Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt: Ünlü Taranamayan Web Siteleri

Elle istediğiniz verilerin kazınması için mükemmel programlama becerilerine sahip olmanız gerekir. Alternatif olarak, belirli bir biçimde veri okumayı, yapılandırmayı ve kazmayı hedefleyen bir dizi web veri çıkarma aracı kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, bazı web siteleri çizilemez, yani anti-kazıma teknikleri kullanır veya işaretlemelerini düzenli olarak değiştirirler. Örneğin, LinkedIn, Alibaba ve Facebook giriş bilgilerine ihtiyaç duyar, CAPTCHA'ya girmeyi teklif eder ve kullanıcılarının korunması ve gizliliğini sağlamak için IP adreslerini engeller.

 1. Facebook: 

Facebook tüm dünyada 20 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip en ünlü sosyal ağ sitelerinden biridir. Facebook'dan bireysel bilgi çıkarmayı amaçlayan çok sayıda uygulama ve veri kazıma programı bulunmaktadır. Maalesef, çoğu araç bize doğru ve okunabilir veriler sağlamıyor. Facebook spam göndericileri ve bilgisayar korsanları için kullanıcıları hakkında bilgi toplamayı zorlaştırdı. Yalnızca Python gibi bir HTML ayrıştırıcısı yardımı ile elde edilebilir, ancak webmasterların ve serbest çalışanların çoğunun Python'un temellerini bile bilmediği bilinmektedir. Son zamanlarda, bu sosyal ağ web sitesinden hayati bilgi toplamak için bir Facebook kazıyıcı başlatıldı. Bir Facebook kazıyıcı ile yalnızca Facebook kullanıcılarının adlarını ve e-posta adreslerini toplayabilirsiniz. Ancak derinlemesine veri toplamak isterseniz, bu aracı veya benzeri herhangi bir kazıyıcıyı kullanamazsınız.

 2. LinkedIn: 

LinkedIn sıyırmak imkansız başka bir sosyal ağ sitesidir. Bununla birlikte, birkaç web sayfasından verileri kısmen ayıklayabilirsiniz, ancak bilgilerin çoğuna erişilemiyor. Import.io veya Kimono Labs'ı kullanarak yalnızca bir LinkedIn genel profilindeki bilgileri sıyırabilirsin. Pazarlamacılar LinkedIn'in güçlü güvenlik önlemleri nedeniyle kazıma servislerinden faydalanamazlar. Bununla birlikte, genel profillerin kazınmasına yardımcı olan Kurşun Ekstraktör kullanmaya başladılar. Bu araç profil bağlantılarını, adlarını ve e-posta adreslerini yalnızca kazıyabilir. Ancak Skype Kimliği, Yahoo Messenger Kimliği, eksiksiz adresi ve bir kullanıcının kimliğini almak istiyorsanız, LinkedIn bunu yapmanıza izin vermez.

 3. Alibaba: 

Alibaba, iş dünyasından tüketici hizmetlerini online olarak sağlayan bir teknoloji topluluğudur. Ne yazık ki, bu web sitesinden veri toplamanın yolu yok. Amazon ve eBay'ın aksine Alibaba, kullanıcılarının ürünleri, görüntüleri, açıklamaları ve fiyatları hakkında bilgi toplamasını zorlaştırdı. 2015 yılında, verileri kolaylıkla Alibaba'dan kazıyabilen birçok araç halka tanıtıldı. Araçların çoğu ödenmekte ve yeni kurulanların beklentilerini karşılamamaktadır. Alibaba, tüm dünyada geniş çaplı iş kolları işletiyor ve alıcıları tedarikçilerle bağlantılandırıyor. Bu arada, gizliliğini sağlar ve kimsenin veriyi kazmasına izin vermez. Ekim 2017 itibarıyla Alibaba, platformunda aylık 500 milyondan fazla kullanıcıya sahiptir. Alibaba, bulut geliri artışında Amazon, Google ve Microsoft gibi büyük bulut oyuncularından bile daha başarılı oldu. Tedarikçilerin gizliliğini sağlamak için en iyi stratejileri uyguluyor ve saniyeler içinde tüm şüpheli IP adreslerini engelliyor.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport