullanmaya eğilimlidir. Bu teknik, bilgi ile aşırı yüklenen bloglar ve e-ticaret sitelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Sonsuz kaydırmanın yanı sıra tıklamayla genişleyen tasarım öğesi Google tarafından onaylanmayabilir. Google botların bu tür gizli içeriği çözümleyemediği inancı var. Dolayısıyla, uygulamayı az miktarda kullanırsanız, tıklama genişlemesi öğesini uygulayabilirsiniz. Tıklanan genişlet içerik, minimalist web tasarımınıza katkıda bulunabilir ancak kullanıcı deneyimine çekici geliyorsa, bu durumda sitenizin sıralamalarını düşürebilir.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport