Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
登录或注册
Q&A
Question Center →

Rakip geri bağlantıları kendi avantajım için nasıl kullanırım?

Elbette, dünyanın arama devi, büyük algoritmalarının öncelikle kullanıcıya gerçek değer katan yüksek kaliteli içerik odaklı olduğunu söylemeye devam ediyor. Hiç şüphe yok ki, içerik hâlâ kral. Yine de, her web sitesinin organik bağlantı profili Google için en önemli ikinci faktördür. Bu yüzden, kaliteli geri bağlantıların Arama Motoru Optimizasyonu modern konseptinin temel bileşenleri arasında olduğunu söylemeye gerek yok. Demek istediğim, backlink profilinizle ilgili olarak yanlış davranmak, yalnızca ölçülebilir kazançlar elde etmekte başarısız olmakla kalmaz, aynı zamanda mevcut sıralama ilerlemenizi de olumsuz etkileyebilir. Üstelik, Google web sitenizi veya blogunuza hile yapan bir blogdan şüphelenirse, her şey sonsuza kadar gelebilir; bu da, arama sonuçlarında bir ve sonsuza dek de-deşifre edilmesi ile sonuçlanır (aksi takdirde, arama kalıcı bir yasaktır). Bu nedenle, rakiplerin geri dönüşlerini analiz etmek, mümkün olan en güvenli bağlantı kurma stratejisini çalıştırmanız gereken iyi oluşturulmuş bir karar olacaktır - en umut verici kazanımları ve ciddi hataları -. Ve sana rakibin geri bağlantılarını nasıl analiz edeceğini göstereceğim. Aşağıda, doğru bir araştırmayı yürütmek ve pazar rakiplerinden en iyi şekilde yararlanmak için üç basit adım bulunmaktadır.

competitor backlinks

Niche Rakiplerinizi belirleyin

Herhangi bir rakibin geri bağlantılarını araştırmadan önce, piyasa nişinde en yakın rakiplerin sahip olduğu en başarılı web sitelerini belirlemeniz gerekecek, veya ana sanayi alanınızda. Ve görev aslında çok daha yönetilebilir, düşünebilirsiniz. Bana gelince, proaktif olarak hareket ederdim ve rakiplerimin galibiyet ve başarısızlıklarını önceden öğrenmiştim. İdeal olarak, piyasa rakiplerinizi belirlemek, web sitenizin veya blogunuzun yayınlanmaya başlamasından çok önce yapılmalıdır. Neyse, şimdi, kendi avantajınız için en iyi rakip geri dönüşleri kullanmak için kapsamlı bir rekabet analizi yapmaya başlamanızın zamanı geldi..Nereden başlayacağımı bilmiyor musun? Serpstat'ı kullanmayı tavsiye ediyorum, bu da ana niş rakiplerimi anlamamda çok yardımcı olan ücretsiz bir çevrimiçi araç. Düz İngilizce olarak koyarsanız, daha başarılı olan rakiplerinizin web sitelerini bulmak için bu aracı kullanabilirsiniz. Anahtar kelime sayısını, sitenin ortalama boyutunu ve sitenin iyi sıralamasını göz önüne alarak, nereden başlayacağınızı anlayacaksınız. 

Ana Hedeflerini Bilir

Genel olarak, PA (sayfa yetkilisi), DA (alan adı yetkilisi) ve PR (sayfa sıralaması) her web sitesinin geri bağlantı profilinin ana özelliklerini oluşturur. Görünüşe göre, amacınız bu üç metrikte en yüksek skoru elde etmektir. Bu şekilde, aşağıdaki verileri de bilmelisiniz - rakip geri dönüşlerinizin sayısı (ilgili sayfalar ve alanlar ile birlikte) ve SEO için optimize edilmiş çapa metinlerinin büyük resmi (sayısı, dağılımı ve anahtar kelimelerin çeşitliliği, markalaşma , ve kritik özelliklerin kalan kısmı).

backlinks for seo

Rakibinizi İnceleyin Backlinks

Tabii ki başarı için evrensel bir formül yok. Bununla birlikte, rakiplerinizin geri bağlantılarının derinlemesine anlaşılmasını sağlamak için analitik araçlar kullanmak, muhtemelen pazar rekabetinden uzak durmanın en iyi yoludur. Dolayısıyla, ilgili aramanın üstünde layık bir bağlantı profili bulunan her web sitesi için rekabetçi bir analiz yapmanız gerekir. Bu şekilde, aşağıdaki Arka Plan Analiz Aracı'ndan birini denemenizi öneririm - Açık Site Explorer (Moz), Semalt Analizörü, Kurbağa Kurbağa veya Ahrefs - Hepsini denedim. Bununla birlikte, benim için gelince, bunların işlevlerinin ana seti, birkaç özel özelliğe ve Analyzer (Semalt) ve Açık Site Explorer (Moz) tarafından sağlanan bir kaç gelişmiş filtrelere rağmen bile tamamen karşılaştırılabilir niteliktedir. Bu yüzden, hangisini önce deneyeceğinize karar vermek size aittir. Doğru içeriği yakaladıktan sonra, ihtiyacınız olan tek şey rakibinizin en güçlü geri bağlantılarını çoğaltmak ya da en azından bağlantı alanınızdaki bağlantı kurma sürecini tam olarak anlamaktır.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

WeChat

AlexSemalt

Telegram

Semaltsupport