Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Wat zijn de meest bepalende momenten van optimalisatie van webzoekmachines?

Internet is altijd groeiende en evoluerende sfeer. Elke dag uploaden mensen tonnen informatie van verschillende kwaliteit in zoekmachines. Om te begrijpen welke inhoud nuttig kan zijn voor gebruikers en deze te onderscheiden van spam, moeten grote zoekmachines zoals Google hun algoritmen regelmatig verbeteren en bijwerken. Op deze manier bieden zij zowel website-eigenaren als gemiddelde gebruikers de mogelijkheid om te profiteren van kwaliteitsgegevens. Bovendien zorgen regelmatige algoritme-updates ervoor dat zoekmachines spammers en black-hat SEO-specialisten bestraffen. Dus, om in de TOP van SEO-game te blijven, moet u op de hoogte zijn van alle nieuwigheden in de zoekmachineoptimalisatie-industrie en passende verbeteringen aanbrengen aan uw site. In dit artikel bespreken we drie bepalende momenten die de aard van SEO hebben veranderd en waardoor SEO-experts hun methoden voor website-optimalisatie hebben veranderd.

web search engine optimization

Ingrijpende veranderingen in de optimalisatie van de webzoekmachine

Het is de moeite waard om te zeggen dat Google-algoritme-updates de afgelopen tien jaar de regels van de zoekmachine drastisch hebben veranderd optimalisatie. Terwijl sommige online verkopers de daling in hun ranglijst vielen na updates van Google, maakten andere vooruitziende website-eigenaren van deze gelegenheid gebruik om hun posities in SERP te verbeteren. Vandaag zullen we het hebben over drie meest krachtige algoritmische updates die de SEO van vandaag hebben veranderd.

  •  De eerste Google Florida-update 

De eerste update van Google vond plaats in november 2003. Deze update staat bekend als Google Florida-update. Deze update was de grootste verandering in Google-ranglijsten in die tijd. Het belangrijkste doel van de Florida-update was om black-hat SEO-specialisten te raken die probeerden rankings te manipuleren. Het werd ontworpen om dergelijke black-hat SEO-techniek te voorkomen als keyword stuffing. De term 'keyword stuffing' is verschenen sinds het begin van de ontwikkeling van zoekmachineoptimalisatie. Het is een schaduwtechniek waarmee webmasters zoekrangschikkingen kunnen manipuleren. Het is een proces van het invoegen van bepaalde sleutelwoorden of een reeks sleutelzinnen in inhoud. In de regel waren deze zoektermen niet relevant voor de inhoud en specifiek ontworpen voor zoekrobots, maar niet voor gemiddelde gebruikers. Deze frases kunnen zo vaak door de tekst worden herhaald dat het onnatuurlijk klinkt. Dus om de gebruikerservaring met het zoeksysteem te verbeteren, besloot Google om websites te bestraffen waar het opvullen van zoekwoorden wordt waargenomen. Na deze innovatie verloren veel sites verkeer en leden er veel onder. Het kostte veel tijd en moeite voor website-eigenaren om de reputatie van hun webbronnen te herstellen. Het was echter een goede les voor degenen die standaardrichtlijnen voor rangschikken proberen te schenden.

  •  Google Panda-update 

De tweede door zijn omvang en impact op de digitale wereld was de Google Panda-update. Het werd geïntroduceerd in februari 2011. Het primaire doel van dit filter was om te voorkomen dat websites met inhoud van slechte kwaliteit hun weg vinden naar de TOP-zoekresultaten van Google. Op deze manier wil Google hoogwaardige en relevante sites retourneren in de buurt van de TOP van de SERP en de gebruikerservaring tijdens het zoeken verbeteren. Deze update heeft tot 12% van de zoekresultaten bereikt. De grootste internetplatforms met een constante verkeersstroom verloren meer dan 50% van hun bezoekers door hun SERP-posities. Deze Google-update heeft alleen betrekking op websites met inhoud van mindere kwaliteit. Voor andere domeinen was de situatie niet dramatisch veranderd. Google heeft duidelijk gemaakt dat hogere kwaliteit en maximaal relevante inhoud wordt beloond met meer topposities, terwijl onleesbare teksten van lagere kwaliteit worden bestraft. Panda richtte zich voornamelijk op sites met een dunne inhoud. Dit filter was een goede manier voor Google om inhoudboerderijen precies te targeten omdat het een grote affaire werd in de zoekresultaten met zijn niet-unieke inhoud van lage kwaliteit die de neiging had om te rangschikken vanwege het enorme volume. De belangrijkste overtreders van de regels zijn tot nu toe niet hersteld van dit Google-filter. Tegenwoordig evolueert Google Panda als een onderdeel van het kernrangschikkingsalgoritme. Het dient als onderdeel van een langzame update, een blijvende maand per cyclus. Als gevolg hiervan werd het moeilijk om te weten of een site al dan niet aan Panda-updates lijdt.

google panda

  •  Google Penguin-update 

Het Google Penguin-algoritme is gelanceerd in april 2012. Het is een algoritme voor webspam die ontworpen zijn om degenen die de richtlijnen van Google niet volgen, te straffen. Toen dit algoritme van kracht werd, heeft Google de volgende verklaring afgegeven:

"...dit algoritme is een nieuwe verbetering in onze inspanningen om de webspam te verminderen en inhoud van hoge kwaliteit te promoten. Hoewel we specifieke signalen niet kunnen bekendmaken omdat we mensen geen manier willen geven om onze zoekresultaten te verbeteren en de ervaring voor gebruikers te verslechteren, is ons advies voor Webmasters om zich te concentreren op het maken van hoogwaardige sites die een goede gebruikerservaring creëren en gebruik SEO-methoden met witte hoed (GOOGLE)."

Het is gericht op websites die frauduleuze linkschema's gebruiken om hoog op Google te worden geplaatst. Die online verkopers en webmasters die een link naar hun sites hebben verkregen met behulp van black-hat SEO-technieken zoals het kopen van een link of link farming zijn verboden. Toen een Google Penguin-update werd uitgebracht, kunnen sites die acties hebben ondernomen om backlinks van niet-kwaliteit te verwijderen, opnieuw rankings krijgen. Van zijn kant biedt Google de mogelijkheid om slechte links snel en gratis te verwijderen. Alles wat u nodig hebt, is om de Google-tool voor negeren van links te implementeren. Degenen die door de Google Penguin-update werden geraakt, moesten wachten totdat dit algoritme opnieuw liep om hun ranglijstposities terug te krijgen.

Dit algoritme beïnvloedt nog steeds website-ranglijsten omdat kwaliteit en relevante links een belangrijk onderdeel zijn van het Google-classificatiesysteem. Dat is de reden waarom het je site-reputatie kan kosten om black-hat web-SEO-techniek te implementeren of een onprofessioneel SEO-team aan te nemen. Momenteel ging de update van Penguin grotendeels nadat er misbruik werd gemaakt van links en dit 3,1% van de zoekopdrachten beïnvloedde.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport