Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt: Neden Web Kazıma Eğlenceli Olabilir?

Web kazıma, belirli verileri ayıklamak isteyen insanlar için çevrimiçi bir işlemdir birden fazla web sitesinden alıp dosyalarından saklayın. Bir web geliştiricisi ve teknoloji lideri,  web kazıma , Hartley Brody'ye (Ultimate Guide of Web Scraping'ın yazarı) göre eğlenceli ve karlı bir deneyim olabilir. Hartley Brody, müzik blogları ve Amazon.com gibi bir çok web sitesinden çeşitli içerikler indirdi. Deneyimiyle, pratik olarak herhangi bir web sitesinin kazınabileceğini anladı. Web kazımanın eğlenceli bir deneyim olmasının başlıca nedenleri şunlar:

Web siteleri API'lardan daha iyidir

Birçok web sitesi bir API'ya sahip olsa da birçok sınırlama vardır. API'ın tüm bilgilere erişim sağlaması durumunda, web'de arama yapanların oran sınırlarına uymaları gerekir. Bir web sitesi kendi web sitesinde değişiklikler yapar ancak veri yapılanndaki aynı değişiklikler API günlerinde veya aylar sonra da yansır. Ancak çevrimiçi pazarlamacılar, API'ler için çok fayda sağlayabilir. Örneğin, bir siteye her girdiklerinde (Twitter gibi), kayıt formlarının tamamı API'larla kurulur. Aslında, bir API belirli bir yazılım programının diğeriyle etkileşime girdiği yöntemleri tanımlar.

Web aramaları herhangi bir sorun yaşamadan belirli bir sitede bir kereden fazla kazıma yapmayı deneyebilir.

İşletmeler Bir sürü Savunmayı Kullanmayın

Web aramaları, herhangi bir sorun yaşamadan belirli bir siteyi birden fazla kazıp atmayı deneyebilir. Günümüzde birçok firma, sitelerini otomatik erişime karşı korumak için güçlü bir savunma sistemine sahip değildir.

Site Kazıma

Web araştırmacılarının yaptığı ilk şeylerden biri, ihtiyaç duydukları bilgileri belirli bir şekilde düzenlemektir. Tüm iş, belirli bir web sayfasına bir sorgu gönderen 'sıyırıcı' adlı bir kodla yapılır. Ardından, bir HTML belgesini ayrıştırır ve belirli bilgileri arar.

Web Sitelerinde Daha İyi Gezinme Olsun

İyi yapılandırılmamış bir API üzerinden gezinmek çok zor bir süreç olabilir ve bu işlem birkaç saat sürebilir. Bugün web siteleri daha temiz bir yapıya sahiptir ve çok kolay kazınabilirler.

İyi bir HTML Ayrıştırma Kütüphanesi Bulma

Hartley Brody, seçtikleri bir dilde iyi bir HTML ayrıştırma kitaplığı bulmak için araştırma yapmaya odaklanmaktadır. Örneğin, Python veya Güzel Çorba kullanabilirler. Bazı verileri elde etmeye çalışan çevrimiçi pazarlamacılardan, talep edilecek URL'leri ve DOM öğelerini bulmaları gerektiğini belirtti. Ardından kütüphaneler tüm ilgili bilgileri bulabilir.

Tüm Siteler Kazıyabilir

Birçok pazarlamacılar, bazı web sitelerinin kazınamayacağına inanıyorlar. Ama bu doğru değil. Aslında, herhangi bir web sitesi kazınabilir, özellikle verileri yüklemek için AJAX kullanıyorsa, daha kolay kazınabilir.

Doğru Verilerin Toplanması

Kullanıcılar çeşitli web sitelerinden birçok şey bulabilir ve alabilir. Çalışmalarını tamamlamak için bilgisayardan oturarak çeşitli verileri kopyalayabilirler.

Web Kazıma İçin Dikkate Alınacak En Önemli Faktörler

Bugün birçok web sitesi, web kazımasına izin vermiyor. Sonuç olarak, web araştırmacılarının, devam etmesine izin verilip verilmediğini görmek için belirli bir sitenin Şartlarını ve Koşullarını okumaları gerekir. Ayrıca belirli web sayfalarının web kazıyıcıları durduran yazılımlar kullandığını da bilmeliler. Bazı web siteleri, ziyaretçilerin erişmek için belirli çerezleri ayarlamaları gerektiğini açıkça belirtmişlerdir.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport