Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
登录或注册
Q&A
Question Center →

Duyarlı web tasarımı SEO'yı nasıl etkiliyor?

Yüzyıl 21 yeni teknolojilere dayanıyor. Modern toplum, günlük ihtiyaçlar için cep telefonlarını kullanıyor. Masaüstünde mobil bir platformun hakim olduğu bir manzara üzerinde yoğunlaştık. Anlaşılabilir çünkü modern insanlar hareketliliği takdir ediyor ve zamanlarının her dakikasını kurtarmaya çalışıyorlar. Konuşmak, hareket halindeyken sorunlarını araştırmak ve çözmek için tercih ediyorlar.

Dönemlerinde arama motorları, kullanıcılarına en iyi arama tecrübesini sunmak için özel çaba gösterirler. Bu nedenle, tüm web sitelerinden mobil yanıt gerektirirler. 2015 yılında Google, sıralamaları daha mobil ağırlıklı dizine ekleyen yeni algoritma güncellemesini kurdu. O zamandan beri arama motoru optimizasyonu peyzajı önemli ölçüde değişti. Web sitesi mobil yanıt verme, optimizasyonun önemli bir parçası ve önemli derecede etkileyen faktörlerden biri haline geliyor. Günümüzde, duyarlı web tasarımı öncelikle olumlu kullanıcı davranışı sinyalleri ile web sitenizin SEO etkiler.

web design seo

Sitenizin mobil sürümüne sahip değilseniz, daha fazla ödeme yapan müşterileri çekmek için fırsatlarınızı kaybedersiniz, bunun yanı sıra gelirinizi iki katına çıkarın. Dahası, Google SERP'de seni asla yüksek derecelendirmeyecektir. Bu nedenle SEO çabalarınızı yalnızca sitenizin masaüstü sürümünde değil, aynı zamanda mobil sürümünde yoğunlaştırmanız gerekiyor. Siteniz için duyarlı bir web tasarımı uygulamak çok zaman, çaba, enerji ve beceri gerektirir. Bununla birlikte, nihayetinde, buna değecektir.

Web tasarımının SEO'ya nasıl katkıda bulunabileceği yolları

  •  Web sitesinin kullanılabilirliğini artırmak 

Yüksek web sitesi sıçramanın temel nedeni Oran, sitenizde gezinmenin zor olmasıdır. Kullanıcılar sitenizin sayfalarını tararken zorlanırlarsa, büyük olasılıkla sayfayı kapatıp rakiplerinizin bağlantılarından birini izleyeceklerdir. Bir kullanıcının ihtiyaçlarını bulmak için harcaması gereken ortalama süre 3 saniyedir. Bu işlem daha fazla sürerse, web sitenizin tasarımını ve dahili navigasyonu geliştirmeniz gerekir.

Sitenizin duyarlı bir tasarıma sahip olması durumunda, potansiyel müşterileriniz web sayfalarınız arasında daha kolay gezinir ve web sitenizde daha iyi bir deneyim kazanır. Google, kullanıcıların sitenizde harcadığı ortalama süre ve görüntülediği sayfa sayısı gibi ölçümleri dikkate alarak, web tasarımınızın SEO dostu olduğundan emin olmalısınız. Sitenizin tasarımının mobil cihazlara uygun olması, tekrarlanan ziyaretçilere ve dönüştürülen kullanıcıların daha yüksek miktarlarına sahip olmasını gerektirir. Üstelik, daha yüksek sıralamaya yönlendiren arama motorları lehine sahip olursunuz.

seo website

  • Sayfa yükleme süresi

Site sıralamalarını doğrudan etkileyen bir diğer faktör, web'in yükleme süresidir sayfaları. Sayfalarınız ne kadar hızlı yüklenirse, web sitenizin ziyaretçilerine daha iyi bir deneyim kazandıracak ve daha sonra SERP'ye sıralamada o kadar yüksek puanlar alacaksınız.

Duyarlı bir tasarıma sahip Web kaynakları genelde ortalama olanlardan daha hızlı yüklenir. Sonuçta, daha iyi kullanıcı deneyimi ve yüksek arama motoru değerlendirmesi sağlayacaktır. Google, iyi bir sayfa yükleme süresine sahip web sitelerine olumlu bakıyor ve bunları arama sonuçlarında daha yüksek derecelendiriyor. Google Web Sitesi Hız Testi yardımıyla site sayfanızın yükleme süresini kontrol edebilirsiniz.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

WeChat

AlexSemalt

Telegram

Semaltsupport