Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Amazon ürün sıralaması algoritmasının ağırlıklı olarak üzerinde bahis oynayan faktörler nelerdir?

Amazon ürün sıralama algoritması, Google'la çok benzer, kendi nüanslarının çoğuna sahiptir. Bazen çok bulutlu sıralamadaki faktörlerin bir bölümünü çevreleyen gizemden bahsetmiyorum bile. Fakat bugün, ilgili tüm yanlış anlama yöntemlerini ortadan kaldıracağım, böylece Amazon'un ürün SERP'lerinde iyi sıralamak için ne yapılması gerektiğini tam olarak bileceksiniz.

Amazon Ürün Sıralaması Faktörleri

Google gibi büyük arama motorlarının her sayfa için arama sıralamasındaki konumu belirlemek için harici faktörleri kullandıkları zaten iyi biliniyor internette endeksli. Diğerlerinin yanı sıra, Google'ın arama sıralaması algoritması, web sitesinin backlink profili, sosyal medya varlığı, web sitesi / alan adı yetkilisi, vb. Üzerine odaklanmaktadır. Aynı zamanda, Amazon ürün sıralama algoritması, yalnızca site dışı SEO öğeleri olmayan yalnızca iç faktörleri kullanmaktadır. dikkate alınmıştır. Bu nedenle Amazon, gerçek satışlar, ürün başlıkları, doğru anahtar kelime kullanımı ve uzun kuyruklu arama kombinasyonları (genelde arka plan alanında), ürün kullanılabilirliği, müşteri memnuniyeti, rekabetçi fiyatlandırma, müşteri yorumları gibi saf dahili faktörlere bakmaktadır. vb. Ancak, Amazon'un sonuçta, hangilerinin sonuçta ilk sayfada listeleneceğini yapmak için ne gibi bir sıralama yaptığını nasıl anlayabilirim? Amazon ürün sıralamasında genel olarak kabul edilmiş bir dönüşüm temelli yaklaşım var ve aşağıda temel öğelerinin kısa bir setini hızla geçeceğim.

Dönüşüm Esasına Dayalı Yaklaşım

Google'ın 200'den fazla sıralama faktörüne sahip olmasının aksine, Amazon ürün sıralama algoritması bu kadar sofistike değildir. Aslında her şey oldukça basittir; ne kadar çok insan sizinle satın almak için bir tıklama yaparsa, ürün listelemeniz Amazon'da daha yüksek sıralanacaktır. Mesele şu ki Amazon sadece daha fazla satış yapmak istiyor. Dolayısıyla, ürününüz iyi bir şekilde dönüştürüldüğünde, doğal olarak aynı şekilde sıralanır. Bu kadar!

Satışlar

Amazon'un nihayetinde daha fazla satış arayışı göz önüne alındığında bir kez daha, daha başarılı satış fırsatları sunarsanız potansiyel sıralamanız ilerleyişiniz artar . Bu, iyi satılan bu ürünlerin sürekli orada SERP'nin üstünde yer aldığı anlamına gelir. Ve aynı zamanda mutlaka iyi optimize edilmeleri ya da aynı anda derecelendirilmesi gerekmez. Bununla birlikte, Amazon ürün sıralama algoritması yalnızca son satış sonuçlarınızı değil aynı zamanda başarıyla tamamlanmış ilk satış anlaşmazlığının orada olduğu anlaşılan toplam satış geçmişini de dikkate aldığını unutmayın.

Sponsorlu Ürünler

Karşılaşalım - daha fazla satış yapan ürünler mantıklı (en azından bu çevrimiçi pazarın bakış açısından) daha yüksek sıralamaya geldiler. Ve her şey hemen hemen hayal edebileceğimiz herhangi bir işle alakalı, değil mi? Bununla birlikte, Amazon satıcıları için belirli bir dezavantajı var. Yani bu durum, daha fazla trafik alan web sitelerine benziyor. Basitçe söylemek gerekirse, ürününüz daha hızlı bir şekilde, en yakın zaman aralığında (satış faaliyeti), daha iyi ve daha hızlı sıralama promosyonuyla satılmaktadır. Sonuç olarak, yeni bir ürün serisi açmayı veya Amazon'da acemi bir satıcı olarak hayatta kalmayı gerçekten zor hale getirebilir. Bazen Amazon'un sponsorlu ürünlerinden başlayarak bu yüzden PPC reklamları "sıralama boşluğu" nu ortadan kaldırmanın tek yolu haline gelir ve hızla geliştirilmiş satış hızıyla yararlanıcı bir kickstart'ı olur.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport