Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt Expert Shares 7 Web Sitesi Kazıyıcı Teknikleri

 Web sürtünme işlemi, webmaster'ın rızası olsun veya olmasın. Kazıma elle yapılırsa da, bazı web kazıma teknikleri hem zamanınızı hem de enerjinizi kurtarabilir. Bunlar, belirsizlikler ve hatalar olmayacak paha biçilmez tekniklerdir.

1. Google Dokümanlar:

Google E-Tablolar güçlü bir sıyırma aracı olarak kullanılır. Bu, en iyi ve en meşhur web kazıma programlarından biridir. Yalnızca sıyırıcılar, bir blog veya siteden çıkarılmasını istediğiniz belirli desenler veya veriler istediğinde yararlıdır. Ayrıca, sitenizi sıyrıklara karşı dayanıklı olup olmadığını kontrol etmek için bunları kullanabilirsiniz.

2. Metin kalıp eşleştirme tekniği:

Ünlü programlama dilleri ile giden UNIX grep komutlarıyla eşlenik olarak kullanılan düzenli bir ifade eşleme tekniği Python ve Perl.

3. Manuel kazıma: kopyala yapıştırma tekniği:

Elle kazıma, kullanıcı tarafından kendisi yapılır ve çok zaman ve emek alır. Faaliyetlerin çoğu tekrarlayan ve zaman alıcıdır, zira web tarayıcılarına aktivitelerinizi bilmelerine izin vermeden birden çok web sitesinden içerik almak zorunda kalacaksınız. Birkaç web programcısı ve geliştiricisi bu amaçla otomatik botlar kullanır.

4. HTML ayrıştırma tekniği:

HTML ayrıştırma işlemi HTML ve Javascript yardımıyla yapılır. Esas olarak iç içe veya doğrusal HTML sayfalarını hedef alır. Bu, metin çıkarma, bağlantı ekstraksiyonları, iç içe geçmiş bağlantılar, ekran sıyırma ve kaynak çıkarma için kullanılan en hızlı ve en sağlam yöntemlerden biridir.

5. DOM Ayrıştırma tekniği:

Belge Nesnesi Modeli (DOM olarak da bilinir) belirli bir XML dosyasına sahip bir web sayfasının stili, içeriği ve yapısıdır. Kazıyıcılar, bir web sitesinin yapısı ve yapısı hakkında ayrıntılı bilgi için DOM ayrıştırıcılarını yaygın şekilde kullanmaktadır. Yararlı bilgi düğümlerini elde etmek için bu DOM ayrıştırıcılarını kullanabilirsiniz. Alternatif olarak, XPath gibi araçları deneyebilir ve en sevdiğiniz web sayfalarını anında kazıyabilirsiniz. Mozilla ve Chrome gibi tam teşekküllü web tarayıcıları, tüm web sitesini ayıklamak için gömülebilir veya makaleler el ile üretildiğinde ve dinamik nitelikte olsa bile az sayıdadır.

6. Dikey toplama tekniği:

Büyük şirketler ve işletmeler, ağır bilgisayar güçleri ile dikey toplama tekniğini yaygın şekilde kullanmaktadır. Belirtilen dikey çizgileri hedeflemeye yardımcı olur ve verileri bulut cihazında çalıştırır. Botların belirli dikey çizgiler için oluşturulması ve izlenmesi bu tekniği kullanarak yapılır ve herhangi bir müdahale gerekmez.

7. XPath:

XML Yolu Dili (kısaca XPath olarak yazılır), XML belgelerinde daha iyi bir şekilde çalışacak sorgu dilidir. XML belgelerinde birkaç ağaç yapısı bulunduğundan, XPath, çeşitleri ve parametreleri temel alan düğümleri seçerek ağaçlar arasında gezinmeye yardımcı olabilir. Bu teknik hem DOM ayrıştırma hem de HTML ayrıştırma ile birlikte kullanılır. Bütün web sitesini çıkarmak ve değişen bölümlerini istenilen yerlerde yayınlamak yararlı olacaktır.

Eğer bu tekniklerden hiçbirini istemiyorsanız ve bir araç arıyorsanız, Wget, Curl, Import.io, HTTrack veya Node.js deneyebilirsiniz.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport