Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
登录或注册
Q&A
Question Center →

Hoe optimaliseer je je aanbieding volgens het algoritme van de Amazon-rangorde?

Wanneer een cursus verwijst naar het probleem van zoekmachine-optimalisatie, hebben de meeste ondernemers het meestal te maken met webbronnen die strijden om de TOP-pagina met zoekresultaten. De meesten van hen realiseren zich echter niet dat Amazon geen gewone zoekmachine is zoals Google, Bing, YouTube of andere bronnen. Amazon is alleen gebaseerd op productenonderzoek en gebruikers die hier komen hebben een koopintentie. Amazon heeft een specifiek ranking-algoritme dat A9 wordt genoemd. Het doorloopt elke lijst en is verantwoordelijk voor wat er op elk productzoekresultaat wordt weergegeven.

Wat gebruikelijk is tussen het Amazon A9-algoritme en standaard zoekmachines is dat het Amazon-ranglijstsysteem specifieke factoren heeft die worden gebruikt om de ene aanbieding van de andere te bevoordelen. De belangrijkste factoren voor de rangorde van Amazon zijn zoekwoordrijke titels, SEO-vriendelijke beschrijvingen en opsommingstekens, kwaliteitsafbeeldingen die betrekking hebben op elke producthoek, productrecensies en bestsellerrang. Al deze rangorde factoren helpen Amazon-analisten bepalen welke producten moeten worden gepresenteerd voor de klanten.

In dit artikel proberen we de waarheid te achterhalen van wat het algoritme voor het rangschikken van Amazon is en hoe we onze productvermeldingen moeten optimaliseren om ze zichtbaar te maken voor onze potentiële klanten.

Alle waarheid over het Amazon A9-algoritme

Amazon is gericht op inkomstenmaximalisatie, zodat het shoppers alleen naar die producten leidt die ze waarschijnlijk zullen bestellen. Daarom presenteert Amazon automatisch zoekresultaten op basis van klantvoorkeuren. Om deze taak te volbrengen, filtert Amazon de juiste producten op basis van functionele vereisten van veel vergelijkbare items. Daarna worden alle gefilterde producten gesorteerd en verdeeld op basis van de rangordefactoren.

Uw productvermelding moet voldoen aan de rangschikkingscriteria van primaire Amazon's om bovenaan de pagina met zoekresultaten te worden geplaatst.

Allereerst moeten uw gerichte zoektermen overeenkomen met de woorden in de zoekopdracht van de gebruiker. Het classificatiesysteem onderzoekt verschillende informatievelden van uw lijst zoals titel, opsommingsteken, sleutelwoorden, merk en andere essentiële kenmerken zoals kleur of grootte. Extra aandacht wordt besteed aan uw productafbeeldingen. Ze moeten voldoen aan de vereisten van Amazon en een hoge resolutie hebben.

Alle producten zijn in een bepaalde volgorde georganiseerd op Amazon SERP. Amazon A9-algoritme bepaalt een rangorde. Amazon houdt rekening met verschillende groepen factoren om de waarschijnlijkheid van aankoop van een product te bepalen. Er is een speciale Amazon ranking factor die BSR wordt genoemd (bestseller rang). Het toont een productrang op Amazon met betrekking tot andere zaken binnen categorieën en subcategorieën. Deze factor gaat uit van dergelijke statistieken als een niveau van productiviteit, kopersherkenning, klikfrequentie en conversieratio. Een andere belangrijke factor in de rangorde van Amazon is de relevantie van uw vermelding voor de zoekopdracht van de gebruiker en het product dat u verkoopt. Deze rangordefactor geeft weer hoe de functionele kenmerken van het product overeenkomen met de vraag van een individuele gebruiker. Relevantie heeft alles te maken met relevante zoektermen die strategisch in uw vermelding moeten worden opgenomen. De producten met een significante functiewaarde, hoge kwaliteit en hoge conversieratio staan dus hoog op de pagina met Amazon-zoekresultaten.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

WeChat

AlexSemalt

Telegram

Semaltsupport