Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
登录或注册
Q&A
Question Center →

Çevrimiçi mağaza için sayfa SEO'nun en iyi yolu nedir?

Önce çevrimiçi mağaza için sayfa üstü SEO'u kullanmanın en iyi yolunu aramaya başlamadan önce, temel konulara kısaca göz atalım. Öncelikle, Arama Motoru Optimizasyonu'nun iki küresi var. Sayfa dışı SEO, sıralamanızı yükseltmek için başka web sitelerinde başka yere götürüyorsanız tüm eylemleri ifade eder (bağlantı kurma, konuk blog yazma, forumlarda ve diğer sosyal platformlarda mesajlar yapma). Online mağaza için üst üste sayfa SEO düşünüldüğünde, özellikle Google'ın SERP'lerinde daha üst sıralarda yer almak için sayfalarınızda çalışmanız gerekecek.

seo for online store

En yaygın olarak, off-page SEO'nun herhangi bir aracı önünde sayfa üstünde arama optimizasyonu çalışmaları yapılmalıdır. Ve mümkün olan en kısa sürede online mağaza için tam on-page SEO'yu tamamlamak her zaman doğru önceliğe sahip olduğundan sorunuz tamamen makuldür. Sadece Google'ın web sitenizi doğrudan hedef kitlenizin önünde göstermesini sağlamak. Sonuçta, sayfa içi arama optimizasyonunun birincil amacı, Google'ın web sayfalarınızın içeriğini, resimleri, başlıkları vb. Gibi her öğeyi anlamasına yardımcı olmaktır.

Bu şekilde, bazı basit ipuçları alma zamanı gelmiştir ve online mağaza için sayfa içi SEO'yu kullanmaya başlayın. Her şeyden önce yapılabilecek en temel hususlar şunlar:

  •  Hedef Anahtar Kelimeler 

Başka bir şeyden önce, doğru anahtar kelimeler. Bu şekilde, potansiyel müşterilerinizin Google'ın arama çubuğuna koyma ihtimali olan yalnızca en alakalı ama en az rekabet gücü yüksek anahtar kelimeleri ve anahtar kelimeleri seçin. Anahtar kelimelerin ana listesini yaptıktan sonra, nihayet bunları çevrimiçi mağazanız için on-sayfa SEO için kullanmaya devam edebiliriz.

  •  Yazı İçeriği 

Sonraki, içerik optimizasyonunuz geliyor ve düşündüğünüz kadar karmaşık değil. Aklınızda bulundurun, gerçek insanlarla değil, Google gibi arama motorları ile çalıştıklarını unutmayın..Bu nedenle, içerik yazılarınızı olabildiğince doğal ve kullanıcı dostu tutun. Ayrıca, hiçbir zaman hedef anahtar kelimelerinizi rasgele belirlemezsiniz ve yalnızca anahtar kelime yoğunluğunu korumak için sayfanızdaki içerik üzerinden aşırı yüklemeyle asla kötüye kullanmayın.

  •  Görsel İçerik 

Metin içeriğiniz iyi olduğunda, görsel web sayfası içeriğinize daha da dikkatli davranmanızın zamanı geldi. Mesele ne Google'ın kendisidir ne de arama motorlarının geri kalanı (Bing veya Yahoo gibi) resimlere veya muhtemelen grafiklere atıfta bulunan herhangi bir öğeye "okuma" veya "anlama" yapamazlar. Bu nedenle, çevrimiçi mağaza için sayfa SEO ile uğraşmak, web sayfalarınızda barındırılan her resim için benzersiz açıklayıcı Alt Etiket metinleri yazmayı unutmayın. Bunu yaptığınızda, kataloglarınızın veya kullanılabilirlik listelerinizin her grafik öğesi arama motorları tarafından iyi dizine eklenecektir. Üstelik, anahtar kelimelerinizin, marka adlarınızın veya ürün etiketlerinin bir kısmını da dahil etmek için harika bir yoldur. 

ecommerce seo

  • Mobil Optimizasyon

Sonunda, çevrimiçi optimizasyon ile çevrimiçi alışveriş merkezinizi geliştirin. Yani, burada mükemmel bir taşınabilir dostu kullanıcı deneyimi sağlamak en önemli öncelikler arasındadır. Potansiyel alıcılarınızın yalnızca yarısından çoğu akıllı telefonlarda ve tabletlerde arama yapmakla kalmıyor, aynı zamanda Google, iyi mobil yanıt verme özelliği için SERP'lerde önemli ölçüde daha yüksek bir sıralama veriyor. Bu nedenle, online kısa ve taşınabilir aygıtlar için optimize edilmiş olduğundan emin olun. Mobil optimizasyon zorunludur.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

WeChat

AlexSemalt

Telegram

Semaltsupport