Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Sitenize kaliteli geri bağlantı URL'leri almaya nasıl başlayabilirsiniz?

Bu makaleyi okuyanlar, SEO çabalarını artırmak ve SERP'deki marka görünürlüğünü artırmak için elinden geleni yapıyorlar. Sitenizde, arama motoru optimizasyonu çalışmalarınıza katkıda bulunmak için çok şey yaptınız, ancak sonuç yok. Şimdi, sitenizle ne yapabileceğinizi kontrol etmek için zamanı geldi. Geri bağlantı URL'lerini ve web sitenizin sıralamalarını nasıl etkileyebileceklerini hiç düşündünüz mü? SEO dostu URL'ler oluşturmak, sitenize trafik kazandırmak istiyorsanız atlanılamayan temel optimizasyon uygulamalardan biridir. Bu makale, iyi optimize edilmiş geri URL'ler oluşturmak için bazı temel SEO hileler öğrenmenize yardımcı olacaktır.

backlink url

Geri bağlantı URL'lerini iyileştirme yolları

 İnsan unsurunu hatırla 

Site, web sitenizin ziyaretçilerinin yararına her şeyi yapmanız gerektiğidir. Arama motorları, kullanıcıları mükemmel arama deneyimi yaşayan web sitelerine büyük beğeni ve beğeni topluyorlar. Günümüzde, bu önemli bir sıralama faktörüdür. Bu nedenle, web sayfalarınızı ayrıştıran Google botları değil, aynı zamanda URL'lerinizin kullanıcıların yorumlanması hakkında da arama motoru optimizasyonunuzu önemli ölçüde etkileyebileceğinden endişelenmelisiniz.

Örneğin, URL'leriniz çok uzun ve karmaşık görünüyorsa, potansiyel müşterileriniz bağlantısını tıklamayacaktır. Sonuç olarak, sitenize gelen ve arama motoru optimizasyonu çalışmalarınızı geride bırakan kişilerin sayısını azaltacaktır.

Yani, sitenize geri bağlantı URL'leri oluştururken aşağıdaki insan unsurlarını aklınızda bulundurmanız gerekir:

  • Alan adı

Bir arama sonuçlarıyla ilgilenen kullanıcılar, bu alan adlarını kalite, saygın olmayan ve spam olmayan olarak gördükleri için .net veya .biz gibi alan adlarını atlamaya çalışın. Kullanıcılar, bir miktar değer ve güven sahibi web sitelerine daha çok eğilimlidirler. Örneğin, .com alan adlarının daha saygın ve güvenilir olduğu kabul edilir. Bu nedenle sitenize uygun bir alan seçerken bunu bulmanız gerekir.

  • Okuyan dostu URL'ler

Potansiyel müşterileriniz web sitenizin URL'lerini doğru bir şekilde anlayamazsa, o zaman sitenize hedeflenmiş trafik almak ve dönüştürmek gibi bir şansa sahip değilsiniz satışa. Herkes okunamayan bir web sitesine gidecek.

backlinks seo

Arama terimlerini kullan

Arama terimleri, arama motoru optimizasyonu kampanyanızın temelinde yatıyor ve web sitenizin varlığını çevrimiçi oluşturuyor. Onları, URL'lerinize dahil etmek oldukça akıllı bir fikirdir; bu, çevrimiçi işletmenizi tanıtlamak için mükemmel bir fırsattır. Yüksek hacimli hedefli arama terimlerinizi URL'nize yerleştirerek, hedeflediğiniz kitleye sitenizi izleyecekleri şeyleri tam olarak bilmelerine izin veriyorsunuz. Kullanıcıların sorgularına uygun bir cevap vermek için web sitelerini ayrıştırırken Google, URL'lerdeki anahtar kelimelere göz atmaktadır. Optimize edilmiş bir URL, arama botlarına sitenizi ayrıştırmaya mı ihtiyacınız var mı yoksa URL aracılığıyla sitenizin içeriğinin bir önizlemesini alabileceğine dair bir fikir verir. URL'nizde tekrarlanan bir anahtar kelime kullanmadığınızdan emin olun çünkü benzersiz, alakalı, uzun kuyruklu bir arama terimi gibi bir etki yaratmaz.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport