Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt tarafından Açıklanan Bir Site Kazıyıcı Hizmeti

A  yer kazıması  r birincil işlevi, harici bir web sitesindeki içeriği kopyalamak ve kullanmaktır. Site sıyırıcıların esasen web tarayıcılarıyla aynı işlevleri vardır. Bu programların her ikisi de web sitelerini endekslemek için çalışır. Bununla birlikte, web tarayıcının tüm webi kapsamaktan sorumlu olduğunu, ancak bir site kazıyıcının ana amacı, kullanıcı tarafından belirtilen web sitelerini hedeflemektir.

Programın amacı, genellikle kullanıcı verilerinin ve reklamların satışı yoluyla, gelir üretmenin birincil amacı olan başka bir web sitesindeki içeriği yansıtmaktır. Bununla birlikte, bir sıyırma servis sağlayıcısının hedef kullanıcı web sitesi için bir izleme servisi oluşturması ve kazıma kurulumunun her zaman bakım altında olmasını sağlamak önemlidir.

XML, CSV, HTML

Site sıyırıcılar tüm web sitelerinden bile olsa herhangi bir veri formunu indirebilirler. Bu kabiliyet büyük ölçüde kullanıcı özelliklerine ve programın kendisine bağlıdır. İndirilen dosyadan sonra yazılım daha fazla indirmek için başka bir harici içeriğe olan bağlantıları izler. Yazılım, indirilen dosya türlerini HTML, CSV veya XML dosyaları gibi farklı formatlarda kaydedebilir. En popüler bir site kazıyıcı, bir kullanıcının dosyaları uyumlu bir veritabanına aktarmasına olanak sağlayan ek bir yeteneğe sahiptir.

İçerik sıyırma

Bu, içeriğin sahibinden ilgili izinleri almadan orijinal içeriği bilinen veya meşru bir web sitesinden çalmak ve aynı içeriği başka bir web sitesine göndermek için yasadışı bir tekniktir. Tek amaç, çalınan içeriği orijinal içerik olarak, sahibine atfedecek başarısızlıkla geçmektir.

Site sıyırma fonksiyonları çok sayıdadır; en yaygın intihal ve veri hırsızlığı. Ayrıca, kullanıcıların diğer web sitelerinden kazınmış verileri dahil etmelerini kolaylaştırır. Diğer web sitelerinden kazınmış içerikten oluşan bir web sitesi,  sıyırıcı sitesi  olarak bilinir.

Çeşitli sıyırıcı siteleri tüm dünyada barındırılıyor. Geçmişte, kazıyıcı sitelerden bazılarının telif hakkı bulunan herhangi bir materyali çekmesi istenmiş ancak bunları kaldırmak yerine alanlarını yok ettiler veya değiştirdiler.

Site sıyırıcıların örnekleri

World Wide Web her zaman kalitesini ve veri boyutunu artıracaktır, bu da veri meraklılarının alternatif platformlar arayışına ihtiyaç duymasına neden olmaktadır Web'den veri. Teknolojik ilerlemeler, tercih edilen bir web sitesinden veri edinmek için çeşitli alan kazıyıcıların geliştirilmesini kolaylaştırdı.

Bugün nette bulunan çeşitli kazıyıcılar var. Günümüzde piyasada bulunan en iyi yer kazıyıcılardan bazıları, bugün Wget, Kazıyıcı, Web İçeri Çıkarıcı, Kazıyıcı Keçi, Web Kazıyıcı Chrome uzantısı, Spinn3r, ParseHub, Fminer, vb. Yer alıyor.

Bununla birlikte, başka  alan sıyırma yolları . Bunlar, arama motorları oluşturma ve kişinin SERP'lerinde snippet'leri görüntüleme, bir web sitesinden bir sayfayı kapma ve bunu bir kişiselleştirilmiş web dizini oluşturmak için yeniden biçimlendirmeyi, bir web sitesinden stok işlemini elde etmeyi ve bunları başka bir web sitesinden görüntülemeyi içerir.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport