Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Hoe voer ik een diepgaand zoekwoordonderzoek uit op Amazon?

Onderzoek naar zoekwoorden is een integraal onderdeel van de Amazon-optimalisatiecampagne die moet worden uitgevoerd in de beginfase van uw productlancering op Amazon. Dit proces omvat het zoeken naar alle relevante en hoogvolume zoektermen die uw verkoop kunnen stimuleren. Het is belangrijk om alle geschikte woordparen te selecteren die uw potentiële klanten kunnen gebruiken om uw producten of gerelateerde items te vinden. Het is de sleutel tot succes, omdat de relevantie van het product voor de zoekopdracht van de gebruiker wordt bepaald door de relevantie van zoektermen die op de aanbieding zijn gebaseerd. Als u ten minste één getargete zoekterm heeft overgeslagen, zullen uw kansen om in de zoekresultaten voor een van de zoekopdrachten van de gebruiker te verschijnen, afnemen. Om te voorkomen dat u de verkopen misloopt, moet u de zoekstrends van Amazon analyseren en een lijst maken van de meest relevante zoektermen. In dit artikel bespreken we de manieren waarop je een onderzoek naar Amazon-zoekwoorden kunt uitvoeren als een professional. Al deze tips zijn gebaseerd op onze persoonlijke ervaring. We kunnen ze dus praktisch en efficiënt noemen.

Tips en hulpmiddelen die u helpen bij het uitvoeren van kwalitatief hoogstaand Amazon-onderzoek

  •  Persoonlijke ervaring 

De meest bewezen techniek om te vinden de meest relevante zoektermen op Amazon zijn om jezelf in de schoenen van je klanten te plaatsen. Start daarom je onderzoekscampagne met nadenken over welke woorden je potentiële klanten kunnen gebruiken om je spullen te vinden. Je moet rekening houden met factoren zoals wanneer ze je producten zouden kopen, wat voor soort vragen ze zouden hebben en wat voor soort items ze kunnen kopen in plaats van jouw product.

Verzamel alle zoektermen die in je opkomen en bekijk ze via sociale netwerkkanalen om te zien waar mensen het over hebben met betrekking tot jouw product. Het zal u helpen om enkele vereiste wijzigingen in uw lijst aan te brengen en af te ronden. Hier vindt u enkele synoniemen, acroniemen en afkortingen die vaak in de community worden gebruikt.

  •  Amazon autocomplete 

Heb je je ooit afgevraagd hoe je Amazon kunt gebruiken voor zoekwoorddoeleinden? Het werkt vrij eenvoudig. U hoeft alleen maar een paar letters in het zoekvak te tikken en de producten worden automatisch als suggesties weergegeven. Deze autocomplete-functie zal u niet voorzien van maximaal accurate gegevens omdat deze de zoektermen voor de meesten toont. U kunt er echter zeker van zijn dat u de legitieme zoektermen krijgt die in uw productvermelding kunnen worden geïntegreerd.

U moet nauwkeurig en geduldig zijn met behulp van deze autocomplete-functie. Je moet de naam van je product volgen met de letters van het alfabet en noteren wat er aankomt. U moet de meest relevante en krachtige zoektermen vinden die meestal overeenkomen met de artikelen die u verkoopt. Bovendien kunnen de voorgestelde categorieën u helpen om andere groepen te vinden om uw producten in te vermelden.

  •  Amazon's suggereerde 

Volgens de richtlijnen van Amazon voor ranglijsten, uw producten zijn alleen zichtbaar voor die zoektermen die u invoegt in uw aanbieding en backend. Het betekent dat u niet alleen hoogvolume zoektermen in uw lijst moet opnemen, maar ook gerelateerde lange staart zoekwoorden die uw kansen maximaliseren om uw potentiële klanten te targeten. U moet dit echter alleen doen als u wat extra ruimte voor zoekwoorden heeft. Uw primaire strategie zou moeten zijn om zoektermen weer te geven die uw product beschrijven.

  •  Producten van concurrenten 

Als u de meest relevante zoektermen wilt vinden zonder al te veel tijd en moeite te besteden, kunt u eenvoudigweg een competitieve analyse. Deze inspiratiebron voor zoekwoorden kan niet worden onderschat. Zoek naar deze woorden in de producttitels, opsommingen en beschrijvingen van concurrenten. Hier kunt u waardevolle zoekwoorden vinden waaraan u nog niet hebt gedacht. Zorg ervoor dat het gebruik van het product is opgenomen in de titel (verz. voor een vette huid; voor droge huid; voor vrouwen, etc.)

  •  Thesaurus 

Ik zeg altijd dat de kracht van deze synonymizer is niet beoordeeld op zijn echte waarde. Deze tool kan niet alleen nuttig zijn voor taalkundigen, maar ook voor Amazon-verkopers. Het is vooral handig als het gaat om producten die meer dan één naam kunnen hebben, of die in de verschillende contexten kunnen worden gebruikt. Thesaurus kan u voorzien van de verscheidenheid aan woordvormen en synoniemen.

Gebruik deze tool voor trefwoordonderzoek, en houd rekening met de volgende aspecten:

  1. gebruik meerdere en enkelvoudige woordvormen;
  2. zoek naar de woorden die het artikel dat u verkoopt beschrijven;
  3. vergeet niet om veel voorkomende spelfouten te maken;
  4. Probeer niet de synoniemen voor merknamen te vinden.
  •  Zoekinstrumenten voor zoekwoorden 

Alle eerder genoemde zoekwoordonderzoektechnieken kunnen effectief zijn als u slechts één productlijn en veel vrije tijd. Ze kunnen u echter dezelfde resultaten bieden als zoekinstrumenten voor zoekwoorden. Als u veel producten in uw reactie heeft en uw verkoop een boost wilt geven, is professionele Amazon-zoeksoftware uiterst efficiënt voor uw bedrijf.

  •  Google Keyword Planner 

Google is de grootste zoekmachine ter wereld, terwijl Amazon de grootste voor productenonderzoek. Dit betekent dat de meeste zoekgegevens in Google vergelijkbaar zijn met Amazon. Met deze tool kunt u een idee krijgen van wat uw potentiële klanten zoeken en vindt u zoektermen die u kunt targeten voor uw Amazon-pay-per-click-campagne. Deze tool is gratis te gebruiken en kan u de meest nauwkeurige gegevens op internet bezorgen. Met behulp van GKP kunt u het zoekvolume van uw gerichte zoektermen controleren en uw posities voor posities van concurrenten analyseren. U moet er echter wel klaar voor zijn dat de GKP-gegevens voor Amazon enigszins kunnen verschillen, dus u moet deze aanpassen.

Dus, Google Keyword Planner doet precies hetzelfde, maar kan een uitdaging zijn om te gebruiken. Bovendien heeft het een AdWords-account nodig.

  •  SEMRush 

SEMRush is een professionele keyword research tool die u zal helpen long-tail te verkrijgen zoektermen op basis van veel analyses en onderzoekers. Met deze tool kunt u uw concurrenten bespioneren en zien welke zoektermen hen het meeste verkeer opleveren. Het beste deel is dat het uw zoekwoorden rangschikkingsposities kan laten zien.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport