Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login o registrazione
Q&A
Question Center →

SEO için geri bağlantı oluşturmanın en iyi yolu nedir?

SEO için geri bağlantı oluşturmak, yalnızca web sitenize veya blogunuza daha fazla organik trafik sağlamamakla kalmaz, aynı zamanda sayfa yetkilinizi, etki alanı yetkilisini ve PageRank'i ölçekte artıracak bağlantılar oluşturma anlamına gelir. Sonuçta, SEO için geri bağlantı oluşturmak, sitenizi SERP'ler listesinin başına getirmek demektir. Ancak şu ana kadar, tüm geri bağlantıların eşit şekilde oluşturulmadığı pek çok acemi webmaster ve çevrimiçi işletme sahipleri, genel bağlantı kurma çabalarından çok kaliteden çok niceliklerine yoğunlaşıyor. Bununla birlikte, bu şekilde hareket ederek sıralamada gerçek anlamda ölçülebilir artıştan fayda sağlamak yerine kendilerine ciddi ve çoğunlukla geri dönüşsüz sıralama cezası vermek daha muhtemel olacaktı.


SEO için geri bağlantı oluştururken aşağıdakilerden kaçının:

  • Çok ince sayfa içeriğine sahip web siteleri veya bloglar veya kullanıcıya gerçek değer katan benzersiz ve orijinal yazıları bulunmayan web siteleri.
  • Sayfadaki içeriğin içinde gizlenen geri bağlantılar, böylece arama motorları için yalnızca gerçekten görünür görünür (örneğin, 0 font boyutu kullanır).
  • Kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve arama motorları tarafından daha iyi endekslemek yerine, yalnızca kasıtlı olarak aldatmak, kandırmak veya ilgisiz arka bağlantıları gizlemek.

SEO için geri bağlantıları oluşturmak için aşağıdaki harici site metriklerini göz önünde bulundurun:

  • Gerçek ziyaretçilerin ülke yüzdesi (aksi takdirde, canlı arama yapanların demografik bilgileri).
  • Kullanıcı etkileşiminin genel araçları (ör. Hemen çıkma oranı, kullanıcı ziyareti başına günlük saat, görüntülenen sayfa sayısı, vb.)
  • Doğrudan organik arama trafiğinden gelen gerçek ziyaretçi oranı.
  • En çok kullanılan anahtar kelimeler ve Google gibi büyük arama motorlarından gelen anahtar kelime rekabetidir.

 Yukarıda belirtilen hususları akılda tutarak, her şeyin yerinde olduğundan ve geri bağlantılarınızın özellikle de hedeflediğiniz web trafiği konusunda size iyi hizmet vereceğinden emin olmayı unutma , ve sayfa sıralama otoritenizi ölçekte. Yani, her yeni oluşturulan geri bağlantı için en yüksek performansı elde etmek istiyorsanız web analitiklerinin oyuna girdiği yer budur. SEO için geri bağlantı oluştururken kontrol edilmesi gereken temel özellikler şunlardır:

  • Kendi web sitenizin veya blogunuzun alan adını gösteren toplam geri sayısı.
  • Hedefli bir yönlendirme web trafiği sağlayan ana hedefler.
  • Bağlantı profilinizdeki her geri bağlantıdan üretilen ortalama canlı kullanıcı ziyareti sayısı.
  • Sayfanızın içeriğinin hangi bölümleri ve bölümleri kullanıcıların en çok ziyaret ettiği şeydir.

Bu şekilde, her ayrı bağlantı üzerinde bir kez daha çifte kontrol yapmayı unutmayın. Bana gelince, SEO için geri bağlantı oluştururken, Moz'un Açık Site Explorer, Semalt Analizörü, Görkemli SEO ve Ahrefs gibi kanıtlanmış birkaç geri bağlantı denetleyicisi aracı kullandım. Çoğu, web sitenizin veya blogun sıralamasını olumsuz etkilemek için kısa sürede şüpheli veya açık kaynaklı bir bağlantıyı hariç tutmak gibi acil bir hızlı düzeltmeye ihtiyaç duyan zayıf noktaları göstermede kanıtlanmış bir etkinliğe sahiptir. Sonuçta, hangi çevrimiçi denetçi aracını seçeceğinize karar vermek yalnızca size kalmış. Bağlantı profilinizi ve özellikle yeni oluşturulan her geri dönüşü sık sık izlediğinizden emin olun. Bu şekilde, her şeyi yerinde saklamayı ve trafikte ya da gerçek sayfa sıralamasındaki beklenmeyen kayıplara karşı güvende hissedeceksiniz.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport