Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Giriş yapın veya kayıt olun
Q&A
Question Center →

Hoe werkt Amazon Sales Central?

Online verkopers die besluiten om hun producten aan Amazon te verkopen, moeten kiezen tussen Amazon Vendor Central en Amazon Seller Central. Hoe dienen deze centrales en welke factoren kunnen uw keuze beïnvloeden? Deze vragen ga ik in deze korte post beantwoorden. We zullen het verschil tussen leverancier centraal en verkoper centraal bespreken en de primaire voordelen van beide bespreken. Hopelijk helpt deze informatie u te begrijpen welke optie het beste werkt voor uw bedrijf.

Amazon Sales Central vs Amazon Vendor Central

Er zijn slechts twee opties waarmee u producten op het handelsplatform van Amazon kunt verkopen - als de leverancier (met andere woorden als de first-party verkoper) en als de retailer (een derdepartner). Amazon werkt anders met first- en third-party verkopers. Als u deze verschillen wilt begrijpen, moet u eerst weten hoe u onderscheid kunt maken tussen leveranciers en detailhandelaren.

Als eerstegraadsverkoper gebruikt u Vendor Central als een distributeur of een fabrikant. Als verkoper verkoopt u uw producten in bulk aan Amazon en Amazon verkoopt deze spullen op zijn beurt onder zijn merk aan klanten. In dit geval ontvangt Amazon een percentage van de omzet. In dit programma worden echter alle verzend- en bezorgingszaken door Amazon overgenomen. De items die worden geleverd door Vendor Central-partners kunnen worden onderscheiden door het label "Wordt geleverd door en wordt verkocht door Amazon."

Als derde verkoper moet u Amazon Sales Central gebruiken. Bovendien kunt u als retailer Amazon Sellers Fulfillment (FBA) gebruiken. Het is erg handig, want volgens dit programma verzendt Amazon al je bestellingen zelf. Als alternatief kunt u zelf alle verzendingsprocessen afhandelen.

Voors en tegens van Amazon Sales Central en Vendor Central

Online verkopers die een minimum willen besteden aan Amazon-services zullen tevreden zijn met Amazon Seller Central. Het biedt u ook de mogelijkheid om minimumprijzen vast te stellen voor uw producten en om concurrerend te blijven binnen uw niche. Een ander voordeel is dat u elke prijs kunt instellen die u relevant acht voor uw producten. Het betekent dat als u het idee van kwaliteit wilt promoten, u het eenvoudig kunt doen.

Amazon beweert dat het elk minimum geadverteerde prijsaanvraag zal belonen. Echter, die verkopers die Vendor Central gebruiken kunnen deze bewering beargumenteren, omdat Amazon dit in de praktijk zelden doet.

Volgens principes van Amazon-ranglijsten moeten de prijzen van een andere verkoper worden gekoppeld. Het betekent dat zodra iemand Amazon informeert over de lagere prijs voor een bepaald product buiten dit platform, de kosten van het product zullen dalen. Het is ingewikkeld om Amazon zover te krijgen dat het de prijs terugbrengt naar de MAP.

In vergelijking met Vendor Central hebben Seller Central-partners meer controle over de prijsstelling. Voor degenen die op zoek zijn naar een goede samenwerking met Amazon biedt Vendor Central echter meer kansen.

Als we het hebben over het optimaliseren van een aanbieding, biedt Amazon Seller Central een grotere flexibiliteit. U kunt eenvoudig van titel veranderen, correcties aanbrengen in opsommingstekens en beschrijvingen en uw afbeeldingen bijwerken.

Tot slot wil ik nog zeggen dat ik Amazon Sales Central het liefst gebruik omdat dit meer voordelen en ondersteuning biedt. Bovendien heb ik constant toegang tot een verkoperondersteuning.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2020, Semalt.com. All rights reserved

Skype

TimchenkoAndrew

WhatsApp

+16468937756

Telegram

Semaltsupport