Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
登录或注册
Q&A
Question Center →

Amazon arama motoru algoritmasının çalışmasının özü nedir?

Tüm Amazon satıcıları Amazon'taki eşyalarını taşımaya çalışıyorlar. Ürünleriniz potansiyel müşteriniz tarafından görülebiliyorsa ayda 300 milyon milyon eşsiz kullanıcıyla e-ticaret platformunda servetinizi yükseltme şansına sahipsiniz. Son endüstri rakamları ayrıca, 100.000 dolarla satış yapan Amazon satıcılarının sayısının 100.000 olduğunu belirtiyor. Üstelik, sürekli olarak satın alan Amazon müşterilerinin yüzdesi% 80'dir. Bu istatistiksel veriler, Amazon'un e-ticaret alanında mutlak lider olduğunu gösteriyor. Bu, işletmenizi bu platformda kurmak için akıllı bir yaklaşımınız varsa, satış ve gelir açısından önemli bir değer sağlayacaktır.

Bu platformda para kazanmak için, Amazon arama motorunun nasıl çalıştığını bilmeniz gerekir. Ayrıca, daha fazla satış kazanmak için hangi pazarın nişinde işinizi kurmanız gerektiğini bilmelisiniz. Daha az rekabetçi ürünlere vurgu yapmanız veya Amazon kullanıcılarına tamamen yeni bir şey vermelisiniz. Her iki durumda da, envanterinizi, alışveriş yapanların alışveriş yapmalarını ve daha fazlasını elde etmelerini sağlayacak şekilde sunmalarını bilmelisiniz. Kazara alışveriş yapanların değil, markanızı ve hizmetinizi seven ve her zaman daha fazla şey talep eden düzenli müşterilere bir vurgu yapmanız gerektiğini unutmayın. Müreffeh Amazon satıcı olabilmek için, ürün listelemenizi trafik kaynaklı değil aynı zamanda iyi dönüştürülmüş hale getirmek için optimizasyon numaralarını bilmelisiniz.

Bu yazıda, Amazon arama algoritması ve Amazon'un arama sıralamasını etkileyen alan öğeleri hakkında konuşacağız.

Amazon arama motoru nasıl çalışır?

Optimizasyon ilkelerine ve sıralama faktörlerine geçmeden önce, Amazon e-ticaret sisteminin arama algoritmasının nasıl çalıştığını anlamamız gerekir. Amazon'un arama algoritmasını anlamak, tüm temel sıralama faktörlerini ve unsurları dikkate alarak işinizi doğru bir şekilde kurma imkanı verecektir.

Amazon arama motoru mekanizmasına ayrılan paragrafa başlamak için, Amazon'un yaklaşık bir şeyle ilgilenmekte olduğunu belirtmek isterim - satış. Amazon'a ne kadar çok para kazandıracaksanız, arama sonuçları sayfasında ne kadar yüksek puana sahipseniz o kadar çok arama yaparsınız. Ürününüz belirli bir arama terimi için satışa dönüşürse, girişiniz büyük olasılıkla Amazon SERP'de yüksek sırada yer alacaktır. Ve ayet, eğer alışveriş yapanlar listenizi tıklarsa, birkaç saniye orada geçirip aramaya geri dönerlerse, Amazon listenizi ilgisiz ve güvenilmez sayacaktır. Peki daha fazla satış yapmak için ne yapmanız gerekiyor? Tıklama oranınızı (TO) artırmanız ve dönüşüm oranınızı ürün sayfasında yükseltmeniz gerekiyor.

 Amazon üzerindeki tıklama oranını artırmak için ne yapmalı? 

Her şeyden önce, kullanıcıların arama sonuçları listesinde görebileceği ilk şey olduğundan başlığınızın iyi hazırlandığından emin olun. Başlığınız, potansiyel müşterilerinizin üzerine tıklaması için ilgi çekici ve açıklayıcı olmalıdır. İlgili arama terimleri içermelidir. Onları listeleme başlığının başına yerleştirmek daha iyidir.

Kullanıcıların dikkat ettikleri ikinci şey bir fiyattır..Fiyatınız rekabetçi olmalı ve piyasa ortalamasından biraz daha düşük olmalıdır. Niş rakiplerinizin size büyük avantaj sağlayacaktır.

İncelemeler, ürün listeleme sıralamalarınızla yakından bağlantılıdır ve birbiriyle ilişkilidir. Bunlar halka açık bir kanıt olarak hizmet eder ve müşterilerin satın alma kararlarını vermelerine yardımcı olur. Bu nedenle, tüm müşteri değerlendirmelerine olumlu ya da olumsuz yanıt verdiğinizden emin olun. Kayıplarınızı en aza indirgemek ve müşterilerinize sorunun farkında olduğunuzu göstermek ve olabildiğince çabuk çözmek istiyorsanız negatif değerlendirmeleri hemen yanıtlamak özellikle önemlidir.

Amazon tamamlama hizmetleri veya FBA, Amazon'taki tıklama oranınızı artırmanın başka bir yoludur. Kullanıcılar ücretsiz, hızlı ve süper uygun teslimat sağlayan satıcılarla işbirliği yapma eğilimindedir.

Ürün görüntüleri, kullanıcıların farklı açıdan bir ürünü görmelerine yardımcı olduğu için önemlidir. Girişinizin doğru şekilde optimize edildiğinden emin olmak için Amazon resim kurallarını izlemeniz gerekir. Sattığınız her bir öğe için en azından beş ila yedi fotoğrafa sahip olmalısınız. Üstelik, ana resmin arama sorgusuyla alakalı olduğundan emin olmanız gerekir.

Ve son olarak, markanızın bir ürün açıklaması sayfasında kolayca tanınmasını sağlayın.

 Ürün listenizi iyi dönüştürülmüş yapmak için ne yapılması gerekiyor? 

Yüksek bir dönüştürme oranına sahip olmak için bir Amazon Satın Alma Kutusu (ideal bir dünya) kazanmanız gerekir. Gerçekte, Satın Alma Kutusunu kazanmak kolay değil; çünkü aynı ürün için bir çok ürün mücadele ediyor. Nişinizdeki tek satıcı olsanız bile garantör olabilirsiniz. Satın Al kutusunu kazanmak için, rekabetçi bir fiyata ve iyi satış geçmişinize sahip olmanız gerekir.

İkincisi, nakliye ve yerine getirme. Ürün listenizi iyi dönüştürülmüş hale getirmek istiyorsanız, müşterilere hızlı gönderim seçenekleri sunmalısınız. Daha önce belirttiğim gibi, Amazon gerçekleştirme servislerini veya Amazon Prime'ı uygulayacağınızı garanti edebilirsiniz.

Girişiniz de iyi dönüştürülebilecek şekilde tasarlanmalıdır. Diğer bir deyişle, müşterilerinizle bir ürün hakkında tam bilgi vermeniz, ürünle ilgili kesin bilgi vermesi ve ilgi çekici form vermeniz gerekir. Müşterilerin ürün avantajlarını, özelliklerini ve teknik özelliklerini göstermek için mevcut tüm karakterleri kullandığınızdan emin olun.

En iyi satıcı sıralaması olarak adlandırılan en dar kategoriye girerseniz ürünlerinizi iyi dönüştürülme şansınız yükselir. Her bir belirli ürün kategorisinde Amazon'da en sık satın alınan ürünlerin bir listesidir. Çoğu alışveriş yapan kullanıcı, yalnızca belirli bir kategorideki en çok satan satıcılardan biri olan bir ürün satın alıyor. Dolayısıyla, dönüşüm oranınızı artırmak için yapmanız gereken en açık ve en basit şey, ürününüzü mümkün olan en uygun kategoriye ve en yakın ürün kataloğu ağacına koymaktır.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

WeChat

AlexSemalt

Telegram

Semaltsupport