Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt, Web İçeriğini Kırmak İçin 3 Kolay Adımı Öneriyor

Farklı web sayfalarından, sosyal medya sitelerinden ve kişisel blog'lardan veri çekmek isterseniz, C ++ ve Python gibi bazı programlama dillerini öğrenmeniz gerekir. Son zamanlarda, İnternet'te çeşitli iyi hırslı içerik hırsızlığı vakaları gördük ve bu davaların çoğunda içerik kazıma araçları ve otomatik komutlar devreye girdi. Windows ve Linux kullanıcıları için, çalışmalarını bir ölçüde kolaylaştıran sayısız web kazıma araçları geliştirildi. Ancak bazıları elle içeriği kazıma yapmayı tercih eder, ancak biraz zaman alır.

Burada, 60 saniyeden daha kısa sürede web içeriğini sıyırmak için 3 kolay adım ele aldık.

Kötü niyetli bir kullanıcının yapması gereken şey şudur:

1. Çevrimiçi bir araca erişin:

Şöyle bir ünlü çevrimiçi web kazıma programını deneyebilirsiniz: Scrapinghub tarafından Extracty, Import.io ve Portia. Import.io internet üzerinden 4 milyonu aşkın web sayfasını ele geçirdiğini iddia etti. Verimli ve anlamlı veriler sağlayabilir ve yeni kurulumlardan büyük işletmeler ve ünlü markalara kadar tüm işletmeler için yararlıdır. Dahası, bu araç bağımsız eğitimciler, hayır kurumları, gazeteciler ve programcılar için harika..Import.io, web içeriğini okunaklı ve iyi yapılandırılmış bilgilere dönüştürmemizi sağlayan SaaS ürününü sağladığı biliniyor. Makine öğrenme teknolojisi, import.io'yu hem kodlayıcıların hem de kodlayıcı olmayanların önceden seçilmesini sağlar.

Öte yandan, Extracty, web içeriğini herhangi bir kod gerektirmeden faydalı verilere dönüştürür. Binlerce URL'yi aynı anda veya zamanlamada işlersiniz. Ekstrakt kullanarak yüzlerce ila binlerce veri satırına erişebilirsiniz. Bu web kazıma programı işinizi daha kolay ve hızlı hale getirir ve tamamen bir bulut sisteminde çalışır.

Scrapinghub'tan Portia, işinizi kolaylaştıran ve istenen formatta verileri ayıklayan başka bir olağanüstü web kazıma aracıdır. Portia bize farklı web sitelerinden bilgi toplamamıza izin veriyor ve herhangi bir programlama bilgisi gerekmiyor. Çıkartmak istediğiniz öğeleri veya sayfaları tıklatarak şablon oluşturabilirsiniz ve Portia, sadece verilerinizi çıkartmayacak aynı zamanda web içeriğinizi tarayacak örümcek oluşturacaktır.

2. Rakibin URL'sini girin:

İstediğiniz bir web kazıma hizmetini seçtikten sonra bir sonraki adım rakibinizin URL'sini girip kazıyıcınızı çalıştırmaya başlamaktır. Bu araçlardan bazıları, birkaç saniye içinde tüm web sitenizi kazıyacak, diğerleri sizin için içeriği kısmen ayıklayacak.

3. Kazınmış verilerinizi dışa aktarın:

İstediğiniz veriler elde edildiğinde son adım kazınmış verilerinizi dışa aktarmaktır. Ayıklanan verileri dışa aktarmanın bazı yolları vardır. Web kazıyıcıları  tablolar, listeler ve kalıplar şeklinde bilgi oluşturarak kullanıcıların istedikleri dosyaları indirmesini veya dışa aktarmasını kolaylaştırır. En destekleyici iki format CSV ve JSON'dur. Neredeyse tüm içerik kazıma hizmetleri bu biçimleri desteklemektedir. Sıyırıcıyı çalıştırıp dosyayı ayarlayarak ve istenilen biçimi seçerek verileri saklamamız mümkündür. Boru hattındaki çıktıları ayarlamak ve kazıma işlemi yapılırken yapısal CSV ve JSON dosyaları almak için import.io, Extracty ve Portia'nın Item Pipeline seçeneğini de kullanabilirsiniz. 

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport