Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Wat is het verschil tussen Amazon UK Vendor Central en Amazon UK Sales Central?

De vraag die we vaak van onze klanten horen, klinkt als: "Wat is het verschil tussen Amazon Vendor en Sales Central?" Het is nogal een controversieel onderwerp dat de gedetailleerde analyse van beide tools vereist. In dit artikel zullen we proberen uit te zoeken welke voordelen u kunt krijgen met behulp van deze Amazon-marketingtools en hoe deze uw bedrijfsontwikkeling kunnen beïnvloeden.

Op basis van dit thema vindt u veel artikelen en discussies. Wat vroeger wel duidelijk was, is echter steeds gecompliceerder geworden door de laatste wijzigingen aan het merkregister van Amazon. Momenteel houdt het systeem voor het classificeren van Amazon rekening met extra functies, regels, kosten en beperkingen.

We hebben dus grote behoefte om het verschil te bespreken tussen de centrale leverancier van Amazon UK en de verkoopcentrale na de laatste algoritmische updates en nieuwigheden.

Dit artikel is handig voor diegenen die kopers hebben gecontracteerd over verkopen via Vendor Central of degenen die de overstap van centraal verkoper naar leverancier centraal of vice vers willen maken. Dus laten we doorgaan.

Wat is Amazon Vendor Central?

Amazon Vendor Central is een Amazon online interface die wordt gebruikt door fabrikanten en leveranciers. Als je je spullen verkoopt via dit Amazon-programma, ben je de first-party-verkoper. Het betekent dat u niet geïnteresseerd bent in drop shipping, u verkoopt in bulk. Dit programma is het beste voor grote fabrikanten die hun eigen fabrieken hebben. U kunt alleen op uitnodiging bij Amazon Vendor Central worden geregistreerd. Als u de zin 'Wordt geleverd door en verkocht door Amazon.com' op een productpagina ziet, betekent dit dat deze deelnemer is van Amazon Vendor Central.

Volgens dit programma beheert Amazon al uw bestellingen en stuurt deze naar verschillende magazijnen door het hele land. Bovendien houdt Amazon goederen en voldoet hij aan individuele bestellingen.

De voordelen van Amazon Vendor Central

Onder de voordelen van Amazon Vendor Central-programma kunnen we eenvoud, vertrouwdheid en bescherming opsommen. Dus laten we deze functies gedetailleerder bespreken.

Als ik het over eenvoud heb, bedoel ik dat Amazon alles voor je maakt. Alles wat u hoeft te doen, is grote bestellingen verkopen aan Amazon en de inventaris naar magazijnen verzenden..Amazon behandelt alle fulfillments en returns.

Een ander voordeel is bekendheid en eenvoud. Amazon maakt gebruik van een eenvoudig, rechtlijnig groothandelmodel, waarmee u vooraf van tevoren kunt onderhandelen over voorwaarden.

Bovendien is Amazon volgens dit programma in het bezit van jouw spullen en doet het er alles aan om het meer te verkopen dan producten van externe verkopers waarmee Amazon zijn inkomsten deelt.

Dus, aangezien Amazon zijn eigen belangen nastreeft, ontvangen de deelnemers aan het Amazon Vendor Central-programma tal van voordelen, zoals:

  • Het algoritme van Amazon prijzen zijn eigen producten;
  • "Schepen afkomstig van en verkocht door Amazon.com" -recept inspireert het vertrouwen en de geloofwaardigheid van de gebruiker;
  • Aanvaarding van Amazon Prime (voorraad wordt altijd op tijd verzonden en Amazon neemt alle klantenservice en vergoedingen over);
  • Amazon-producten winnen meestal de Buy Box om begrijpelijke redenen;
  • Amazon biedt u een hoge mate van bescherming omdat u nu zakenpartners bent.

Bovendien krijgt u via dit programma toegang tot Amazon Marketing Services (AMS) en andere premium marketingmogelijkheden die niet beschikbaar zijn binnen andere verkoopprogramma's. U krijgt de kans om het Amazon A + -inhoudsprogramma en Amazon Vine te gebruiken. Met deze tools kunt u uw verkopen tot 10% verhogen en uw merkbekendheid vergroten.

De zwakke punten van Amazon Vendor Central

Het grootste minpunt van dit programma zijn de lage marges. Je moet enorme kosten betalen voor Amazon-services, dus je winst kan voor het eerst lager zijn dan je uitgaven. Bovendien heeft u controle over uw verkoopprijs en kunt u de minimale kosten niet bepalen.

Nog een negatieve kant is dat je een beperkte geografische markt hebt. Al uw verkoopactiviteiten kunnen alleen op Amazon.com zijn gebaseerd. Als u uw items op andere Amazon-subdomeinen wilt verkopen, moet u extra centrale leveranciersaccounts maken.

Volgens dit Amazon-programma heeft u geen controle over de voorraadgrootte. Het betekent dat u niet kunt profiteren van de toenemende vraag naar uw spullen en vice vers als uw producten niet snel genoeg bewegen, Amazon u aanklacht voor warehousing (hoe meer tijd u niet kunt verkopen, hoe hoger de kosten die u betaalt).

Een ander zwak punt van dit programma zijn trage betalingen. U kunt uw betaling binnen 60 dagen krijgen. Als je het een beetje sneller wilt krijgen, bijvoorbeeld voor 30 dagen, moet je 2% betalen. Bovendien zijn er veel andere bijbehorende kosten, zoals marktontwikkelingsfondsen en verpakkingskosten.

In tegenstelling tot Amazon Seller Central biedt Vendor Central geen analyse- en onderzoeksfuncties. Vendor Central Analytics is beperkt en geeft geen volledig beeld van uw aanwezigheid op de markt. Bovendien kunt u gegevens over uw klanten bekijken..Het is verboden om contact op te nemen met uw kopers. Alle problemen met de klant worden opgelost door de klantenservice van Amazon.

Ter afronding van al het bovenstaande was ik van mening dat Vendor Central aan uw zakelijke behoeften kan voldoen als u een vooraanstaande fabrikant bent die op zoek is naar nog een marktplaats. Onder deze omstandigheden zul je een geweldige kans krijgen om je merkbekendheid te vergroten en je productenblootstelling te verbeteren, en een kans te krijgen om je te concentreren op productie, innovaties en zelfverbetering. Met dit programma hoeft u zich geen zorgen te maken over verzending, klantenondersteuning en andere tijdrovende diensten die u als derde-verkoper moet doen.

Wat is Amazon Seller Central?

Amazon Seller Central is de online tool ontworpen door Amazon met als doel om online verkopers te helpen hun spullen rechtstreeks aan de consumenten van Amazon te verkopen en te verkopen. Over het algemeen wordt Amazon Seller Central gebruikt om derde partijen te helpen en marktplaatsverkopers hun ranglijst en inkomsten te vergroten.

Met Amazon Seller Central heeft u twee opties voor fulfillment-orders die u van uw klanten ontvangt. U kunt de verzending en klantenservice zelf regelen of volledig vertrouwen op Amazon in dit opzicht. In dit geval zal Amazon dit voor u afhandelen door uw producten in te schrijven in het programma Fulfilled by Amazon. Een andere veel voorkomende reden voor het gebruik van Amazon Seller Central is een mogelijkheid om de berichtgeving van uw producten te beheren met als doel te voorkomen dat u uw spullen verkoopt door andere onbekende externe verkopers.

De sterke punten van Amazon Seller Central

Volgens dit programma verkoopt u individuele eenheden aan individuele Amazon-klanten via de interne marktplaats. Dat is de reden waarom we kunnen zeggen dat dit programma uitstekend is voor externe online verkopers die niet geïnteresseerd zijn in wholesale-marketing. Het is een flexibel en gebruikersvriendelijk programma dat verkopers veel controlefuncties biedt. Het is open voor alle Amazon-winkels, dus u heeft geen uitnodigingen nodig.

Er zijn twee opties die u kunt selecteren met behulp van dit Amazon-programma:

  •  Individueel verkoopplan 

Volgens dit abonnement hoeft u geen abonnementskosten te betalen. Telkens als u een product verkoopt, moet u echter $ 0,99 betalen voor Amazon..Rekening houdend met het aantal functies dat u voor dit geld ontvangt, lijkt deze prijs redelijk.

  •  Professioneel verkoopplan 

Met dit plan moet u wel betalen voor een maandelijks abonnement. Het kost $ 39,99 per maand en vereist geen verzendkosten per item.

Met ASC ontvangt u de hogere marges en heeft u volledige controle over uw prijzen. U hoeft geen kosten te betalen zoals groothandelaren doen, dus u maakt en bewaart meer voor elk gekocht item.

Het is de moeite waard om te vermelden dat Amazon Seller Central samen met het Amazon FBA-programma werkt. Het betekent dat u ervoor kunt kiezen om Amazon-magazijninventaris te hebben, orders uit te voeren en persoonlijk klantenservice en retouren af te handelen.

Nog een voordeel is dat u betalingen binnen een korte periode (tot een zwakke periode) kunt ontvangen.

ASC kan dienen als een analyse- en rapportagetool en u op regelmatige basis relevante rapportagegegevens verschaffen. Bovendien kunt u toegang krijgen tot demografische gegevens over uw klanten en contact met hen opnemen om eventuele problemen op te lossen. Door dit Amazon-programma te gebruiken, hebt u echter niet alleen controle over uw klantgegevens, maar ook over uw inventaris. Het betekent dat je je inventaris gemakkelijk van Amazon kunt terughalen als je het ergens anders moet toestaan.

De nadelen van Amazon Seller Central

Ten eerste is het de moeite waard om te zeggen dat dit programma niet gratis is en voor kleine bedrijven duur kan lijken. Bovendien vereisen zowel individuele als professionele plannen extra kosten die variabel zijn voor verschillende marktniches en categorieën.

Een andere negatieve kant van dit programma is dat als u deelneemt aan de levering van Amazon-producten, u mogelijk kosten moet maken om ze in opslag te houden. Het kan een probleem zijn voor Amazon-leveranciers waarvan de items te lang zijn.

Het grootste probleem met mijn gedachten is echter een groot concurrentievermogen op de markt. Iedereen kan Amazon-verkoper van derden worden en elke dag neemt hun aantal toe. Als uw producten zijn gebaseerd op een competitieve marktniche, zult u veel tijd besteden aan prijsoorlogen en uw producten verminderen. Bovendien mag Amazon dezelfde producten verkopen als je verkoopt, en daarmee je TOP-marktconcurrent worden die je nooit zult kunnen slim af zijn.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2020, Semalt.com. All rights reserved

Skype

TimchenkoAndrew

WhatsApp

+16468937756

Telegram

Semaltsupport