Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Hoe werkt backlinks uitwisselen?

De primaire methode voor het genereren van links is een backlink-uitwisseling met nichegerelateerde websites. Deze uitwisselingen volgen meestal op postscripts als 'wij raden aan', 'onze sponsors', 'onze partners' of iets dergelijks. Bedrijven denken dat als ze een link naar een bron hebben, deze bron hier uiteraard naar moet verwijzen. Anders zouden bedrijven massale e-mails met dezelfde berichten verzenden. Dit is niet alleen een resultaatgerichte manier om links te genereren, het is ook een goedkope of zelfs gratis manier om relevante links te krijgen. Deze linkbuilding-aanpak was in het verleden echter nuttig, maar nu niet. Zoekmachines werden intelligenter en begrepen dat dit soort inkomende links geen waarheidsgetrouwe stemmen voor een website waren, maar slechts een manier om een website te promoten om de ranglijst te verbeteren. Dat is de reden waarom zoekmachines begonnen minder waarde te geven aan de externe links die als wederzijds zijn gelabeld. Latere wederzijdse links zijn volledig gedevalueerd, en veel kleine bedrijven verloren hun rangschikking als gevolg van hen. Dit soort koppelingen veroorzaken geen ernstige Google-sancties, maar zullen hoogstwaarschijnlijk geen waarde hebben voor uw optimalisatiecampagne. Wederkerige links kunnen een waarde toevoegen aan de sites. Deze waarde zal echter hoger zijn dan voorheen en lager dan van backlinks van hoge kwaliteit. Een kleine waarde is echter nog steeds waarde. Dat is waarom u wederzijdse links helemaal niet moet negeren. Dit soort koppelingen kan een ander voordeel opleveren: verwijzingsverkeer. U krijgt waarschijnlijk niet veel verwijzingsverkeer van wederzijdse koppelingen, maar toch kan het nuttig zijn voor uw online bedrijf.

Hoe maak je wederkerige links?

Niet alle wederzijdse links zijn op dezelfde manier gemaakt..Sommige zijn waardevoller dan andere, afhankelijk van de internetbron waarmee u backlinks uitwisselt. Je moet alleen links uitwisselen met branchegerelateerde webbronnen. Het ziet er verdacht uit voor zoekmachines als u zich in de educatieve sfeer en in de detailhandel bevindt, bijvoorbeeld boeken, maar links uitwisselt met een reisbureau. U kunt echter een gemeenschappelijke basis vinden met een website die op zijn minst enigszins gerelateerd is aan uw branche. Als een reisbureau bijvoorbeeld een artikel publiceert over het thema 'Avonturenboeken', ziet uw online boekenwinkellink er natuurlijk uit in deze inhoud.

Een paar links van irrelevante sites doen geen afbreuk aan je reputatie, maar als je meer hebt, riskeer je om je linkprofiel verdacht te maken voor zoekmachines. Te veel irrelevante links zullen hoogstwaarschijnlijk op spam lijken en kunnen een rode vlag geven met betrekking tot de soorten linkbuilding-activiteiten die u uitvoert. Hierin zal alle verkregen verwijzingsverkeer verdwijnen omdat deze wederzijdse links worden gedevalueerd.

Nog een reden waarom u uiterst voorzichtig moet zijn in de kwaliteit en relevantie van de website waarmee u links uitwisselt, is dat u kunt zijn gestraft voor het linken naar websites van lage kwaliteit. Als Google detecteert dat u doorschakelt naar wat het als spamwebsite van slechte kwaliteit beschouwt, kan uw reputatie als een gezaghebbende webbron worden verwoest. Het geeft een negatief signaal aan het zoeksysteem en uw site komt in de lijst met verdachte online bronnen.

Dat is waarom u onzeker bent over de kwaliteit en reputatie van de webbron, wissel geen backlinks ermee in. Het zal u helpen om problemen in de toekomst te voorkomen. Ik adviseer u ook om de statistieken van de website gedurende de laatste zes maanden te bekijken, omdat deze u een actuele websitestatus op het web kunnen laten zien (verkeersstroom, conversie, tijd die gebruikers besteden aan een site per bezoek, enz.) En wat belangrijker is. laten zien of een website door zoekmachines is gestraft of niet. Voor het verkrijgen van deze statistische gegevens kunt u de Semalt Web Analyzer gebruiken.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - %s, Semalt.com. All rights reserved