Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt Paylar 5 Eğilimli İçerik Veya Veri Kazıma Teknikleri

Web kazıma, veri çıkarma veya içerik madenciliği gelişmiş bir biçimidir. Bu tekniğin amacı, farklı web sayfalarından yararlı bilgiler edinmek ve tablo, CSV ve veritabanı gibi anlaşılabilir formatlara dönüştürmektir. Verilerin kazımasında sayısız senaryonun bulunduğundan ve kamu kurumlarının, işletmelerin, profesyonellerin, araştırmacıların ve kar amacı gütmeyen kuruluşların neredeyse her gün verileri kazıyacağından bahsetmek güvenlidir. Hedeflenen verilerin bloglardan ve sitelerden çıkarılması, işletmelerimizde etkili kararlar almamıza yardımcı olur. Şu beş veri ya da içerik kazıma tekniği bu güne doğru gidiyor.

1. HTML İçeriği

Tüm web sayfaları, web sitelerini geliştirmek için temel dil olarak kabul edilen HTML ile yönlendirilmektedir. Bu veri veya içerik kazıma tekniğinde, HTML formatlarında tanımlanan içerik parantez içinde görünür ve okunabilir bir biçimde kazınır. Bu tekniğin amacı, HTML belgelerini okumak ve bunları görünür web sayfalarına dönüştürmektir. Content Grabber, HTML belgelerinden kolayca veri çıkarılmasına yardımcı olan böyle bir veri kazıma aracıdır .

2. Dinamik Web Sitesi Tekniği

Farklı dinamik sitelerde veri çıkarımı yapmak zor olacaktır..Dolayısıyla, JavaScript'in nasıl çalıştığını ve dinamik web sitelerinden verilerin nasıl çıkarılacağını anlamanız gerekir. Örneğin, HTML komut dosyalarını kullanarak, organize edilmemiş verileri organize bir forma dönüştürebilir, çevrimiçi işinizi artırabilir ve web sitenizin genel performansını artırabilirsiniz. Verileri doğru bir şekilde çıkarmak için, import.io gibi doğru yazılımı kullanmanız gerekir; bu, aldığınız dinamik içeriğin işaretleyeceği şekilde biraz ayarlanması gerekir.

3. XPath Tekniği

XPath tekniği web kazımanın kritik bir özelliğidir . XML ve HTML formatlarındaki öğeleri seçmek için kullanılan genel sözdizimi budur. Çıkarmak istediğiniz verileri vurguladığınızda seçtiğiniz kazıyıcı okunabilir ve ölçeklenebilir hale getirir. Web kazıyıcı araçların çoğu, verileri vurguladığınızda web sayfalarından bilgi çıkarır, ancak XPath tabanlı araçlar, veri seçimi ve çıkarımı sizin adınıza yönetir; işinizi kolaylaştırır.

4. Normal İfadeler

Düzenli ifadelerle, arzuların dizilimlerini dizeler içine yazmamız ve dev internet sitelerinden faydalı metinler çıkartmamız kolay. . Kimono'yu kullanarak, Internet'te çeşitli görevleri gerçekleştirebilir ve normal ifadeleri daha iyi bir şekilde yönetebilirsiniz. Örneğin, tek bir web sayfası bir şirketin adresinin tamamını ve iletişim bilgilerini içeriyorsa, Kimono'yu web kazıma programları gibi kullanarak bu verileri kolayca elde edebilir ve kaydedebilirsiniz. Kolaylaştırmak için adres metinlerini ayrı dizelere bölmek için düzenli ifadeler de deneyebilirsiniz.

5. Semantic Annotation Recognition

Kazınan web sayfaları anlamsal makyaj, açıklamalar veya meta verileri içerebilir ve bu bilgi belirli veri parçalarını bulmak için kullanılır. Ek açıklama bir web sayfasına katıştırılmışsa, semantik açıklama tanıma, arzulanan sonuçları görüntüleyecek ve kaliteden ödün vermeksizin çıkartılan verileri depolayacak tek tekniktir. Böylece, veri şemasını ve farklı web sitelerindeki kullanışlı talimatları kolaylıkla alabilen bir web kazıyıcı kullanabilirsiniz.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport