Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt: Haber Webi Kazıma Aracı

Diğer web sitelerinden hurdaya çıkan haberler, Mevcut olayları analiz ederek zamanlara ayak uydurmak istiyoruz. Kullanıcıların ihtiyaç duydukları bilgileri izleyebildiği milyonlarca haber sitesi var. Bazı durumlarda, belirli ürünler, şirketler veya insanlarla ilgili makaleler gibi web sitesi içeriğini kaldırmak isteyebilirler. Bazıları, web içeriklerinden bilgi edinebilmeleri gerekebilir. Bununla birlikte, haber sitelerinin elle analiz edilemeyen ve kopyalanamayan birden fazla sayfa var. Bir kullanıcının web sitesi içeriğini otomatik olarak sıyırmak için kullanabileceği birçok araç bulunmaktadır.

Verileri toplamak için en iyi metodun hangisi olduğunu merak edebiliriz. Esasen, insanlar URL'lerin içerikten silinecek belirli bir URL listesini elde etmelidir. Web sitelerinin tıkanma araçlarının çoğu, web sitesi bilgilerini toplamak isteyen tarayıcılardır. Bu web tarayıcılarını, hurdaya çıkarmaları gereken web sitelerinin listeleriyle birlikte "beslediklerinde" harika sonuçlar elde edebilirsiniz! Bazı zor durumlarda, web yöneticileri botlarını diğer sunucularda barındırma eğilimindedir. Bu komutların bazılarını otomatikleştirmek için web kazıma aracınızı bir üçüncü taraf sunucusunda barındırmanız gerekebilir.

En kullanışlı web kazıma araçlarından biri Webhose.io'dur. Kullanarak, bir web sitesinin tamamını indirebilir ve çevrimdışı erişim için yerel sabit diskinize kaydedebilirsiniz. Sabit disk sürücüsündeki bir site, İnternet bağlanabilirlik hızlarına veya sunucu bant genişliği yanıtınıza bağlı olmadığı için hızlı yanıt verir. Ayrıca, web tarayıcıları günde milyonlarca web sayfasını indirir. Web sitesi sayfalarını kaydetmek için kullanılan geleneksel yöntem çok yavaştır ve birden fazla sayfaya sahip siteler için etkisiz olabilir. Örneğin, 'Obama ziyareti' gibi haber aramak için botlar kullanabilirsiniz. Bu araçlar, ihtiyaç duydukları tüm bilgileri arar ve bir kullanıcıya çok fazla zaman ve para kazandırır.

Web hurdaya çıkarma araçlarının bazı aşırı zorlanmalarını otomatikleştirme seçeneği vardır. Örneğin, kullanıcılar kazıma çizelgesi belirleyebilirler. Ayrıca, tarayıcıların web sitesi bilgilerini önceden belirlenmiş belirli aralıklarla toplamaları da mümkündür. Böyle bir aracın kullanıcıları, indirme ayarları gibi bazı harika özelliklerin keyfini çıkarabilirler. Böylece, indirilmesi gereken web sitesi parçalarını kolayca ekleyebilir veya hariç tutabilirsiniz.

Sonuç

Web sitesi hurdaya çıkarma bir roket bilimi değildir! İhtiyacınız olan tek şey doğru web kazıma aracını kullanmaktır. Kullanıcılar bir web sitesinden yapılandırılmış verileri alabilir ve ileride kullanmak için sabit diske kaydedebilir. Örneğin, diğer web sitelerinden haber makaleleri almak ve bunları diğer siteler için kullanmak için bir seçeneğiniz var. Bu SEO makalesi, haberlerinizi kazıma deneyiminizi olabildiğince keyifli hale getirme konusunda ayrıntılı bilgi sağlar.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport