Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Giriş yapın veya kayıt olun
Q&A
Question Center →

Semalt: inhoudschrapers. Hoe u erachter kunt komen wie uw inhoud steelt

Als u een blogger of inhoudschrijver bent, is de kans groot dat u het weet alles over inhoudschrapers. Merk op dat inhoudschrapers uw webinhoud kunnen kopiëren of stelen voor hun privéblogs zonder enige toestemming. Sommige inhoudschrapers kopiëren en plakken uw blogposts altijd, terwijl de anderen geautomatiseerde programma's gebruiken om inhoud van de RSS-feeds te halen en deze op hun eigen websites te publiceren. Hier zullen we beschrijven hoe u kunt ontdekken wie uw webinhoud steelt en welke maatregelen u tegen hen moet nemen.

Hoe erachter te komen dat uw site wordt geschraapt:

Tenzij u niet zoekt naar uw berichttitel in Yahoo, Bing of Google, kunt u geen websites vinden die uw inhoud stelen op regelmatige basis. Als u meer wilt weten over die spam mers of hackers, kunt u een van de volgende manieren proberen.

1. Copyscape:

Het is de gemakkelijkste en eenvoudigste manier om erachter te komen wie uw inhoud steelt op internet. Met dit programma kunt u de URL's van uw webcontent invoeren en de kopieën op het World Wide Web vinden. Je kunt de gratis versie gebruiken met beperkte opties of premium-versie waarmee je bijna 10.000 webpagina's voor een paar dollar kunt controleren.

2. Trackbacks:

Je kunt ook de trackbacks van je WordPress-site proberen om de sites die bijna dagelijks je stelen te vinden en te hacken. Als u Akismet gebruikt, worden veel van de trackbacks weergegeven in uw map met ongewenste e-mail. De sleutel tot het identificeren en verkrijgen van de trackback is om links van uw bericht op te nemen met geweldige ankerteksten. Interne en externe koppeling is belangrijk voor uw site-optimalisatie.

3. Webmasterhulpprogramma's:

Een andere manier om inhoudschrapers te vinden, is door Webmasterhulpprogramma's te gebruiken. Ga naar het web> Links van uw Google Analytics-account en klik op de kolom Gekoppelde pagina's. Elke website die uw berichten heeft gekoppeld, wordt in dit gebied weergegeven. Om uw eigen links op deze site te vinden, hoeft u alleen maar op het domein te klikken en de details te vinden van welke artikelen van uw website tot nu toe zijn gestolen. Hier kun je zien hoe briljant ze dagelijks je posttitels en inhoud kopiëren en plakken.

4. Google Alerts:

Als u niet regelmatig berichten hebt geplaatst en op de hoogte wilt blijven van eventuele meldingen van uw blogposts of artikelen op andere sites, moet u Google Alerts maken met behulp van de nauwkeurige overeenstemming van de titels van uw artikelen door deze tussen aanhalingstekens te plaatsen.

Krediet krijgen voor het geschraapte bericht:

Als u een WordPress-site hebt gemaakt, moet u een RSS-footer-plug-in proberen. Hiermee kunnen gebruikers de aangepaste stukken van uw tekst onderaan of bovenaan de inhoud van de RSS-feed plaatsen. En als u niet de eigenaar bent van een WordPress-site, moet u eenvoudig de korte beschrijving of opmerking aan de onderkant of bovenkant van uw inhoud opnemen die bestaat uit dezelfde informatie en naar behoren moet worden verwezen.

Hoe Content Scraping te stoppen?

Als u niet wilt dat iemand uw webinhoud steelt of kopieert, moet u enkele maatregelen nemen. Allereerst dient u contact op te nemen met de sitebeheerder en hem / haar te vragen de pagina's te verwijderen waar uw webcontent wordt gekopieerd. Je kunt hem / haar overtuigen om die artikelen onmiddellijk te verwijderen.

Als er geen manieren zijn om contact op te nemen met een beheerder, moet u de Whois Lookup doen om te ontdekken wie de eigenaar is van deze website of domeinnaam. Als het niet privé was geregistreerd, zou u het e-mailadres van de beheerder gemakkelijk kunnen vinden. U kunt ook contact opnemen met GoDaddy of HostGator en hen ervan op de hoogte brengen dat de betreffende website of domeinnaam uw webcontent voortdurend steelt en deze onmiddellijk moet worden verwijderd of opgeschort.

Last but not least, je kunt de DMCA bezoeken. Je moet de verwijderingsservice gebruiken om je auteursrechtelijk beschermde afbeeldingen, video's, blogposts en inhoud te verwijderen. Er zijn enkele WordPress-plug-ins die de door DMCA beschermde badges bevatten en u kunt deze op uw website installeren om potentiële hackers en dieven te waarschuwen.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2020, Semalt.com. All rights reserved

Skype

TimchenkoAndrew

WhatsApp

+16468937756

Telegram

Semaltsupport