Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt, Web Kazımayı Ustalamaya İhtiyacınız olan Becerileri Açıklıyor

Online işinizi hızlandırabilecek veriler arıyorsanız, Google'da arama yaparak veri toplayabilmeniz mümkün değildir. Bazen projelerimizi tamamlamak için birkaç web tarayıcısı ve veri kazıyıcı kullanmalıyız ve bazen de temel becerileri geliştirmeliyiz. Arama motorlarının aradıklarınızı bulmanıza yardımcı olabileceği doğru ancak başarılı olmak için aşağıdaki becerileri geliştirmeniz gerekiyor.

1. robots.txt dosyasını okuma yeteneği

Robots.txt dosyalarını düzgün okuyup düzenlemeniz gerekir. Bu dosya, tarayıcıların sitenize çok sık girmesini engellemek için kullanılır. Aynı zamanda, kazınmış verilerinizin kalitesini korumanıza yardımcı olur ve insanların ziyaretçileri için web sitenizin hızını artırır. Bu nedenle, robots.txt dosyasını düzenlemeyi öğrenmelisiniz. Bu dosyayı düzgün bir şekilde düzenlediğinizde, arama motorlarının kurallarına ve düzenlemelerine uymayan kötü botlardan kurtulabilirsiniz. Üstelik, aynı anda farklı web sayfalarını hedefleyebilir ve istediğiniz verileri kazıyabilir veya kolayca çıkarabilirsiniz.

2. Veri altyapısını kurun

Veri altyapısını kurmak, web sitesinin tamamından kaliteli verilerin kilidini açmak için çok önemlidir. Örneğin, verilerinizin altyapısının daha iyi korunmasına yardımcı olduklarından SQL, PHP ve benzeri dilleri öğrenmelisiniz. SQL erişim sağlanması ve veri altyapısının kurulması, size birkaç dakika içinde daha doğru ve iyi kazınmış veriler elde etmenizi sağlayarak kendine hizmet analisti olmanızı sağlayacaktır.

3. HTML, CSS ve JavaScript'in temel fikirleri

Kaliteden ödün vermeksizin web sitesinin tamamını sıyırmak isterseniz, HTML, JavaScript ve CSS öğrenmeniz önemlidir.Programcıların web içeriklerinizi nasıl kazıyacaklarını ve herhangi bir şey yapmadıklarını merak ediyorsanız, bazılarını öğrenmenin zamanı gelmiştir. programlama dilleri geliştirmek ve birkaç yetenek geliştirmek.Birden önce hiç kodlamamış birine HTML, JavaScript ve CSS kavramları b e nispeten yeni. Kaliteli sonuçlar elde edilene kadar verileri tekrar tekrar sıyırmanız gerekebilir. Bu karmaşık bir süreçtir, ancak bir kez bu şeyler hakkında bilgi sahibi olursanız, bir  veri kazıma aracına ihtiyaç duymadan istediğiniz kadar çok web sayfası kazatabileceksiniz. HTML ve CSS teknik programlama dilleri değildir, bu nedenle öğrenmeleri kolaydır ve birkaç gün içinde onlara dokunabilirsiniz.

4. Botlara yazma ve ölçeklendirme becerisi

İyi botlara ve kötü botlara ayırım yapabilmelisiniz. İyi botlar, web sitenizi arama motorları sonuçlarında taramanıza yardımcı olur ve size iyi yapılandırılmış ve yüksek kaliteli veriler verir. Öte yandan, kötü botlar sitenize zararlıdır ve hiçbir zaman kazınmış veriler elde edilmeyecektir. Sadece iyi botları ve kötü botları ayırt etmekle kalmaz, aynı zamanda botlara da yazmak ve ölçeklendirmek zorundasın. Botların bilgisayar ve insan etkileşiminin evrilmesinde bir sonraki adım olduğunu unutmayın. Bu, botlar hakkında ne kadar çok şey biliyorsanız ve bunları düzenli olarak yazarsanız, kaliteli veriyi kazıma ve işinizden yararlanma şansınız o kadar yüksek olur demektir.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport