Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Hoe bouwt Google zijn webkrabbers? - Antwoord van Semalt

Webscraping is een onmisbare activiteit geworden in elke organisatie vanwege de vele voordelen ervan. Terwijl vrijwel elk bedrijf hiervan profiteert, is Google de belangrijkste begunstigde van webscraping.

De webscrapingtools van Google kunnen worden gegroepeerd in drie hoofdcategorieën en zijn:

1. Google Crawlers

Google-crawlers staan ook bekend als Google-bots. Ze worden gebruikt voor het scrapen van de inhoud van elke pagina op internet. Er zijn miljarden webpagina's op het web en honderden worden elke minuut gehost, dus Google-bots moeten alle webpagina's zo snel mogelijk doorzoeken.

Deze bots werken op bepaalde algoritmen om de te crawlen sites te bepalen en de webpagina's te schrapen. Ze beginnen met een lijst met URL's die zijn gegenereerd op basis van eerdere crawlprocessen. Volgens hun algoritmen detecteren deze bots de links op elke pagina terwijl ze crawlen en voegen ze de links toe aan de lijst met pagina's die moeten worden gecrawld. Tijdens het crawlen van het web nemen ze kennis van nieuwe en bijgewerkte sites.

Om een veel voorkomende misvatting te corrigeren, hebben Google-bots geen mogelijkheid om websites te rangschikken. Dat is de functie van de Google-index. Bots houden zich alleen bezig met het openen van webpagina's binnen de kortst mogelijke tijdlijn. Aan het einde van hun crawlproces transporteert Google bots alle inhoud die is verzameld van webpagina's naar de Google-index.

2. Google Index

Google-index ontvangt alle geschraapte inhoud van Google-bots en gebruikt deze om de webpagina's te rangschikken die zijn geschraapt. Google-index voert deze functie uit op basis van het algoritme. Zoals eerder vermeld, rangschikt Google index websites en verzendt het de gelederen om zoekresultatenervers te zoeken. Websites met hogere rangen voor een bepaalde niche verschijnen eerst op pagina's met zoekresultaten binnen die niche. Het is zo simpel als dat.

3. Google Search Result Servers

Wanneer een gebruiker zoekt naar bepaalde sleutelwoorden, worden de meest relevante webpagina's weergegeven of geretourneerd in de volgorde van relevantie. Hoewel rank wordt gebruikt om de relevantie van een website voor zoekwoorden te bepalen, is dit niet de enige factor die wordt gebruikt bij het bepalen van de relevantie. Er zijn nog andere factoren die worden gebruikt om de relevantie van webpagina's te bepalen.

Elk van de links op een pagina van andere sites verhoogt de rang en relevantie van de pagina. Alle links zijn echter niet gelijk. De meest waardevolle links zijn degenen die worden ontvangen vanwege de kwaliteit van de pagina-inhoud.

Tot nu toe verscheen het aantal keren dat een bepaald zoekwoord op een webpagina verscheen om de rangorde van de pagina te vergroten. Het doet het echter niet meer. Wat nu belangrijk is voor Google, is de kwaliteit van de inhoud. Inhoud is bedoeld om gelezen te worden en lezers worden alleen aangetrokken door de kwaliteit van de inhoud en niet door het vele uiterlijk van het zoekwoord. De meest relevante pagina voor elke query moet dus de hoogste rang hebben en als eerste worden weergegeven in de resultaten van die query. Als dat niet het geval is, verliest Google zijn geloofwaardigheid.

Concluderend, een belangrijk feit om van dit artikel af te komen is dat zonder webschrapen Google en andere zoekmachines geen resultaat zullen opleveren.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport