Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
登录或注册
Q&A
Question Center →

Amazon'da bir öğenin sıralamasını nasıl geliştirebilirim?

Arama motoru optimizasyonu stratejisini düşünen bir Amazon tüccarıysanız, muhtemelen Amazon sıralama sistemini ve ortak arama motoru sıralamalarını karıştırdınız. Bununla birlikte, Amazon A9 algoritması farklı çalışıyor ve daha sonra farklı bir yaklaşım gerektiriyor. Genel olarak, Amazon'da iyi iş yapan tüccarlar, profesyonel fotoğraf, iyi hazırlanmış ve iyi optimize edilmiş ürün açıklaması, rekabetçi fiyatlandırma, mükemmel satış geçmişi ve mükemmel müşteri hizmetleri olmak üzere müşterilerine ne beklediklerini veriyor.

Amazon sıralamanız perakende satış başarınızı olumlu şekilde etkileyebilir ve web üzerinde marka bilinirliğini artırabilir. Ürünlerinizi Amazon arama sonuçları sayfasında görünür kılmak için önce Amazon'un sıralamasının geleneksel arama motorlarından nasıl ayrıldığını ve sıralama konumunuzu iyileştirmek için hangi yöntemleri kullanabileceğinizi anlamalısınız. Bu yazıda, genel olarak Amazon sıralamanızı ve satışlarınızı iyileştirmek için yapabileceğiniz gerekli adımları numaralandıracağım.

Fakat öncelikle, geleneksel arama sıralamasını ve Amazon ürün rütbesini ayırt etmeyi tartışalım. Geleneksel arama sırası vs Amazon Alış Kutusu

Geleneksel arama sıralaması, bir kullanıcı bir alakalı anahtar kelime aradığında ürünlerinizin görünme sıralamasıdır. Bu sistem, Google ve diğer tanınmış arama motorları için standarttır.

Geleneksel arama sırası vs Amazon Alış Kutusu

Geleneksel arama sıralaması, bir kullanıcı bir alakalı anahtar kelimeyi aradığında ürünleriniz görünür olduğunda görülür. Bu sistem, Google ve diğer tanınmış arama motorları için standarttır.

Amazon sıralama sistemi çok farklıdır. Ürünleri sınıflandırmak için Satın Al Kutusu'nu kullanır. Alış Kutusu, ürün detay sayfasında yer alan bir bölümdür. Müşteriler, öğeyi alışveriş sepetine eklemek için üzerine tıklarlar. Belli bir öğe başka biri tarafından satılırsa, orada görünmek için yarışmalısınız. Bu Satın Alma Kutusunu kazanamıyorsanız, potansiyel müşterileriniz ürününüze geleneksel bir arama yapmazlar. Amazon'da iyi bir satış geçmişi varsa, Satın Alma Kutusu'nu kazanma konusunda sorun yaşamayacaksın.

Amazon'un sıralamasını iyileştirmenin etkili yolları

Amazon ürününüzün sıralama pozisyonunu basit ama etkili bir şekilde geliştirmek için uygulayabileceğiniz önemli adımları sıralayalım:

  • Hedeflenen yüksek hacimli arama terimleri

İlgili arama terimleri Amazon'taki başarının anahtarıdır. Doğru bir arama terimi verisi bulmak için biraz etrafında arama yapmanız gerekir. Gelişmiş bir piyasa analizine dayanan verileri almak için Google Trendler, AMZ Anahtar Kelime Planlayıcı veya Amazon Perakende Analytics gibi bazı profesyonel anahtar kelime araştırma araçları uygulayabilirsiniz. En fazla potansiyel müşteriyi çekmek için neyi kullanmanız gerektiğini anlamak için hangi tıklamanın en yüksek tıklama oranına ve dönüşüm oranına sahip olduğunu kontrol edebilirsiniz.

  • Yorumlar

Çok sayıda olumlu eleştiri üretmek için, Amazon'da iyi bir satış geçmişi ve birkaç yıllık satış tecrübeniz olmalıdır. Sonuçlarını görmek biraz zaman alıyor, ancak güçlü bir temel oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca, sadece kaliteli ürünlerle kullanılabilir. Bu nedenle, Satın Alma Kutusu'nu kazanmak ve Amazon sıralama listesindeki konumunuzu iyileştirmek için olabildiğince fazla incelemeyi edinmeye odaklanmanız gerekir. Amazon'un tüm teşvik edilen incelemeleri kısıtladığını ve satıcıların yalnızca organik geribildirimler oluşturduğunu unutmayın.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

WeChat

AlexSemalt

Telegram

Semaltsupport