Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt, HTML Sayfalarından PDF Dosyasına Verileri Ayıklamak İçin Açıklıyor

Bu yazıda, HTML sayfalarınızdan veri ayıklar ve bir PDF dosyası oluşturmak için bilginin nasıl kullanılacağını öğretir. İlk adım, görev için kullanacağınız programlama araçlarını ve dili belirlemektir. Bu durumda, Perl'in Mojolicious çerçevesini kullanmanız daha iyi olacaktır.

Bu çerçeve beklentilerinizi aşan ek özelliklere sahip olsa bile Ruby on Rails'i andırıyor. Bu çerçeveyi yeni bir web sitesi oluşturmak için kullanmayacağız, ancak mevcut bir sayfadan bilgi çıkaracağız. Mojolicious, HTML sayfalarını almak ve işlemek için mükemmel özelliklere sahiptir. Bu uygulamayı makinenize kurmanız yaklaşık 30 saniye alacaktır.

Metodoloji

Birinci Aşama: Uygulamaları yazarken kullanmanız gereken metodolojiyi anlamak önemlidir. İlk aşamada, ne yapmak istediğinize dair genel bir fikir edinmek ve nihai hedefinizi net bir şekilde anlamak için küçük bir geçici komut yazmanız beklenir. Bu doğrusal kodun herhangi bir prosedür veya altprogram olmadan doğrudan olması gerektiğini unutmayın.

İkinci Aşama: Artık almanız gereken yönü ve kütüphaneleri açıkça anlamışsınızdır. "Böl ve yönet" zamanı! Eğer mantıksal olarak aynı şeyleri yapan birikmiş kodlarınız varsa, bunları altprogramlara bölün. Alt program kodlamanın avantajı, diğer kodları etkilemeden birkaç değişiklik yapabilmenizdir. Ayrıca daha iyi okunabilirlik sağlayacaktır.

Üçüncü Aşama: Bu aşama kodlarınızı bileşenlendirmenize olanak tanır. İlgili deneyimi kazandıktan sonra kod parçalarını kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Şimdi, özellikle nesne yönelimli bir dil kullanıyorsanız, yordamsal kodlamadan nesne yönelimli hale getirebilirsiniz. Fonksiyonel bir dil kullanan herhangi bir kişi, uygulamaları paketlere ve / veya "arayüzlere" ayırabilir. Programlamada neden bu yaklaşımı kullanmalısınız? Bunun nedeni, özellikle sofistike bir uygulama yazıyorsanız, biraz "nefes alanına" ihtiyacınız olmasıdır.

Algoritma

Teori bittikten sonra şu anki programa geçmenin tam zamanı. İşte web tarayıcıyı uygularken üstlenmeniz gereken adımlar şunlardır:

  • Toplamak istediğiniz makalelerin bir URL listesi oluşturun;
  • Listenizi devir alın ve bu URL'leri birbiri ardına getirin;
  • HTML öğenizin içeriğini ayıklayın;
  • Sonuçlarınızı HTML dosyasına kaydedin;
  • Dosyalarınızı hazırladıktan sonra bir pdf dosyası derleyin;

ABC kadar her şey kolay! Web yıkayıcı programını indirmeniz yeterlidir ve görev için hazır olursunuz.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport